keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Koti pukeutuu pääsiäiseen

Koti on pukeutunut pikkuhiljaa pääsiäiseen. Jotain pientä on laitettu ripauksittain esille. Jostain syystä alakerta saa osakseen enemmän koristeluja. Yläkerta on tosin remontin takia sekaisin, joten sinne ei oikein huvita pupuja piilotella.

Tällä viikolla tempaisin itseni myös pesemään muutaman ikkunan. Voin kertoa, että se homma ei nappaa meikäläistä ollenkaan. Aikaisemmin olen vitkuttanut sitä loputtomiin, mutta nyt vaihdoin taktiikkaa. Aloitan aikaisin ja pesen niitä vähitellen. Eiköhän se loppu joskus häämötä. Jokaisesta puhdistetusta ikkunasta palkitsen itseni yhdellä Suits-jaksolla :)

Nyt on myös pääsiäisen ruokalista jonkinlaisessa kuosissa. Enemmän suolaista ja vähemmän makeaa. Kävin jopa kirjastossa nappaamassa vähän luettavaa pyhiksi. 

Törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin, joka taisi olla Hesarista. Siinä pohdittiin nykyistä elämänmenoa maailmassa seuraavasta näkökulmasta. Ennen ihmiset elivät ikään kuin shakkilaudalla. Pelissä kaikilla oli roolit, reitit ja tehtävät. Jokainen tiesi paikkansa kokonaisuudessa. Elämä ja oma rooli tuntuivat merkityksellisiltä. Tämän päivän ihminen kadottaa helposti otteensa isossa kokonaisuudessa, joka pirstaloituu ympärillä.  Meneillään on iso kulttuurinmutos, jossa ei entisillä säännöillä enää pärjää. Shakkilautaa ei enää ole, ja sen mukana perinteiset roolit, merkitys ja tehtävät hämärtyvät. Tämän päivän ihminen etsii paikkaansa maailmassa.

Ainakin sen voin allekirjoittaa, että ainoa pysyvä asia on jatkuva muutos. Annas olla, kun luulet sekunnin, että asiat on nyt tällä tavalla, niin lillin-lillin-lieruja. Eipäs olekaan.

Ehkäpä juuri pääsiäisenä löytyy pieni hetki, jolloin voi hiljentyä ja laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Silloin ehkä jyvät erottuvat akanoista, ja merkitykselliset asiat kirkastuvat.

Leppoisasti loppuviikkoa kohti. Kuulemisiin, ihanat  
14 kommenttia:

 1. Kauniita pääsiäiskuvia. :)
  Aurinkoista loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohraa pukkaa niin kovasti purkista, että täytyy jättää vähän lampaillekin syötävää :) Tai ei nuo taidakaan olla lampaita, kun on pässin sarvet. Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin totta, kun ehtii hetkeksi fiilistelemään että ihanaa, niin johan tapahtuu jotain joka sekoittaa pakkaa. Hyvässä tai pahassa, mutta muutos se tosiaan on pysyvää. Ihania pääsiäis koristuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuin ristiaallokossa seilaisi. Aaltoja tulee sieltä sun täältä, ja vene pitäis pitää oikeassa suunnassa ja vielä pinnalla :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Leppoisaa ja keväistä pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 4. Kauniita pääsiäis juttuja olet tehnyt. Mekin askarreltiin eilen tytön kanssa sievä koriste, jospa saisin sen blogiin joku päivä :)
  Jep olen samaa mieltä ja itse tosiaan sorrun tähän "juostaan satasta eteenpäin että ehditään tehdä tehokkaasti kaikki asiat paitsi olla vaan" tyyliin. Koska me älytään nauttia?
  Ihanaa pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva nähdä, mitä olette askarrelleet. Ruuhkavuosien aikana saattaa moni tapahtuma mennä kuin sumussa. Kiire tempaa helposti mukaansa, mutta onneksi toisaalta on näkyvissä merkkejä siitäkin, että ihmiset kaipaavat elämän leppoistamista :)

   Poista
 5. Ihania pääsiäiskuvia :) Täällä on vaan kauhisteltu likaisia ikkunoita ja siirretty hommaa eteenpäin… :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipo päässä pesin ikkunoita, kun tuuli oli aika raaka. Yläkerta taitaa jäädä odottamaan myöhempää ajankohtaa :)

   Poista
 6. Kaunista katseltavaa-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän pitkään ohra pysyi tuoreena noin leikattunakin!

   Poista
 7. Oi että kauniit kuvat! :) Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...