keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Vohveleita auringossa ja Belgian suklaata

"Tuuli tuule sinne missä muruseni on." No voin kertoa, että ei jäänyt murustakaan. Jäljelle ei lautaselle jäänyt kuin pesussa haalistunut kukkakuvio. Jos siellä nuuhkittiin alkuviikosta grillimakkaran tuoksua,  niin se ei tullut meidän pihalta. Täällä paistetiin vohveleita terassilla. Grilli on vielä talven jäljiltä putsaamatta, mutta vohvelirauta pääsi tositoimiin.

Aurinko näytti yläfemmaa ja totesin, että antaa mennä vaan. Eihän tuo terassi missään kesäkunnossa vielä ollut, mutta päästiin sentään laittamaan otsonikerrokselle muuta ajateltavaa. Täällä tuoksuu vohveli :)

Oman porukan lisäksi kekkereille osallistui kevään ensimmäinen siili ja metsäjänis. Siinä me sitten tuijotettiin toisiamme, että kuka saa viimeisen palan. Kamerasta ei sillä hetkellä ollut hajuakaan. Hetkestä jäi kuitenkin takaraivoon sellainen muistijälki, että ehkä tekniikka vielä jossain vaiheessa kehittyy, ja voin printata sen kolmiulotteisena värilaserilla!


Samalla pääsin testaamaan Bonne Maman mustikkahilloa, vaikka pakastimessa olisi ollut vielä viime syksyn satoa.


Lisukkeeksi ripaus mangorahkaa ja pieniä vaahtiksia.


Pipanoita vai pökäleitä? Pikkumunia  rannalla. Ilmankos se rannikkovartioston helikopteri pörräsi niin kauan tuossa yläpuolella. Mystinen karkkisaalis. Teki mieli jo laittaa varpaita veteen, mutta ehkä odottelen Vappuun.


Näitähän löytyy lisää. Oli varmaan pahoja karkkeja.


Herkutteluksi meni, kun Belgian reissaaja saapui kotiin. Päästiin nautiskelemaan kuvien kera keväisestä tunnelmasta. Suklaa- ja herkkukauppoja on siellä ihan mielettömästi, rakennukset kauniita, museoita ja nähävyyksiä pilvin pimein. Monissa Euroopan maissa on se hyvä puoli, että sieltä pääsee lyhyessä ajassa vaihtamaan kaupunkia tai maata. Täältä saa matkaa tehdä tuntitolkulla, eikä sittenkään ole Ruotsia kauempana. 

Monissa maissa suositaan makeita tahnoja ja hilloja. Tykkään makeasta, mutta aamulla en mitenkään osaa laittaa hilloa tai pähkinävoita vaalealle leivälle. Tässä belgialainen tuttavuus Speculoos, joka oli uusi makututtavuus.



Huokaus. Tsekkasin tässä kalenteria, ja huhti-toukokuulle on tulossa about viisi reissua. Jotenkin täytyy vähän muokata näitä matkoja, ettei kartta näyttäisi tikkataululta. Yhden reissun jälkeen ei oo kiva heti kahden päivän päästä lähteä takasin. Jos vaikka saisi laitettua pienen lomareissun johonkin väliin, niin säästyisi edestakaisin surffaamiselta.

Eilen pesin taas yhden ikkunan yläkerrasta. Toiset ikkunat ovat selviytyneet paremmin, mutta tämä ikkuna oli kerännyt rapavettä oikein kunnolla.  Loraus etikkaa pesuveteen tekee ihmeitä, tai sitten se on vain omaa kuvitelmaa. 

Viikonlopuksi on tiedossa auttamista muuttohommissa, joten täytyypä lähteä kuskaamaan tyhjiä laatikoita oikeaan osoitteeseen. Kuulemisiin, muruset  

15 kommenttia:

  1. Voi nami, mitä vohveleita ja suklaata ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä vapuksi voisi kokeilla myös suolaisia vohveleita vaikkapa brunssille :)

      Poista
  2. Vohvelit on niin hyviä! Ja tosi herkulliset lisukkeetkin olet niille keksinyt :)
    Mäkään en osaa laittaa tollaista makeaa hilloa leivän päälle, olen sitä aina ihmetellyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan yhden Kanarian reissun, jossa aamiaisella ei oikein löytynyt sopivaa syötävää, kun tarjolla oli vain makeaa. Pullaa, keksiä, jugurtteja, hedelmiä :)

      Poista
  3. Ihania kuvia ja hauskoja yksityiskohtia :)
    Vohveleita en olekaan syönyt aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin laite oli jossain kaapin perukoilla jemmassa, kun kaikkea ei voi pitää esillä. Sinne ne sitten usein unohtuvatkin :)

      Poista
  4. Saako udella minkämerkkinen vohvelirauta teillä on? Näyttää hyvältä vohvelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosi vanha Obh Nordican rauta. Ihan perusversio yhdellä lämpötilan säätönupilla. Jotkut raudat varmasti levittävät tasaisemmin taikinan paistoalueelle. Meidän versiossa täytyy vähän kauhalla levittää sitä reunoille. Pari ensimmäistä vohvelia menee yleensä harjotellessa, mutta sitten alkaa kulkea :)

      Poista
  5. Oi nam mitä herkkukuvia!! :) Vohvelit on niin herkkua!! ♥ Olisi kyllä aika jo ostaa kotiin oma vohvelirauta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveleissa on kiva muoto ja tuntuma. Liian harvoin sitä tulee käytettyä, vaikka ihan käteväähän se kutenkin on :) Nyt, kun saimme sen otettua esille pienen tauon jälkeen, niin ehkä kesällä tulee paistettua enemmän.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. On se mielenkiintoista, miten eri maissa on ne omanlaiset suklaaherkut ja makutottumukset. Kyllä Fazer pärjää vertailussa ihan hyvin :)

      Poista
  7. Oih mitä herkkuja!! Ja just kun aloitin sokerilakon, tälläisiä kuvia ei pitäis katsoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä lakkoiluun. Telkkarista tuli just ohjelma, jossa kerrottiin miten sokeriin jää koukkuun. Sitten on vielä ne piilosokerit, joita ei huomaakaan kovin helposti. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  8. Vohvelit on tosi hyviä, pitääkin tehdä niitä vkonloppuna pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...