keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Vintage-huumaa kattaukseen

Tämän päivän mausteena on ollut ripaus vintagea. Arvaapa mitä löysin kaapin kätköistä? Sieltähän löytyi ihka-aito hattu menneiltä vuosikymmeniltä, jonka hankin Juthbackan markkinoilta muutama vuosi sitten. Muistan elävästi hetken, jolloin vastassa oli upea myyntikoju täynnä kaikkea vanhanajan tavaraa. Oli mekkoja, kenkiä, käsineitä, hattuja, laukkuja.

Meikäläisen syntymästä ei silloin ollut vielä tietoakaan. Pilkkeenä taisin olla vielä silmäkulmassa. Siksipä näissä onkin jotain viehättävää, vaikka ne omaan arkimuotiin eivät kuulukaan. Tunnelmaa nostattivat macaronsit, helmet ja pitsit. Olen tutkaillut jonkin verran myös hää- ja juhlapukumallistoja, ja myös niissä on ollut näkyvissä entisajan glamouria, leikkauksia ja linjoja.

Tässä on meneillään suunnittelu vintage-kattausta varten. Pöydälle tulee asusteita, laukkuja ja kenkiä. Niiden sekaan vanhanajan kahvikuppeja ja pientä purtavaa :)


Muutoin päivä hurahtikin nopsasti. Nyt on hiukset leikattu ja kinuskin värisiä raitoja laitettu. Saattaapa olla, että löytyi uusi vakkariparturi. Olen ollut tähän asti sellainen kuljeksija paikasta toiseen. Kävin myös tutkailemassa läppärivalikoimaa. Jyvät erottuivat aika nopeasti akanoista. Sen pitäisi olla kevyt, ohut ja siro. Prosessoreista en niin paljon ymmärrä, mutta onneksi huushollissa on joku, joka pistää lusikan soppaan, jos tekniset yksityiskohdat alkavat hiertämään.

Ja sitten proosallisesti arkeen. Missäs taloudenhoitaja on ollut, kun tiskit on tiskaamatta, pyykit levällään ja imuriakin tarttisi käyttää? Nykyään on sitten niin vaikea saada kunnon henkilökuntaa. Heh. No pakko kait on hommiin ryhtyä. Mitäpä sitä turhaa elämää hukkaamaan nukkumiseen :)

Huikeeta loppuviikkoa sinulle toivottaen, ja kiva kun porukkaan on tullut uusia lukijoita. Kuulemisiin!

12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kerrassaan ja sitä vintage meininkiä<3 tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemajuhlat ovat kivoja ja menneiltä vuosikymmeniltä saa ihan mukavia mausteita. Hatut ovat kiehtoneet aina, mutta jotenkin vain tulee vetäistyä baskeri päähän :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Niin ja suosittelen Macin air konetta - ihan uskomaton kaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Olenkin vähän miettinyt Macin puolelle siirtymistä. Kyllä sen käyttiksen varmasti oppisi aika nopeasti....

   Poista
  2. Kone on ihan huippu, pois en enää antaisi enkä merkkiä vaihda. Turhaan pelkäät käyttistä, sen oppii opettelemalla ja käyttämällä hyvinkin nopeasti:)

   Poista
 3. Superhauskat herkut käsilaukussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassialman käsilaukussa on aina vähän jotain purtavaa. Mummollani oli muuten aina mukana jotain piparminttukarkkeja tai aniksia käsilaukussa :)

   Poista
 4. Hauska idea laittaa macaronet käsilaukun suulle! :) Ihana kattaus idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on vähän suunnitteilla entisajan kahvikutsut :)

   Poista
 5. Onpas taas kyllä hauska idea kattaukseen, todella kaunista. Mistä sulla tuleekin näitä ihania ideoita koko ajan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päässä pyörii aina kaikenlaista sekamelskaa, ja joskus sieltä vaan napsahtaa faxi ulos :) Joku keskeneräinen juttu muhii päässä, ja sitten vaikka yöllä tuleekin mieleen joku yhdistelmä :)

   Poista
 6. Vintagekattaus näyttää hurmaavan ihanalta!! <3 Kiva idea!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...