lauantai 8. maaliskuuta 2014

Pinkki korkkarikattaus

"Aikuinen nainen mä oon...." Siksipä tänään herkkupöytä on katettu oman maun mukaan. Tennarit, lenkkarit ja kumisaappaat ovat monta kertaa sujahtaneet jalkaan nopeammin kuin korkkarit. Juhlan kunniaksi haluan tarjoilla prinsessakeksejä kaikille kuitenkin korkeista koroista :)

Naistenpäivästä olisi varmasti paljon sanottavaa. Varsinkin, jos miettii maailmanlaajuisesti naisen asemaa. Oman korteni kekoon haluaisin kantaa seuraavasti. Putous-Antsku on lupsakasti todennut: "Miulla on oikeus miun omiin tunteisiini". Se ei loppujen lopuksi olekaan ihan kepeä sutkaus. Siitä tuli mieleen Riikka Juvosen teksti Räsymatosta.

" Ennen vanhaan räsymaton raidoissa oli koko eletty elämä. Naiset kutoivat mattoja tarpeeseen ja terapiaksi. Joskus kangaspuut kolkkasivat rauhallisesti, joskus kiukkuisesti tai itkun voimalla. Ennen omia tunteita ei pidetty kovin tärkeinä. Ne purettiin työhön tai tukahdutettiin. "

Räsymattoa katsoessa saattoi erottaa paloja lapsen nutusta, miehen flanellipaidasta tai kesäleningistä. Räsymatto oli kuin naisen päiväkirja. Siellä oli raitoina elämä ja tunteet, onnelliset hetket ja pettymykset.

Päivän pinkki tervehdys tuleekin tässä elämän tunteiden kirjolle :)
Home sweet home. Pienen reissun jälkeen oli ihan mukava päästä arkisten askareiden pariin.Aurinko on paistanut upeasti tänään. Rästissä oli postia ja sanomalehtiä, jos vaikka illalla katselisi ne läpi. Kaupoissa oli kovasti ohjelmaa tänään naisille. Oli manikyyriä, pikahoitoa kasvoille, arvontaa ja herkkuja.

Olin viikon aikana käymässä muutamaan kauneuteen liittyvässä tapahtumassa. Kiinnitin huomiota siihen, että monissa mainoksissa, puheissa ja esittelyissä tuotteella "hidastetaan ikääntymisen merkkejä". Pöytien ympärillä kävi melkoinen kuhina, kun naiset kokeilivat elämän eliksiiriä. Elämmekö nyt sellaista aikaa, että nainen ei saa vanheta, eikä se varsinkaan saisi näkyä mitenkään? Silti samaan aikaan halutaan luonnollisia arvoja, paluuta juurille ja luomua. Purnukat maksavat kuin kulta. Tulisiko sama lopputulos syömällä enemmän marjoja tai vihanneksia?

Näillä pohdinnoilla toivotan aurinkoa viikonloppuusi ja ruusuja sisäiselle kauneudelle! Kuulemisiin ♥ 

22 kommenttia:

 1. Voi mahdoton, kun on kiva idea! Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä käy, kun kaikki lautaset on tiskissä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ripaus naisellista hulluttelua päivän kunniaksi :)

   Poista
 3. Hauska idea käyttää korkkaria!!!! :) Ihanaa naistenpäivää ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuletn, että jalostan tätä teemaa jossain muodossa vähän lisää. Käsilaukut ja hatut pöytään :)

   Poista
 4. Hyvää naistenpäivää!
  Tiedätkös, tulit mieleen tänään piipahtaessani ostamaan Skafferista teetä: mietin, että mikäköhän teelaatu olikaan se, jota kehuit kerran blogissasi? ;)
  Niin tämä blogistania yhdistää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kesäisen Porvoon kadut kuin eilisen päivän :) Skafferi-putiikin tuliainen oli Samppanja & mansikka -tee. Voi miten kiva, että tulit ajatelleeksi sitä ❤ Ihana Milla.

   Poista
 5. UPEA kenkä! Hyvää naistenpäivää ehdin vielä toivottamaan :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Onneksi oli puhtaat korkkarit ja käyttämättömät :)

   Poista
 7. Upea kattaus! Mukavaa sunnuntaita, Marianne!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Pinkkiä tuutin täydeltä tällä kertaa :)

   Poista
 9. Aivan huikean ihana, syötävän suloinen ja hauska, pienen suruni jälkeen tuli pitkästä aikaa hymy huulille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tuli parempi mieli. Laitan ensi kerran postaukseen määriä lohomössöstä, kun sain kotikokilta vielä varmennuksia reseptiin :) Iloa viikkoosi ♥

   Poista
 10. Aivan loistava idea! :) aurinkoista kevättä. -JohaNna, http://leivilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...