sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Benedictin munat ja omppuherkku

Food News. Benedictin munia kutsutaan myös aamiaisen helmeksi, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Historia tällä aterialla on pitkä, ja tarinoita sen synnystäkin on muutama. Yhden legendan mukaan juuret johtaisivat amerikkalaiseen Waldorf-hotelliin 1800-luvun vuosikymmenille.

Reseptejä löytyy joka lähtöön, mutta kokeeksi otin Pirkka-lehden version. Kauraleivän tilalle laitoin paahtoleipää, ja hollandaisekastikkeen tilalle tein vähän muunnelmia.  Brunssille tämä on aika mainio herkku, eikä valmistamiseen mene kovin kauan.

Uppopaistettujen munien tekeminen ei ollutkan yhtään hankalaa, ja kokonaisuudesta tuli mukavan ruokaisa. Kananmunat hoitivat homman ihan itse, kun kiehuvassa vedessä oli vain sopiva kierre. Kastikkeen sovelsin omasta päästä tyyliin appelsiinimehua, öljyä, mausteita ja hunajaa. Elikkäs tulikohan tässä nyt sitten kopeloitua kansallisaarretta oikein huolella. No mitäpä sitä aina niin tarkkaan reseptiä noudattamaan ;)

Resepti: Eggs Benedict


Vihreä parsa toi keväisen fiiliksen. En tiedä, olivatko muutekin kokeilleet tätä reseptiä, kun muutamasta kaupasta olivat parsat loppuneet.


Tässä reseptissä on savukinkkua ja parsaa, mutta mikäpä estää laittelemasta omia lisukkeita sekaan. Tästä tulikin uusi suosikki vähäksi aikaa.


Jälkkäriksi pitkästä aikaa omenapiirakkaa. Kokeilin ostaa myös valmista vaniljarahkaa. Ensi kerralla kokeilen samaa mangoversiona.



Viikonloppu alkaa olla pulkassa. Saa nähdä, kuinka kesäaika kirpaisee ensi viikolla. Pihassa on kottikärryllinen risuja ja oksia. Muutaman oksan napsin myös omenapuusta maljakkoon. Sään lämmetessä ja valoisan ajan pidentyessä tekee mieli myös puuhastella kaikkea myöhempään. Nyt huomasin, kuinka kätevä tuo Netflix on leffojen ja sarjojen osalta. Aloin seurata Suits-sarjaa. Välillä ei ole aikaa katsoa yhtään jaksoa, ja välillä voi katsoa muutaman putkeen.

Siivousvimma jatkuu, ja nyt sai keittiön lamppu kyytiä. Tilalle sovitellaan vintin kätköistä vanhaa ehdokasta, joka saattaa olla musta hevonen ja yllättävä vaihtoehto uusin silmin katsottuna.

Toisella silmällä vilkaisin ensi viikon kalenteria. Sekalaista sälää on tiedossa, joten toivotaan tolkullista olotilaa sen kahlaamiseen. 

Nyt tuntuu siltä, että on vielä muurahaisia housuissa, joten yökukkumiseksi menee, kun olis monta hommaa vielä laitettava tulille.

Mainiota alkuviikkoa sinulle, ja otetaanhan iisisti. Jookosta :)

16 kommenttia:

  1. Oi joi, herkullisen näköistä! Ja siellä on kevätpyörremyrsky käynnissä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän se tosiaan johtuu, että keväällä haluaa uudistaa nurkkia, vaikka talven pimeillä siihen olisi paremmin aikaakin :)

      Poista
  2. Siivousvimmatartunnan voisin mieluusti ottaa! ;)

    Nyt on niin mainio reseptivinkki, että testaukseen menee. Uppomunat ovat aina hiukan kauhistuttaneet noin tekomielessä, josko sitä uskaltautuisi kokeilemaan itsekin. Näyttää niin niin herkulta meinaan!

    Hyvää alkavaa huhtikuuta :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin myös, että uppomunat olisivat vaikeita saada onnistumaan. Tämä sopii brunssille tai iltapalaksi, ja versioimalla siitä saa arkisemman tai juhlavamman version. Leppoisaa viikkoa myös sinne. Huh.Huhtikuussa jo mennään kohta :)

      Poista
  3. Ihania herkkuja! Ja nuo leivät näyttää niiin herkulliselle, pakko varmasti joskus kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savukinkku toi siihen mukavasti suolaisuutta, mutta voisihan tästä tehdä kalaversionkin :)

      Poista
  4. Oijoi namm, voisin elää kananmunilla ja parsalla, ne on niin hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen, että aikoinaan kerholaisena halusin aina samanlaiset eväsleivät mukaan. Päällä piti olla aina kananmunaa :)

      Poista
  5. Herkullisen näköiset kuvat, vaikka uppomunat eivät minuun uppoakaan, en ylipäätään tykkää kananmunasta;) Omppupiirakka sen sijaan, NAM!
    Iloista huomenna alkavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppupiirakkaa tulee tehtyä enemmän syksyn sadosta, joten nyt pitkästä aikaa se maistuikin erityisen makoisalta :) Leppoisaa ja keväistä huhtikuuta myös sinne!

      Poista
  6. Hyvän näköisiä annoksia ja tuo väriä.Nuorempana oli parsakeitto josta tykkäsin kovasti mutta miten lie jääny unholaan.Tuo vaniljarahka varmaan maistui omenapiirakan kanssa-Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin välillä on joku tuote hitti, ja sitten on pitkiä taukoja. Avocadokeittoa syötiin jossain vaiheessa melkein kyllästymiseen asti.

      Poista
  7. Ihanan näköisiä herkkuja! :) Ja suloinen GG-lusikka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. GG:n lusikat ovat yksi suosikkituotteistani. Myös barbapapa-lusikka on suosittu meillä jugurtin syömisessä.

      Poista
  8. Ihania herkkuja ja kuvia, taas pakko kokeilla :D Sulla on aina niin upea tuo rekvisiitta ja silmää kauneudelle, huoh <3 Kuvat on jälleen kerran huikeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaaminen vähän helpottuu, kun iltaisin alkaa olla valoa enemmän :) Meillä muuten sataa juuri nyt lunta. Minne kevät hävisi? Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...