torstai 22. toukokuuta 2014

Uusi lamppu ja terassiylläri

Laitoin hanskat heilumaan, ja siinä sivussa tuli jotain valmistakin. Ikeasta löysin viime viikolla valaisimen, ja vähän jänskätti kokeilla sitä nyt kotona. Mielikuvien varassa on välillä hankala tehdä päätöksiä, kun mittasuhteet ja tunnelma voivat poiketa toisistaan.

Vanadin-valaisimessa kiinnosti kuviointi ja muoto, jossa oli jotain 70-luvun piirteitä. En ole muuten aikaisemmin ostanutkaan mitään lamppua Ikeasta. Ajattelin laittaa sen eteiseen, mutta pelkäsin tehon jäävän liian pieneksi. Eipä siinä nyt hassummin sitten käynytkään. Valaisin onkin tehokkaampi kuin edellinen, ja nyt löytää ehkä omat kengätkin kaapista :)
Pakkasesta löytyi paketillinen Macaronseja, ja sehän ei haitannut meikäläistä yhtään. Olinkin kaivannut omaa irtoteetä Muumimukista kaveriksi :)Ja lopuksi ylläriviesras. Arvaa yllätyinkö, kun takapihalla köllötteli tyytyväisenä jänis. Tulikohan oltua liian pitkään reissussa, kun tämä asusteli kuin kotonaan. Ettei vain kiinnnostaisi omenapuun runko? Ei ollut moksiskaan pienestä metelistä. Siinä se paistatteli ja lähti sitten syömään voikukan lehtiä. Tulikohan tästä vakkariasukas pihaan? Odotan vain hetkeä, kun pihassa vieraileva orava, siili ja jänö osuvat samaan aikaan kekkereille.Tänään on sellainen fiilis, että terassia pitäisi laitella kuntoon. Ruohon sain leikattua eilen, mutta tänään vedän puutarhaletkun esille ja kalusteet saavat puhdistuksen. Ehkäpä haen muutaman kukkasen myös kaupasta. Puissa ei ole vielä kunnolla lehtikään puhjennut, mutta rikkaruohoja ja voikukkia pukkaa joka kolosta. Leppoisaa päivää sinulle toivotellen :)

21 kommenttia:

 1. Ihanaa, että eläviä eläimiä pihalla :) meillä asustaa siili ainakin talvet meidän terassin alla ja näin kun se sieltä lähti, mutta sen jälkeen sitä ei ole näkynyt. Fasaanikukko pitää meidän pihaa reviirinään ja välillä sillä on vaimo mukanaan. Oravakin on joskus näkynyt, mutta liekö naapurin kissa tehnyt siitä selvää. Täällä pohjanmaalla alkaa näyttää kesältä :) Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauskaahan se on, kun metsän asukit vierailevat välillä. Tosin mieli voi vielä muuttua, jos tuhoja alkaa näkymään. Kerran siili reppana sotkeutui mansikkamaan verkkoon lomareissun aikana, eikä näky ollut kovin mairitteleva, kun sen löysin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. meillä totes keskimmäinen (2 vuotias) kun näki etupihalla rusakon, että "laita isi pattaaaan" :D haha..luulis että kaks vee vielä sanos:"oi kun söpö tms" hehehe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa. Ehkä taitaa olla parasta, ettei tällekään jänölle ala keksimään vielä nimeä, ettei siitä tule liian läheinen lemmikki :)

   Poista
 3. Sullahan on siellä erikoinen vieras. Viimeksi kun meidän takapihalla vieraili saman moinen vieras, se popsi matkanvarrella omenapuun rungot parempiin suihinsa. Eipä juuri naurattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuut taitaa olla suurta herkkua. Toivotaan, että tämä kipittää niiden ohi masu täynnä voikukan lehtiä :)

   Poista
 4. Ihanan näköinen lamppu ja hauska pupukaveri!

  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa olla lampunvaihtoviikot meneillään. Seuraavaksi menee makkarin valaisin vaihtoon :)

   Poista
 5. Oi miten hauskaa saada tuollainen yllärivieras :) ja valaisin on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän iso oli tämä jänis, kun pääsi läheltä katsomaan. Aivan eri luokkaa kuin meidän lemmikkipupu aikoinaan :)

   Poista
 6. Hieno tämä valaisin! Ja niin söppänä vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkähän tämä retroilu vielä johtaa. Vähitellen kaikki kiertoon. Vaihtelu virkistää :)

   Poista
 7. On söpö vieras terassilla näyttää nauttivan näkemästään. Kekseliäs leipuri kun on keksinyt nuo värikkäät ja maukkaat makcaronset-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole tullut kyllästymistä macaronseihin..onneksi!

   Poista
 8. Lamppu on tosi kiva! Meilläkin jänikset pihalla juoksentelee, mutta tuohan on ihan kylään tuolossa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Omistajan elkein tämä oli pihalla. Kohta se tulee meille asumaan :)

   Poista
 9. Toivottavasti pupuliini ei siellä kovin innostuu maistelemaan istutuksia. Ihana toi lamppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätyy varmaan huolehtia, että muuta syötävää on tarjolla, niin säästyisi omat rehut :)

   Poista
 10. Aivan ihana lamppu, kuin koru!! ♥ Ja ihana kun pupu ottaa rennosti :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana lamppu, kuin koru!! ♥ Ja ihana kun pupu ottaa rennosti :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...