maanantai 3. maaliskuuta 2014

Valaistumista ja kuplia kattoon

Tässä se nyt sitten on, nimittäin valaisin, johon olen tykästynyt kovasti. Olenkin jutustellut täällä pienestä suunnan muutoksesta oman kodin sisustamisessa. Eihän se romantikko minusta mihinkään karkaa, mutta uusia mausteita on tarkoitus viljellä.

Valaisin on Yki Nummen Kuplat -klassikko. Värivalikoimaa on runsaasti, ja tarvittaessa voisi laittaa sähäkkyyttä peliin. Luultavasti kuitenkin läpinäkyvä tai harmaa on lopullinen versio. Toisaalta, kuka tietää mihin innostus vie :)

Onkohan tässä jokin yleinen puhdistautuminen menossa? Olen karsinut tavaraa pois ja kärrännyt vintille. Yksi aikakausi on ikään kuin siirtymässä seuraavaan. Kaipaan selkeitä linjoja, ilmavuutta, tyhjää tilaa. Eikös laskiaisesta muutenkin ala paasto. Osuu samaan ajankohtaan. Välillä pitää karsia oksia, rönsyjä ja kaikkea turhaa ja hiljentyä kuuntelemaan, mikä on omassa elämässä olennaista ja ytimessä.

Valaistus on muuten mielenkiintoinen asia. Inno-ohjelmassa Marko Paananen sanoi, että usein kotiin halutaan isot ikkunat, jotta tulisi paljon valoa luonnosta. Sillä tyylillä istutaan puolet vuodesta pimeässä näillä leveysasteilla. Kesällä tulee aurinkoa joka tuutista, ja talvi-iltoina on liian vähän tehokkaita valaisimia.

Tämän on saanut omakohtaisesti todeta tänäkin talvena. Tunnelmavaloja, lyhtyjä ja tuikkuja löytyy, mutta kunnon potkua pitäisi saada välillä valaistukseen.


Valaisimessa on kaksi eriväristä akryylikupua sisäkkäin. Sisempi on heijastinpinta valolle, ja ulompi mahdollistaa värivaihtoehtoja. Suunnitteluvuosi on 1959.


Kävin kurkkimassa myös House Doctorin mallistoa. Meillä on muutamia kristallivalaisimia, ja tekisi mieli vaihtaa myös niiden tyyliä. Kartellilla on myös kivoja valaisimia, joissa on läpikuultava pinta.


Industrial-henkinen tyyli viehättää myös kovasti. En tiedä tosin, osaisinko olla esimerkiksi ilman verhoja. Jotain viehättävää tässä on kuitenkin. Ehkä haaveilen edelleen sellaisesta loft-asunnosta, vanhoja kattoparruja, betonia, rappausta, maalauksia. Ehkä juuri vastapainoksi, kun oma koti on puutalo maalaisromanttisilla mausteilla.


Minimalismissa on jotain hauskaa, vaikka tähän on meillä vielä matkaa.Tällaisilla suunnitelmilla on viikko lähtenyt käyntiin. Lunta tuli aamulla niin maan perusteellisesti, mutta kaikki suli pois. Nyt inspiroitumaan teekupposen pariin ja sen jälkeen rasvaamaan talvikengät. Olen lompsinut nahkasaappaissa nähtävästi lätäköissä, kun kärjet on ihan kuivat koppurat. Ehkä niistä saa voitelun jälkeen entistä ehommat :)

Leppoisaa alkanutta viikkoa sinulle. Kuulemisiin


Kuvat/info: House Doctor, Pinterest, Innolux

12 kommenttia:

 1. Nuo Yki Nummen klassikot on kyllä parhaat!
  Meilläkin satoi räntää aamulla, mutta onneksi suli samantien!
  Ihan valtavan paljon kiitoksia ihanasta ylläripaketista, jonka postipoika tänään toi! Oli niin mieluisa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun kiva, jos tykkäsit ja osui kohdilleen :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Aivan ihanat nuo kuplien jälkeiset, vähän hopean sävyiset lamput!!! Kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tyyliä olen katsellut mm. eteiseen. Täytyy vähän vielä kierrella ja katsella valikoimia vertailun vuoksi :)

   Poista
 3. Ihania lamppuja! Nuo kuplat on kauniita ja kivoja värejäkin saatavana :)

  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti olisi myös kiehtova väri, mutta sitten ei tiedä, jos vaikka kyllästyy. Toisaalta tekisi mieli vähän repäistä ja laittaa jotain ihan uudenlaista :) Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Ihana blogi, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa. Olet lämpimästi tervetullut lukijaksi :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Muutos alkaa tällä kertaa valaisimesta. Katsotaan, mihin tämä polku johtaa :) Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Kauniita valaisimia kaikki omalla laillaan muttaYki Nummen sitten valitsisin vaikka Kartellin on samalla viivalla-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fifty-sixty vai miten se nyt meni. Kartellin Bourgie olisi aivan mahtava :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...