torstai 17. huhtikuuta 2014

Askartelussa pitsimuna

Tämän vuoden pääsiäismuna on nyt valmis. Perinteen alkamisajankohtaa en ihan muista, mutta vuosikausia olemme perheen kesken kokoontuneet pöydän ympärille väkertämään omaa tuotosta. Materiaaleina saa käyttää kaikkea, mitä mieleen juolahtaa. 

Välillä on touhuttu innokkaasti, ja joinakin vuosina se on osalle porukasta ollut vähän kuin tervanjuontia. Silti aina innokkaana muistellaan edellisvuosien koristeluja ja niihin liittyviä tarinoita.

Viime vuonna tein ketjusilmukoita, ja tänä vuonna laatikosta löytyi pitsiä. Olen kevään aikana ottanut lähes kaikki koristekranssit pois käytöstä. Niiden ympärillä on ollut kaikenlaisia nauhoja, jotka ovat odottaneet uutta käyttöä.


Kuvun alta löytyi juuri sopiva pätkä.

Vähän mittaamista, saksia sekä liimaa reilusti. Töpöttelin reunat vielä sormilla kiinni. Lopuksi napppikulhosta vielä pari kimaltelevaa kukkaniittiä koristeeksi.
Viime vuoden pääsiäismuna löytyy linkistä: Virkkuukoukulla pääsiäiseen

Tässä muuten kananmunaan liittyvä arvoitus:" Talo ruokaa pullollaan, ei kattoa, ei ovea ollenkaan"

Nyt onkin ihan sopiva hetki laskeutua viettämään pääsiäistä. Miehellä oli vapaapäivä töistä, joten päästiin ajoissa myös hoitamaaan arkisia asioita pois päiväjärjestyksestä. Kauppa-asiat on hoidettu ja saatiinpa vielä imuroituakin. Rahkakakku on jäähtymässä, ja ehkäpä jotain suolapalaa tulee tehtyä illan tunnelmaan.

Perheen matkustaja oli päässyt onnellisesti perille Belgiaan. Siellä riittääkin nähtävää ja katsottavaa moneksi päiväksi. Lämpöasteitakin on jo selvästi enemmän kuin meillä.

Perjantaina otetaan varmasti lokoisasti, mutta lauantaina meidän sedulla on vilskettä, kun trullit ovat liikkeellä ja pääsiäiskokot sytytetään.

Haluankin toivottaa sinulle levollista ja rentouttavaa pääsiäistä sekä ilon pirskahduksia. Lämpimin terveisin. Kuulemisiin!

21 kommenttia:

 1. Ihanan pääsiäismunan olet askarrellut. Hyvää ja iloista pääsiäistä ♥ Meillä on trullit kipeenä ja taitaa kierrokset jäädä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista olla kipeänä pääsiäisenä, jos on ehtinyt suunnitella trullittelua. Pikaista paranemista sinne!

   Poista
 2. IHana pääsiäismuna. Rakastan pitsiä ja käytänkin sitä aina kortteihin ja muihin juttuihin. Me askarreltiin tällä viikolla Pipunan kanssa hillopurkista kippo johon tuunailin pitsikoristeen. Nyt meillä oksuillaan eli tällainen pääsiäinen täällä.
  Ihanaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on pitsi-intoilija. Tykkään kovasti myös pitsiliinoista ja sängyn päällä on mummun aikoinaan lahjaksi antama pitsipeite :)

   Poista
 3. Tulipas nätti! Aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan lampimiä säitä pääsiäisenä. Tiedossa olisi puuhastelua puutarhassa, kun multaakin tuli hankitttua. Ehkäpä sitä voisi viritellä grillin tulille :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kaikkea mukavaa myös sinne. Kiva, kun on useampi päivä vapaata :)

   Poista
 5. Onpa kaunis pääsiäismuna!
  Oikein mukavia, herkullisia ja leppoisia pääsiäisenpyhiä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan pitkästä viikonlopusta, eikä ole kovin pitkä enää vappuunkaan!

   Poista
 6. Todella kaunis pääsiäismuna! Hyvää pääsiäistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy taas vuosi kerätä inspiraatiota, ja ensi vuodelle uusi muna :)

   Poista
 7. Onpas hauska perinne. :) Ja oi, miten kaunis pääsiäismuna! Hyvää pääsiäistä sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän kaikki perheenjäsenet eivät ole aina yhtä innoissaan. Toisaalta. Kyllä se into tehdessä vie mukanaan, kun alkuun pääsee :)

   Poista
 8. Voi hyvänen aika kuinka mielettömän kaunis, olisi kyllä ihanaa jos osaisin tehdä jotain noin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pitsi oli riittävän leveää, niin sitä oli aika helppo liimata. Joskus kärsivällisyyttä on enemmän ja joinakin vuosina vähemmän. Tyttäreni oli muuten yhtenä pääsiäisenä kipeä, ja häntä harmitti kovasti, kun trullittelu jäi väliin. Niinpä hän sitten maalasi pikimustan munan. Se on vieäkin muistona siitä kerrasta. Joskus tekemiseen voi purkaa mielialoja ja tunteita :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...