lauantai 19. huhtikuuta 2014

Päivä hunningolla eikä savua ilman tulta

Tunnustan heti, että olen laiskotellut. Arvaa mitä. Mä oon kattonut kymmenen jaksoa Suitsia! Siis ottakaa tää Netflix pois multa. Onneksi kolmas tuotantokausi ei ole vielä valmis, joten en pääse tärvelemään koko pääsiäistä. Yleensä katson kiltisti jakson per viikko. What happened to me?? Jäin koukkuun, eikä hajuakaan mitä kello oli ja yhtäkkiä kuvittelin itsekin olevani sielä firmassa töissä, ja ihan kuin olisin tuntenut ne kaikki tyypit you know. OMG.

Titityy. Täällä ollaan muutenkin keväisissä tunnelmissa. Onpa se aivan ihmeellistä, kuinka kroppa käyttäytyy erilailla, kun tiedossa on pari päivää ekstra-vapaata. Ei voi mitään, mutta yleensä jo sunnuntaina alkaa tiedostaa maanantain läheisyyden. Eikä tarvinnut laittaa kelloa soimaan. Toisaalta yleensä silloin herää johonkin pieneen ja ärsyttävään ääneen, kun saisi nukkua pitkään.

Ollaan oltu kuin Ellun kanat. Välillä on mentykin tukka putkella, joten pieni oleilu paikallaan tekee ihan hyvää. Kyllä sitä menojalkaa alkaa vipattamaan kuitenkin hetken päästä. Sapuskaa on kokkailtu ja makealla vähän herkuteltu. Kaffiteluvieraitakin saatiin rupatteluseuraksi.
Trullit kopistelivat ovella niin aikaisin, että ensimmäiset karkit jakelin yöpaidassa ja tukka pystyssä. Ovi kävikin tiuhaan tahtiin, ja perinteiseen tapaan vaivaa oli nähty kovasti. Muutamat jopa kysyivät ensin kohteliaasti, että saako virpoa. Kaikki eivät nimittäin kuulemma tykkää siitä ollenkaan.Lomahaaveita ja kaipuuta muille maille.


Viimeinen pala rahkatorttua hujahti tässä. Muuten olenkin syönyt lähinnä tummaa suklaata.


Illan hämärtyessä päästiin lämmittelemään kokon ääressä. Tuuli oli todella voimakas, ja aluksi kasa kärysi ja savusi ihan älyttömästi. Vaaralliselta näytti, mutta ilman palokuntaa selvittiin. Puhuri tuli niin voimakkaasti yhdestä suunnasta, että kokko paloi vähän toispuolisesti ja aika nopeasti. Nooh. Kyllä siitä ihan kelvollinen roihu tuli tämän pääsiäisen tarpeisiin.


Jokohan sitä huomenissa pääsisi vihdoin puutarhahommiin. Multaa on nyt pihassa, joten eiköhän sillä alkuun pääse. Perennapenkkiä pitäisi kunnostaa siihen kuosiin, että uudet kasvit saavat köllötellä muhevassa mullassa. Ai pirskatti sentään, kun saisi sen kerralla kuntoon. Vieressä on pensasaita, ja sen juuret kasvavat varmaan siellä teidän nurkilla asti. Uskomaton rohmu, joka nielaisee kohta koko tontin. Onneksi se ei ole lihansyöjäkasvi. Kait.

Niin mikä tässä puutarhanhoidossa siis oikein viehättää? Ensin odottaa kädet ristissä, että kasvit kasvaisivat. Ja sitten saakin loppuajan kitkeä rikkaruohoja, karsia versoja, katkoa juuria, harventaa, lannoittaa, kastella, ihmetellä ja töllistellä tuholaisia. No tässä sitä taas lähdetään innolla uuteen puutarhakauteen. Tai ainahan on vaihtoehto. Asfaltilla vaan piha umpeen. Oliskohan siinä sitten feng shuit kohdillaan. Helpompaa mutta ehkä tylsempää :) Puutarha or not puutarha?

Kaikkea mukavaa viikonloppuusi toivottaen!

15 kommenttia:

 1. Puutarha silti! Ihana postaus, hymy huulilla sitä lueskelin. Puutarhanhoito on ihanaa ja kamalaa, mutta aika terapeuttista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se terapeuttista ja palkitsevaa, varsinkin kun tulee onnistumisia. Puutarhanhoito on myös opettavaista. Tietotyöläiselle se on mukavaa vastapainoa, kun pääsee tekemään jotain konkreettista. Huonona päivänä se tuntuu tosin työleiriltä :)

   Poista
 2. Ihania pääsiäistunnelmia siellä. Meidänkin pitäisi kunnostaa kasvimaata uuteen uskoon, kun koira kaiveli syksyllä koloja kasvimaan täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta onkin se mukava vaihe, kun pääsee kasveja valitsemaan uuteen penkkiin :)

   Poista
 3. Joskus on todellakin hyvä vain löhöillä. Meilläkin on sairastelijan takia oltu vain kotosalla. Haaveena olisi huomenna päästä sukuloimaan. Minä kävin iltapäivällä kurkkimassa puutarhaa ja koitin haravoida mutta kovan tuulen vuoksi se oli aivan turhaa. Katselin perenna penkkiä ja haaveilin jo lie monennettako kertaa, että taidankin tänä kesänä kiskoa siitä kaikki kukat veks ja laittaa tilalle jotain havujuttua tms... jeps monta vuottahan minä sitäolen ees sun taas hoidellu. Kevät on kyllä ihanaa aikaa.
  Nättejä kuvia sinulla jälleen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä ollaan paranemaan päin. Olen myös miettinyt kasveja penkkiin, ja tuumailin, jos havujen kanssa olisi helpompaa. Niistä olisi iloa myös talvella. No. Ehkä kuitenkin otan jotain kukkivaa, ja ehkä tekisi mieli kokeilla jotain oudompaakin lajiketta :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ehkäpä kohta pääsee napsimaan ulkokuvia, kun saa itsensä vain kiikutettua raittiiseen ilmaan. Missä on aurinko, jota luvattiin meidän nurkille!

   Poista
 5. Mahtavat kuvat! Ja ihana teksti, mä oon yhtä kaksijakoinen tuon puutarhanhoidon kanssa. Miten suuriin suunnitelmiin uskaltaa, ettei väsy kitkemiseen. Siinäpä pulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka ekana vuonna laittelin ihan hirveästi kukkapurkkeja, amppeleita ja asetelmia. Sattui olemaan vielä kuiva kesä, ja taisin viettää sen puutarhaletkun päässä. Vähensin niitä vähitellen puoleen, että ehtii vähän muutakin tehdä kesän aikana :) Houkutuksia on puutarhurille vaikka kuinka paljon!

   Poista
 6. Voi Marianne, mua niin nauratti toi "ottakaa multa Netflix pois!" :D

  Teillä siellä päin on myös tämä "jakautunut" virpomisperinne: itse suomenkielisenä olen tottunut palmusunnuntain virpomiseen, mutta täällä Porvoossa sai oppia siihen, että uusi satsi noitia tulee Pääsiäislauantaina. Ja toden totta, suomenkieliset lapset tekevät reissun täällä viikkoa aiemmin ja eilen kävi uusia noitia, kuten joka vuosi. Hauska ja vahva kulttuuriero samassa
  kaupungissa! :)

  Hauskoja pääsiäisenloppuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain on. Turmion tielle vei Netflix ;) Ennen sai jänskättää viikon seuraavaa jaksoa, ja nyt vaan painaa play ja taas mennään. No kohta on kirpeä paluu arkeen. Tuo trullittelu on tosiaan vähän jakautunut. Täällä ei viikko sitten käynyt ketään. Lokoisaa nautiskelua sinne!

   Poista
 7. Ihania pääsiäiskuvia! Nautitaan pyhäpäivistä!

  VastaaPoista
 8. Netflix on paha, mutta samoin on ruutu+. Katsoin kaikki mustat lesket -jaksot jo etukäteen ruutuplussasta ja tietysti maratoonina :D:D

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...