keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Korkit käyttöön ja sitten juhlanen

Vaihteeksi pientä askartelua. Rakkain harrastukseni on meinannut jäädä kaiken muun jalkoihin. Reissuilla pitäisi olla mukana pieni askartelusetti. You know. Sakset, paperia, liimaa. Sellainen pieni salkku, jossa on matkasetti pahimpaan askartelunälkään :)

Juhlan aika

Iso juhla, pieni juhla tai juhlanen.
Juhlamieli kutsun saa,
pirtin ovi avataan,
ilo tupaan tupsahtaa!

Servetillä saa kuorrutettua lasin tarjoiluastiaksi tai pieneksi maljakoksi.


Korkkeja olen kerännyt jo kauan. Lappuihin vähän infoa tarjottavista, ja samalla systeemillä saa myös nimikortit. Hauras korkki halkeaa, jos tekee liian syvän kolon. Toisaalta korkki pitäisi saada pysymään paikallaan, ettei se luiskahda alta pois. Pihtiote ja terävä veitsi. Nimimerkki "Kaikki sormet tallella"
Vaihdoin lyhtyyn myös viherkasvin kynttilän tilalle. Ulkoilu tekee hyvää vihertäville :)


  Monessa kodissa on kiirettä kantapäillä, jännityksen perhosia ja odotusta keväisen juhlan kynnyksellä. Kevät voi olla muutenkin uudistumisen aikaa. Toiset asiat saavat päätöksen, ja edessä on ehkä uusia tavoitteita.

Täällä on ollut tuulinen mutta aurinkoinen päivä. Meri oli lähes vaahtopäillä, kun katselin kaukaisuuteen. Tänään maistuu jo jäätelökin muutaman "pakkaspäivän" jälkeen. Leppoisia hetkiä haluan toivottaa sinulle seuraavan runon siivittämänä :

Mitä tänään toivottaisin
aikaan uuteen, alkavaan?
Paljon antaa haluaisin:
rakkauden kasvumaan,
kärsivällisyyden kielen,
ymmärryksen taitoa,
hellän, oivaltavan mielen,
ystävyyttä aitoa.

- Anna-Mari Kaskinen-

17 kommenttia:

 1. Minullakin lyhty odottaa kesäistä asukkia ja eipä siihen enää talvista asukkia laitetakaan kun pojalla hajosi siitä lasi. Huippu kivoja noi korkki askartelut, voisi toteuttaa itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhtyyn saa kätevästi pienen kasvihuoneen olosuhteet. Sopivasti suojaisa ja lämmittää auringossa ihan kivasti, jos laittaa vaikka pienen yrtin kasvamaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Korkkeja on kerääntynyt niin paljon, että niistä voisi kokeilla tehdä jotain muutakin. Pannunalustan saisi suhteellisen helposti liimalla :)

   Poista
 3. Kauniita koristeluja ja ihania ideoita! Pitäisi itsekin alkaa keräämään noita korkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa pidin korkkejä esillä tuollaisessa pienessä puurasiassa, jossa on lasinen liukuva kansi. Löysin sen monta vuotta sitten Ikeasta :)

   Poista
 4. Hieno runo.Olipa kiva idea nuo nimikorkit--Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkki on myös kiva muisto matkalta, vaikka usein tulee näpättyä kameralla kuva etiketistä, jos löytyy joku hyvä viini.

   Poista
 5. Hienoja ideoita...ja nuo Kaskisen runot ovat vaan niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaskinen osaa luoda herkän tunnelman ja osuu sanoilla sydämeen :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Korkkeihin ei välttämättä kiinntä paljon huomiota, mutta tarkemmin katsoessa niistä löytyy myös hauskoja yksityiskohtia :)

   Poista
 7. Runo oli jotenkin niin liikkis... Heh: tuo matka-askartelusetti aikuiselle on muuten hitsin hyvä idea ;) MIksi rajoittaa automatkapuuhastelusetit vain lapsiin: maailma on täynnä tylsistyneitä aikuisia! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan. Ihan oma puuhasetti voisi olla odottamassa hotellin pöydällä !!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Pieni askartelu piristää päivää kummasti, eikä siihen tarvita edes sadesäätä :)

   Poista
 9. Hieno idea korkkien käyttöön. Minullakin on vuosien varrella kertynyt korkkikokoelma, jota haluaisin hyödyntää enemmän eri tavoin. Korkit ovat kauniita!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...