lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vappuherkku appelsiinista

Oletkos koskaan käyttänyt applesiineja kuppikakkujen tekemiseen? Tällaistakin on nyt sitten kokeiltu. Inspiraation sain Keidas-ohjelmasta, jossa tehdään viikoittain pieni kesäparatiisi esimerkiksi terassille tai parvekkeelle.

Pesin appelsiinit varmuuden vuoksi. Sitten leikataan appelsiinin hattu pois ja koverretaan sisusta. Tein ihan tavallisen kuppikakkutaikinan, jonka sitten lusikoin täytteeksi. Sen jälkeen appelsiinit voi kääriä folioon ja paistaa grillissä about tunnin verran. Kokeilin laittaa nämä myös uuniin ja ihan hyvin sekin toimii.


Kakkutaikinaan tulee mukavasti appelsiinin makua, kun jättää vähän hedelmälihaa reunoihin. Grillin lämpötila voi vaihdella, joten avasin foliot muutamaan kertaan ennen kuin olin varma kypsyydestä.


Koristeeksi sokerikuorrutetta ja vähän namuja.


Appelsiineja voi käyttää muutenkin jälkkärien tarjoiluun. Miten olisi vanukas tai jäätelö :)

Ohjelmassa oli toinenkin vinkki, jota olisi kiva kokeilla. Siinä oli sahattu suunnilleen metrin pätkä koivua, joka oli koverrettu moottorisahalla. Sisälle laitettiin multaa ja kukkia. Siitä tuli hieno lahopuu, joka houkuttelee myös hyönteisiä.

Jokos siellä on laitettu simaa tulemaan? Täällä on muutama pullo odottamassa valmistumista, ja perinteiseen tapaan ne ovat äidin tekemiä. Viime vuoden pullot saivat pientä koristelua, joka löytyy linkistä : Simasuut juhlii 

Täällä on autettu muuttopuuhissa ja kannettu laatikoita. Meri kimaltelee kesäisen näköisenä, ja ulkona tarkenee ihan mukavasti ilman takkia. Mukavaa viikonloppua Sinulle

25 kommenttia:

  1. Oi mitä appelsiiniherkkuja! Nam :p
    Ja tosiaan sima jäi tekemättä, tänäkin vuonna..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole oikein siman ystävä, mutta muut sitten enemmänkin. Vähän kuin mämmin kanssa. Yksi kerta riittää :)

      Poista
  2. Mums! Marian ideat Keitaassa olivat todella inspiroivia, kukkapölkkyä ajattelin myös omalle pihalle. Ohjelmaa katsoessa hiukan epäilin näitä appelsiinikakkuja: kypsyykö grillissä jne, mutta nyt voisi nekin ottaa testaukseen :) Kiitos vinkistä!
    Aurinkoista vkl! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsymisen kanssa oli vähän arpomista. Taikina kupli jonkin verran, ja pelkäsin niiden palamista, kun ne oli kauan lämmössä. Toisaalta paksu kuori ja folio suojasivat niitä ihan hyvin :)

      Poista
  3. Katsoin myös kyseisen jakson Keitaasta. Kiva kuulla, että tuo appelssiinikakku toimii ihan oikeestikin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin ohjelman nettisivuilla, mutta siellä ei näkynyt mitään tarkempaa reseptiä. Niinpä sitten vähän soveltelin muistin varassa :)

      Poista
  4. Kekseliästä. Varmasti myös herkullista. Keidas onkin mulle ihan tuntematon.... pitäisi ehkä tutustua, jos sieltä saa noin kivoja vinkkejä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden jakson katsoin, ja ihan kivoja juttuja sattui ainakin tähän jaksoon. Nyt on muutenkin monta erilaista puutarhaohjelmaa tulossa, joten nauhoitettavaa riittää :)

      Poista
  5. Onpas tosiaan hauska idea! Varmasti maistuvat jälkkärit appelsiineistakin ja lisäksi ne piristävät pöytää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmiä voisi ehkä useamminkin hyödyntää leivonnassa. Pitäisi vain testata erilaisia ominaisuuksia ja niiden käyttäytymistä lämmössä. Apelsiinia ei ole tullut aikaisemmin mieleen laittaa esimerkiksi uuniin jostain syystä.

      Poista
  6. Upea idea todella.
    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Täytyy kokeilla ehkä myös vaaleasta taikinasta. Tässä suklaa on aika tuhtia tavaraa :)

      Poista
  8. Onpa herkullisen näköistä, tosi kiva idea, jäätelömaljoinakin voisivat olla aika namia, täytyypä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätskiä ajattelin myös kokeilla kesällä :)

      Poista
  9. Tuota appelsiinikakkua pitääkin kokeilla,kiva kun saa uusia ideoita.Kyseistä ohjelmaa en muistanut katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostusta lisäsi, ettei se ollut kovin monimutkainen kuitenkaan. Ylimääräiset taikinat laitoin sitten tavallisiin muffinssivuokiin paistumaan :)

      Poista
  10. Onpa huippu idea, voisi kokeilla itsekin ja appelliininmaku herkussa houkuttelee, varmasti tosi herkullisia.
    Mietin tässä, että alkaisimmeko Pipunan kanssa munkin paistoon kun miesväki on päivän poissa ja olemme kahdestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet munkit ovat niin hyviä lämpiminä. Meillä kotona aina äiti teki munkit, mutta oma paistaminen on jäänyt jostain syystä kokonaan :)

      Poista
  11. Mie tämän koodasin siitä ohjelmasta - tosi hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoaikaa täytyy vähän tarkkailla. Ensin tuntui hassulta pitää niitä niin kauan uunissa, mutta toisaalta appelsiinissa on aika paksu kuori :)

      Poista
  12. Näyttää niin hyvältä!! :) Jäi keidas katsomatta, mutta tämä idea menee kanssa talteen, ihan huippu!! :) Ihanaa sunnuntaita! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa sunnuntaita myös sinulle ja leppoisaa viikkoa!

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...