sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Paperikukkia ja hempeilyä

Tsirp.Täällä on päivää vietetty sukkasillaan ja kukkasillaan. Herkkispäivän kruunuksi syntyi pieniä kukkakoreja. Ilmassa on vähän jo pääsiäisen tuntua, kun laitoin muutaman herkun terälehtien juurelle.

Sävyt ovat hempeitä, mutta pahvin kuvioita vaihtelemalla nämä saa sopimaan erilaisiin tilanteisiin. Näissä versioissa on pieni kantokahva, mutta lopulliseen kattaukseen voisi jokaiselle vieraalle tehdä esimerkiksi oman kukan ilman ripaa :) Kuppimaisuus syntyy siitä, kun yksi terälehti leikataan keskustaan asti auki. Lehti liimataan viereisen lehden päälle kiinni.

Täälläkin saatiin maistaa tänään takatalvea. Maa oli valkoisena aamusta, mutta iltapäivän aurinko on tehnyt tehtävänsä ja räystäiltä tippuu vettä. Lauantaina pyöräytin suolaisen piirakan, ja lähdimme makupalojen kanssa kyläilemään. Siellä sitten innostuttiin leipomaan makeaa, joten takaisin tulin muffinssien kera :)

Murheenkryyni puolestaan oli eteisen vaatekaappi. Voi hyvät hyssykät miten paljon siellä on huiveja, pipoja, lapasia ja hanskoja. Jotain tolkkua siihen pitäisi saada. Olisi muuten todella kätevää, jos vaatekaapissa olisi sisällä jokin valo. Meillä eteisen valo jää jotenkin selän taakse, ja hyllyt ovat hämärän peitossa. Sieltä ei sitten löydä muuta kuin sekalaisia ja parittomia kappaleita. You know, mitä tapahtuu, kun kaikki vuorotellen etsivät omia vaatteitaan, ja jokainen myllää ne ympäri :)

Tänään aion loikoilla ja löhöillä riittävästi, sillä ensi viikolla on taas laitettava tossua toisen eteen ja vipinää kinttuihin.

Toivottavasti olet saanut nauttia leppoisista hetkistä. Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle toivottaen

21 kommenttia:

 1. Ihanan oloinen viikonloppu! Mäkin leivoin muffinseja eilen ;)
  Ja Vaude mitä kukkakoreja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muffinssi-buumi selvästi menossa. Ne valmistuvat aika nopeasti, ja reseptiä voi vaihdella aika helposti fiiliksen mukaan :)

   Poista
 2. IHania koreja, mistä löysit ohjeen?? Itse tykkään silloin tällöin askarrella Tildan tapaan mutta nyt on kyllä ollut pitkä tauko viimeisimmästä Tildailusta. Kortteja tulee myös väsäiltyä mutta missä on se aika?? Sitä ei tunnu riittävän kaikkeen.
  Juuri samaa ongelmaa aina näin keväisin pähkäilen. Kaapit tursuaa vaatteista ja kengistä, topasta ei voi vielä kokonaan luopua mutta joinakin päivinä ne on ihan liikaa. Ja kengät on taas toinen ahdistuksen aihe, puetaanko kumpparia vai kuomaa kun ulkona ilmat vaihtelee. Tänään on kyllä ollut mitä kaunein päivä.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös ollut Tilda-fani monta vuotta. Alussa varsinkin joka paikka oli täynnä sydämiä ja kaavoilla tehtyjä hahmoja. Tämä ohje on Meine Bastel welt -lehdestä. Löysin askartelulehden Sokkarilta, ja siellä on erilaisia kaavoja pääsiäisen askarteluja varten. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Meidän askartelukaupassa oli tosi vähän kaksipuolisia papereita myynnissä. Näissäkin on toinen puoli valkoinen. Täytyy katsella sitten reissulla laajempaa valikoimaa ja ostaa varastoon.

   Poista
 4. Söpöjä koreja!
  Täällä paistoi eilen aamulla aurinko ja päivällä sitten satoi lunta. Onneksi sitä ei tullut metri tolkulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hirvitti täälläkin katsoa ikkunasta, kun lunta oli tullut, mutta nyt paistaa jälleen aurinko!

   Poista
 5. Onpas suloiset korit, hienot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperiaskartelu tuntuu houkuttelevan juuri nyt eniten ja leipominen :)

   Poista
 6. Ihana kukkakorit!! :) Aivan ihanaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 7. Tuollaiset korit kaunistaisivat hienosti pääsiäiskattauksen.
  Meillä on sama eteisenkaappiongelma. Viimeksi tänä aamuna nousi desibelit, kun 7vee yritti ehtiä kouluun eikä millekään hanskalle löytynyt oikeaa paria... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nobel sille, joka ratkaisee eteisrumban :) Ja tunnetusti kiireessä pitäisi löytää oikeat tavarat...

   Poista
 8. Suloiset ja herkät kukkakorit ja aivan valloittavan ihania kuvia jälleen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää vähän herkistellä. Pitää vielä testata, paljonko ripa kestää painoa :)

   Poista
 9. Niin keväiset ja herttaiset kukkakorit!
  Teilläpä oli mukava kyläilyreissu.....taidanpa laittaa meidän vieraat seuraavan kerran leipomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten ihan kiva tapa viettää iltaa. Homma saa ihan uuden ulottuvuuden :)

   Poista
 10. Ihania kukkakoreja! Nuohan sopis kivasti lasten synttäreille tarjoilukipoiksi! :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...