keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Herkkispäivän orkidea ja joutsen

Tänään olen viettänyt herkkispäivää. Se on ehkä sellainen yleisnimitys olotilalle, jossa tekee mieli kääriytyä viltin alle, katsella ja kuulostella elämänmenoa. Jotkut päivät ovat sellaisia, jolloin tapaa paljon ihmisiä, syntyy paljon puhetta ja aivot on kierroksilla. Sen jälkeen on mukava hakea tasapainoa jälleen hiljaisuudesta.

Tänään nautin erityisesti siitä, kun kävin katselemassa puutarhamyymälöiden tarjontaa. Tein myös kävelylenkin sellaista reittiä pitkin, jossa pääsen tutkimaan ohimennen pihojen kevätpuuhia. Putsasin terassia, istutin muutaman orvokin, ja vein puutarhavajasta romua kierrätykseen. Tutkailin myös kyläreissulta saamiani taimia penkissä. Nyt oltiin vielä nuokuksissa, mutta ehkä ne siitä terästäytyvät vähitellen.


Olen innostunut leikkimään erilaisilla muoteilla. Niillä saa arkisiin hetkiin pieniä ylläreitä. Tässä juustohetki joutsenien kanssa :)


Orkidea on ihmeellinen, kuten kaikki kukat. Nopealla vilkaisulla saa ihan erilaisen vaikutelman kuin katsomalla yksityiskohtia kauan. Näin ohjelman ranskalaisista puutarhoista, joita voi oikeastaan kutsua taiteeksi. Isoja puksipuita oli esimerkiksi leikattu siten, että ne näyttivät kasvoilta. Sen huomasin, että heinien käyttö on jäänyt omassa pihassa kokonaan. Olen jotenkin tottunut pitämään niitä villien peltojen kasveina. Nyt näinkin ihan erilaisen lopputuloksen, kun niistä oli tehty kotipuutarha. Kuinka kauniilta ne näyttivätkään, kun tuuli heilutti niitä kevyesti ja aaltomaisesti.


Moni on kysellyt kesää ja lämpöä. Niin täälläkin. Tuuli oli vielä raaka poskilla tänäänkin. Odotan laineiden liplatusta ja varpaiden heiluttelua vedessä.


Netistä löytyy muuten testejäkin, joilla voi testata oman luonteen herkkyystason :)


Tänään olen ottanut kananaskelia, mutta huomenna onkin aika palata normaaliin päiväjärjestykseen.
Niin. Mikä nyt sitten on normaalia, kun ei kahta samanlaista päivää tunnu tulevan peräkkäin. Vaikka välillä on kiva vetäytyä kotikoloonsa, ei meikäläisestä varmaan olisi asumaan autiolla saarella tai purjehtimaan kolmea viikkoa yksin.

Toisaalta ilman puhelinta, sähköä, läppäriä ja telkkaria voisi ensin tulla orpo olo. Sitten keksisi kuitenkin jotain uutta tekemistä ja puuhaa osana luontoa, eikä vain satunnaisena vierailijana. Nautitaan myös tästä ajasta luonnossa, kun kaikki ei vielä kukoista täydessä loistossaan. Välillä täytyy olla hetki piilossa uinumassa, jotta jaksaa kukkia koko kesän :) Kuulemisiin, ihanat!

21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ehkä kivointa on kertoa viesti pienellä osoituksella, joka ei aina tarvitse sanoja :)

   Poista
 2. Hyvin kyllä sanoit, että hakea tasapainoa hiljaisuudesta kaikelle hälinälle, niinhän se on ja niin täytyy minunkin välillä tehdä...
  Orkideat ovat kauniita, mutta en vain saa kukkimaan niitä toista kertaa:
  Mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole myöskään onnistunut saamaan kukkimaan orkideaa uudelleen. Meidän puutalossa taitaa lämpötilat heitellä myös talvisin niin paljon, että trooppisia olosuhteita ei taida oikein syntyä :)

   Poista
 3. Sulla on kyllä aina niin ihania ideoita! Tosi piristävää kun juusto onkin leivän päällä erilaisessa muodossa, aivan ihania nuo joutsenet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin jokin aika sitten joutsen- ja sudenkorentomuotin. Ihan kivaa, kun voi muoteilla tehdä juttuja muutenkin kuin jouluna. Nykyisin on niin paljon valikoimakin lisääntynyt :)

   Poista
 4. Se on taitoa löytää tasapainoa ja hyvää oloa ympäriltään, hetkessä kuin hetkessä. Sinulla on se. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kauniisti sanottu ♥ Helposti maailma vain vilisee kiireessä ohitse. Pienistä asioista nauttimista opettelen joka päivä, eikä siinä taida oikein valmiiksi tulla :)

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia. Kyllä vatsa kiittää kun tollaisia herkkuja saa syödä suu ja silmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä jutusta voi tullakin iso ilo :)

   Poista
 6. Kauniita noi joutsenet, siitä tulikin mieleen että täytyy yllättää meidän kolmevuotias samantyyppisellä herkkuleivällä :) Meillä dinot on nyt suosittuja ja piparimuotteja löytyy :) Mukavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Vähän hauskuutta ruokailuun ja välipalahetkeen. Eiköhän siinä tule pienellä hymy huulille :)

   Poista
 7. Kauniit orkideat ja ihanan suloiset joutsenet! <3 Ihanaa, kun jaksat nähdä vaivaa arkisiin asioihin, niistä saa paljon hyvää mieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat ovat kivoja, mutta arki kaipaa välillä myös "mausteita".

   Poista
 8. Voi ihanaa viitseliäisyyttä nuo joutsen-juustot! Pitänee kokeilla jos toimisi vihannesten kanssa niin että lapsetkin innostuisivat maistelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä saattaisi ihan vahingossa mennä muutama vihannes, kun huomio kiinnittyy muualle :)

   Poista
 9. Tää kevät tosiaan on kummallinen. Aurinkopaistaa kauniisti ja mittari näyttää miinusta. Outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli pitkästä aikaa yli kymmenen astetta lämmintä. Voi, kun tästä sää lämpenisi oikein kunnolla :)

   Poista
 10. Kylläpä leivät voin näyttää kauniilta kera joutsenten. Orkidea on yksi lempikukistani,niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on jotenkin niin monimuotoinen kauneudessaan, ja lajikkeitakin on todella paljon. Olen käynyt joskus orkideanäyttelyssä, ja ihmeteltävää riitti kuin tropiikissa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...