lauantai 22. maaliskuuta 2014

Picnic on ice

Kerrankin osui pilvetön taivas viikonlopulle. Yleensä lauantaina on rästihommia ja kaikkea arkista ahertamista, mutta tällä kertaa katsottiin säätä eikä imuria. Mittari näytti useita lämpöasteita, mutta ennenkin on huomattu, että toppavaatteita tarvitaan. Tuuli oli melko raaka, jos ei sattunut suojaista paikkaa kohdille. Tänään siis pakkasimme eväät koriin ja lähdimme rannoille kuuntelemaan viestejä ulapalta.

Koriin pakattiin suolaista ja makeaa sekä termariin lämmikettä. Moni muukin oli lähtenyt liikkeelle nautiskelemaan upeasta säästä ja kevään merkeistä. Ihmiset tulevat ulos koloistaan talven jälkeen. Kohta on vipinää ja vilskettä - varsinkin, kun veneliikenne alkaa taas.


Ilman pehmikettä ja lämmikettä ei kalliolla paljon istuskella, vaikka aurinko mukavasti jo lämmittää.


Tarjotin jäi kotiin, joten tämä jäälautta pääsi apulaisen hommiin :)


Mitenkähän tuota makeaa tuli mukaan enemmän kuin suolaista...


Muuttolinnut palailevat kotipesään.


Mukana oli myös eväsleipiä.


Kohta jo veneet ovat laitureissaan ja vesi virtaa vapaana.


Muutama aste olisi saanut olla lämmintä enemmän, mutta onneksi oli kunnolla vaatetta.


Päivän jälkeen poskia kuumottaa. Sauna päälle, ja olisipa mukava istahtaa myös leffan pariin. Takapiha kaipaisi lumen jäljiltä jo haravaa. Kukkapenkkiäkin voisi käydä tutkimassa. Kohta on se aika, kun olohuone muuttaa terassille. Nopeimmat ovat käynnistäneet jo grillikauden, mutta meillä vielä odotellaan.

Nautin nykyisin todella paljon hiljaisuudesta. Joskus nuorempana se oli lähes merkki tylsyydestä tai ikävystymisestä. Äksöniä piti olla. Monet asiat peittyvät metelin alle, ja ne saa houkuteltua esiin vasta hiljaisuudessa. Silloin moni asia kirkastuu, saa ääriviivat ja uuden muodon.

Kuunnellaan lintuja, kuunnellaan puita, viestejä pieniä kuin hyttysen luita :)

Levollista viikonloppua lämpimin terveisin

31 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttävä picnic ja meri. Suurimman osan elämääni olen asunut lähellä merta ja nyt nämä Hämeen järvet eivät yhtään säväytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otitpa mielenkiintoisen asian esille. Olen välillä miettinyt, että voisinko asua järven läheisyydessä, kun olen tottunut mereen. Jäisikö sitä kaipaamaan. Ehkä se on niin, että meressä on oma tunnelmansa, viehätyksensä ja myös vaaransa.

   Poista
 2. Ihana kevätretki rannalle eväineen :) tänään olikin upea aurinkoinen sää ja sitä se lupauli ensiviikollekin :)
  Minä kans nautin hiljaisuudesta ja siksi usein nuo lenkit suuntautuukin metsäään, mikäpä oli ihanempaa tänäänkin kuin aurinko, tuulen humina ja lintujen liverrys ja tietty tuo irti juokseva hauveli :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä ja luonto houkuttelevat täälläkin ulkoiluun. Ihanaa,kun kohta ei tarvitse pukea niin paksusti ja voi aistia metsän vehreän tuoksun :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Meri näytti jotenkin erityisen siniseltä. Ehkä se johtuu myös kevään valosta :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Yleensä tähän aikaan olemme käyneet viikonloppuisin rannalla enemmänkin nautiskelemassa, mutta tänä vuonna ei aina ole sää suosinut, ja muut puuhat ovat vieneet mennessään :)

   Poista
 5. Ihanan retken olette tehneet. Kävimme miehen kanssa iltakävelyllä ja vaatemäärästä huolimatta oli aika vilpoisaa. Ulkoilu on silti aina niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli on tosiaan vielä raaka. Muistan pienenä, kun vapputorille piti saada aina uudet kevätvaatteet, vaikka usein oli vielä luntakin maassa.

   Poista
 6. Mikä retki... makoisia ja nättejä syötäviä kauniissa korissa! Ajatella siellä etelämpänä ollaan jo noin pitkällä keväässä, kun meillä täällä lunta vielä vaikka kuinka paljon! Kivasti myöskin kirjoitit...aivankuin olisin itsekin ollut mukana tuolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikolla oli vielä paljon lunta, mutta nopeasti suli. Huhtikuussa kohti Rukaa, joten mielenkiintoista nähdä, missä lumiraja menee silloin :)

   Poista
 7. Voi kun ihana picnic teillä. ♥ Kiva aurinkoinen päivä oli täälläkin, tosi mukavasti jo lämmitti. kivaa viikonlopun jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojaisessa paikassa on jo mukavasti lämpöä. Aavistus kesää ilmassa :)

   Poista
 8. Oi että, ihanan näköinen ja kuuloinen picnic! :) Täytyypä itsekin joku päivä pakata eväät mukaan ja lähteä kevään ensimmäiselle picnicille :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tuntuu pitemmältä, kun aloittaa jo hyvissä ajoin. Sellaiset pilkkisormikkaat olisivat kätevät tähän aikaan. Ne lämmittävät mutta sormenpäät ovat paljaana. Ei jäädy sormet eväiden kanssa :)

   Poista
 9. Ihana ja keväinen fiilis, niin kuvissa kuin tekstissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jo odotellaan kesää malttamattomana. Kohta muuten jo kellot käännetään. Sitten kirpaisee nouseminen aamulla, mutta illat ovat valoisat :)

   Poista
 10. Oi, ihania kuvia, tämän postauksen myötä tekee itsekin mieli lähteä picnikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväät maistuvat paremmilta jotenkin ulkona. On siinä vähän vaivaa, kun kaikki pakkaa mukaan, mutta kivaa, jos ei ole kiire :)

   Poista
 11. Wau... :)
  Kauniit kuvat, houkutteleva tunnelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri vetää puoleensa. Ei voi mitään :)

   Poista
 12. Aivan ihana piknik ja mikä ihana aurinko on hellinyt!!! <3 tais tänä vuonna jäädä talvipiknik tekemättä. Piknikkeily on niin kivaa :) ihanaa sunnuntaita!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tämä jäiden aikainen lähtö harmittaa, kun olin suunnitellut pilkkireissua kevätjäille. Noh. Kohta pääsee onkimaan :)

   Poista
 13. Oi oli varmasti ihana piknik kun on tarpeeksi päällä, kivan erilaista kun kesällä :)
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri tuoksuu erilaiselle vuodenaikojen vaihtuessa. Luonnon lähellä kevään merkit ja pienet ykstyiskohdat tulevat jotenkin paremmin esille. Leppoisaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 14. Ihanan näköinen piknikki! <3 Me tykätään kans tehdä retkiä meren jäälle, tietenkin eväät ja termari mukana :)

  VastaaPoista
 15. Miten ihanasti pakatut eväsleivätkin :)))

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...