torstai 20. maaliskuuta 2014

Herkkupäivän messutuliaiset

Terveisiä herkkumaailmasta! Nyt voi sanoa, että aisteja on sivelty sellaisella pensselillä, että maistiaisten jälkeen täytyy tehda pehmeä lasku kaurapuuron pariin.

Gastro Helsinki -tapahtuma tarjosi katseltavaa, maisteltavaa ja tutkittavaa, jossa riittää sulateltavaa. Kaikkea ei yhden päivän aikan ehdi millään omaksua laajasta messutarjonnasta, mutta kuvat nappasin oikeastaan fiilispohjalta ja ensivaikutelman perusteella.

Messuosastojen kiertämisen lisäksi tarjolla oli paljon ohjelmaa. Hallissa oli useita lavoja, joilla käytiin ajankohtaista keskustelua ruokatrendeistä, luomusta, raaka-aineista, tuoteinnovaatioista ja palveluista. Julkkiskokit tekivät maistiaisia omilla osastoillaan, ja käynnissä oli huippukokkien kilpailuja.

Mitä sitten kaikesta jäi mieleen? Henkilökohtainen kiinnostus ohjasi koristeluiden ja kattausten pariin. Esillä oli myös todella näppäriä laitteita, mutta siihen perehtyminen olisi vienyt toisen päivän. Tarjolla oli muutaman hevosvoiman tehosekoittimia, supernopeita puristimia tuoreille appelsiineille, kahvikoneita, huipppuveitsiä ja apuvälineitä kuin taikurin laukusta olisi vetäissyt.

Raaka-aineiden laadukkuus, puhtaus ja luomu tuntuivat puhuttelevan. Maistoin myös Bonaquan persikka-aloe vera -juomaa. Aloe veran vaikutukset esimerkiksi kauneustuotteissa ovat olleet esillä pitkään, mutta nyt näyttäisi tämä aine hiipivän myös juomiin.

Koristelut olivat tuotteissa usein näyttäviä ja visuaalisia.


Jäätelömaailmassa oli panostettu elämyksellisyyteen ja ruokittiin myös näköaistia.Tämä söpöliini oli jäätelöauto. Lavalla oli pieni kioski, jossa tarjottiin jätskiannoksia.


Tässä yksi kilpailupuolen annoksista. Hifistelyä ja tarkkuutta lautasella.


Monet näyttävistä osastoista oli loihdittu Välimeren tunnelmaan. Varsinkin Italia oli edustettuna vahvasti jäätelön ja muiden koristeellisten herkkujen esittelyssä.


Leivosten koristeluja ihastelin pitkään.


Messupäivän jälkeen on yleensä pää pyörällä. Ensin tulee tehtyä yleiskierros, ja sen jälkeen haluaa vielä tutustua tarkemmin joihinkin tuotteisiin. Ehkä mukavinta oli kokonaisuudessa nähdä, kuinka paljon osaamista ja taitoa alalta löytyy. Matkoilla olen ihastellut monissa maissa kahviloiden ja ravintoloiden näyttäviä tuotteita, joissa on uskallettu panostaa koristeellisuuteen.

Onneksi on jo kotinurkillakin nähtävissä elämyksellisyyttä. Itselleni kahvilassa käynti on esteettinen kokemus. Teekupillisen voin keittää kotona villasukissa ja nauttia siitä. Kahvilan valitsen usein sen perusteella, miten kokonaistunnelma puhuttelee. Televisiossa on myös meneillään erilaisia ohjelmia, joissa valmistetaan leipomuksia ja näyttäviä ruokia. Ehkä päivän jälkeen mieleen jäi se, että ammattilaisten taito menee hukkaan, jos annokset jäävät pienen piirin iloksi tai telkkariin. Toisaalta. Elämys tuntuu mukavalta silloin, kun se poikkeaa arjesta.

Nyt täytyisi tästä horroksesta liikahtaa päivän askareiden pariin. Myöhemmin olisi vielä tiedossa asiakasilta muodin parissa, joten täytyy piirtää tussilla auki olevat silmät päähän iltaa varten :)

Viikonloppua odotellessa, mukavaa päivää sinulle!

16 kommenttia:

 1. Voi kuinka kivan näköiset messut! :) Varmasti oli paljon nähtävää. Ihanan näköisiä leivoksia ja herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tänä vuonna toista kertaa, ja nyt toisaalta tiesi vähän, mitä odottaa. Viime vuonna olin kuin Liisa Ihmemaassa ja pyörin kuin väkkärä herkkujen keskellä. Vähän sitä on uuvuksissa päivän jälkeen, mutta kiva fiilis silti kaikesta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Koristeluihin oli todellakin nähty vaivaa, ja yksityiskohtia oli paljon. Oli kiva inpsiroitua ammattilaisten osaamisesta :)

   Poista
 3. No huhhuh ! Mitä herkku kuvia !!! Taistelen juuri elämän tuoneita kiloja vastaan, ja alan päästä sokerikoukusta yli...eli toivon että jonain päivänä herkutella hallitusti ;) Ihan vesi kielellä noista kuvista =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun tietäisi sen kohtuuden salaisuuden. Ensin tekee mieli suolaista ja sitten makeaa ja sitten taas suolaista :)

   Poista
 4. Oi ei mitä ihanuuksia!!! vau vau vau!!! Oi tuonne olisi ollut ihana päästä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuille olisi kiva mennä vähän useammin. Nytkin oli samaan aikaan useat teemaan liiittyvät messut käynnissä, mutta jotain valintaa oli tehtävä. On se sitten mukavaa, kun sinne asti pääsee. Meiltäkin on jonkin verran matkaa, mutta kyllä sieltä reppuun jotain elämyksiä tarttuu :)

   Poista
 5. Mielettömän upeita juttuja! Donitsijäätelöä ja kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donitsijuttu oli kyllä herkku. Miksi syödä erikseen, kun voi ottaa kaikki kerralla :)

   Poista
 6. Ihan tuli vesi kielelle. Upeita herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivonnaiset ovat parhaimmillaan taidetta :)

   Poista
 7. Ihania taideteoksia. Tuollaisia herkkujäätelöitä nautimme syksyllä Budapestin matkallamme. Nami. Odotan innolla sunnuntaita, pidän silloin alusasu kutsut ja mikä parasta, pääsee leipomaan ja herkuttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikutsut ovat kivoja. Pidin syksyllä sisustuskutsut ensimmäistä kertaa, ja se oli kiva kokemus. Kiva olisi kuulla, miten kutsut menivät :) Olin myös vieraana vajaa vuosi sitten alusvaatekutsuilla.

   Poista
 8. Oho miten upeita herkkuja! Nuo jäätelöt näyttävät varsinkin todella herkullisilta, tulee ihan Rooma mieleen :)

  VastaaPoista
 9. Suorastaan rikollisen houkuttavan näköisiä herkkuja!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...