maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kaakaosydän ja pikkuherkut

Pienet asiat ovat niitä, jotka saavat sydämen sykähtelemään. Miten ihana onkaan nauttia arjen keskellä mieli sykkyrällä hetkistä ja asioista, jotka leppoistavat tekemistä ja olemista.

Tässä muutama poiminto viime viikon herkkuhetkistä Turussa. Cafe Art on panostanut erikoiskahveihin ja muihin juomiin viimeistelyn kerta. Tilasin lämpimän kaakaon, ja näin hetkestä tuli elämys. Lisäksi maistoin  mutakakkua vadelmahillolla ja lohileipää. Viimeksimainittu onkin meidän suosikkitarjoiltava kotijuhlissa. Siksipä maistoin mielelläni kahvilan versiota. Hyvää oli :) Meidän version resepti postauksen lopussa.


Kauppahalli tarjosi värikkäitä herkkuja. Keltainen passion-leivos oli päivän piristys.


Nämä patsaat jäivät askarruttamaan mieltä. Aurajoen ylitse menee silta tunnelin kohdalta, ja rannalta löytyi hassuja patsaita. Mahtaisiko joku blogimaailmassa olla perillä näiden tarinasta?



Olen aina välillä kertonut juhlissamme tarjoiltavasta lohimössöstä. Reseptiä kyseltiin, joten tässä jonkinmoista pohjaa, jonka lisäksi suosittelen revittelyä ja maustamista oman maun mukaan.

800g graavattua lohta
1 purkki kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
Puolikas nippu tuoretta tilliä pilkottuna
Pippuria, suolaa ja sitruunamehua 

Graavattu kala pilkotaan hienoksi. Mausteseos tehdään valmiiksi ja sekoitetaan pilkotun kalan sekaan. Sekoittaessa on hyvä katsoa, ettei seoksesta tule liian löysää, jotta se pysyy leivän päällä. Joissakin versioissa on käytetty myös pilkottua punasipulia lisänä. Sekoituksen jälkeen annetaan mössön vetäytyä ja tarkistetaan vielä maku :) Meillä tämä herkku laitetaan Maalahden limpun kanssa tarjolle. Se on sopivan makea ja antaa vastapainoa kalalle.


Näillä mausteilla toivottelen sinulle mainiota alkuviikkoa ja makoisia makuhetkiä :)

22 kommenttia:

  1. Maalahden limppua ja lohimössöä: jösses kun kuulostaa hyvältä!!!

    Tämä postaus sai nyt aikaan megalomaanista mahan kurnimista ja herkkuhimoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa yhdistelmässä on jotain taikaa, tai sitten vain muuten sopii omille makuaisteille. Lisäksi siihen tulee sellainen himo, ettei mitään rajaa. Tekee vielä yöllä mieli hiippailla jääkaapille :)

      Poista
  2. Oi nam mitä herkkuja! Tuota lohimössöä aion kyllä jossain vaiheessa kokeilla, näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aika nopea valmistaa ja kuitenkin sopiva suolapala arkeen ja juhlaan. Koristelut voi virittää vähän tilanteen mukaam :)

      Poista
  3. Kiitos tuosta lohimössön ohjeesta, kokeilen sitä kyllä joku viikonloppu!!!
    Upeita leivonnaisia tuolla kahvilassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnaiset olivat kyllä ilo silmälle. Passion-hedelmää en ole juurikaan käyttänyt leivonnaisissa, joten sitäkin voisi kokeilla :)

      Poista
  4. On variloistoa leivoksissaOn veijareita nuo patsaat toivottavasti joku tietää selityksen.Tuota graavilohi juttua täytyy viikonloppuna tehda taidan puolittaa ohjeen-Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähempikin tosiaan riittää pienemmälle porukalle. Tämä satsi on ollut lähinnä juhlissa, ja toisaalta on ollut kiva, että jää vielä vähän nautiskeltavaa juhlien jälkeen...

      Poista
  5. Apua mitä herkkuja! Ja mä rakastan kaikkia lohijuttuja, ihanalta kuulostaa tuo ohjeesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi on herkku täälläkin. Myös siika toimii kivasti graavattuna leivän päällä. Ripaus mausteita ja punasipulia. Namm :)

      Poista
  6. Voi mitä herkullisia kuvia! :P Ihanan kuuloinen resepti, nappasin heti talteen, ehdottomasti testaan! Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  7. voi nami mitä ihania leivoksia. ja nuo patsaat on tosiaankin huippu hauskoja. ihanaa viikkoa sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patsaista tuli tosiaan hyvä fiilis, kun eivät olleet perinteisiä pönöttäjiä. Ripaus huumoria sopivasti joen varrella :)

      Poista
  8. Turussa asuva ystäväni lähetti kuvia näistä ukkeleista, hassuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista taidetta saisi olla enemmänkin kulkijoita ilahduttamassa :)

      Poista
  9. Onpas herkkuja kerrakseen. Upeita nuo leivokset. Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että leivoksia tulee itse tehtyä liian harvoin. Useimmiten on täytekakku tai kuppikakkuja :)

      Poista
  10. Ihania herkkuja! Täytyypä testata tuo lohireseptisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia herkkuhetkiä sinulle ja ihanaa viikkoa!

      Poista
  11. Laitan sinulle linkin noihin patsaisiin liittyen.
    http://penttimurole.blogspot.fi/2013/09/suomen-turun-eilen-hetki-sitten-tanaan.html

    Mulle tuli nälkä katsellessa näitä sinun herkkukuviasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon. Menen heti visiitille tutkimaan. Aivan mahtava juttu, kun laitoit linkin :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...