keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Torttua tipulle, Arabia ja Unikko

Nyt mie romahan. Hyvää oli niin kauan kun sitä kesti, mutta nyt se on loppu. Runebergin päivän viettoon kävin valmistautumassa Millainen elämä -blogin kautta. Tuumailin itsekseni, että kyllä ne varmaan Porvoossa osaavat perehdyttää runoilijan kotimaisemissa tortun syömiseen. En muuten tiennytkään, että herkkupala kuuluisi syödä pohjasta hilloa kohti. Syömiset kipaisin hakemassa paikallisen kauppahallin konditoriasta. Viime vuonna ostin lähikaupasta ja vähän petyin kuivaan känttyyn. Tällä kertaa oli kostea ja mehukas lopputulos.

Kävimme viime kesänä Porvoossa J.L. Runebergin entisessä kodissa, joka toimii nykyisin museona. Ehkäpä torttu maistui vähän erilaiselta nyt, kun samalla sai muistella puutalon huoneita, keittiötä ja kalusteita. Oliko Runeberg kova puhumaan, vai mistähän se sanonta on tullut?


Ja sitten jotain ihan muuta. Arabia on uudistamassa brändi-ilmeensä.Uusi Arabian logo korvaa vuodesta 1981 olleen tunnuksen. Logon pohjana on nykyisen Arabiakeskuksen piipun kupeessa oleva teksti. Logon on suunnitellut mainostoimisto Dynamon Ilkka Kärkkäinen. Astioiden pohjissa logo alkaa näkyä kesäkuusta lähtien. Tämä on muuten järjestyksessä 28. tunnus.


Tänä vuonna Marimekko juhlistaa 50-vuotiasta Unikko-kuosia. Marimekon perustaja Armi Ratia oli julkisesti sanonut että Marimekossa ei kukkakankaita paineta. Suunnittelija Maija Isola päätti siitä huolimatta kulkea omia latujaan ja suunnitteli vastalauseeksi isoja kukkakuoseja.

50-vuotisjuhlavuoden nimikkokankaalla Unikko on jättimäinen kukka mustalla pohjalla.Juhlakokoelmaan kuuluu myös Unikko-kuvioisia Oiva-astioita, joiden pohjassa on Maija Isolan nimikirjoituksella varustettu erikoisleima. Keväämmällä on luvassa uusia Unikko-vaatteita ja -asusteita.Tänään olen viuhtonut hommat pakettiin, sillä huomenna hyppään autoon heti aamusta ja suunnistan lähipaikkakunnalle. Täytyy laittaa varalle oikein perinteinen kello rämisemään. iPhonessa on herätyskello, mutta se on jostain syystä tehnyt muutaman kerran oharit. Nyt ei millään uskalla laskea sen varaan.

Kerronko, mitä söin lounaaksi tänään. Oli niin kiirus, että söin Pilttiä, kasvis-kalkkunapataa. Vedin vielä sen huiviin kylmänä. Ymmärrän hyvin, miksi vauvelit mutristaa suuta syödessä. Olisi pitänyt lisätä sekaan vähän chiliä, suolaa ja pippuria :)

Päivän haikean hetken tarjosi Antti Railion biisi Halla ja etelätuuli. En ollut kuullut tätä aikaisemmin. Niin oli nättiä että. Tosin nää on niitä makuasioita.

Keskellä viikkoa ollaan jo menossa. Torstai on toivoa täynnä. Katsotaan mitä reppuun tarttuu huomisen aikana. Lämpöisiä ajatuksia sinulle toivottaen :)

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihanat kiitokset sinulle, Annika! Päivän piristys :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle perehdytyksestä. Kyllä sitä näköjään oppii uusiakin temppuja vielä :)

   Poista
 3. Kauniita asioita ja toi usui logo näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logossa on historian havinaa, ja vielä vuosiluku mukana :)

   Poista
 4. Sinä se aina osaat taikoa kaikkea kaunista! En tiennytkään, että pitää syödä alhaalta ylöspäin.. en sentään syö hilloa eka mut tasaisesti joka haukulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tekniikka on ollut täälläkin. Hilloa joka suupalalle!

   Poista
 5. En mäkään tiennyt että pohjasta pitää syöminen aloittaa... Aina oppii uutta näköjään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjassa taitaa olla mehukkaimmat punssit. Ainakin siltä tuntui tällä kertaa :)

   Poista
 6. Ihanan hempeä herkuttelukuva!! :) Tuo lusikka on aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tutkimassa jo kevään GG-lusikkamallistoa, mutta vielä ei uutuuksia näkynyt. Kukkakuvioita metsästän :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia!! Mullekin täysin uus juttu, et pitäis syödä pohjasta aloittaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi saada herkuttelulle pieni tauko. Ihan liian monta herkkupäivää ja juhlapäivää osuu helmikuulle. Vielä en ole muuten yhtään laskiaispullaa korkannut :)

   Poista
 8. söpöjä juttuja :) ja toi logo on aika kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yllättynyt siitä, että logoja on ollut näin monta. Ehkä sitä nuorempana ei niin tullut kurkittua astioiden pohjia :)

   Poista
 9. Mä en ole hoksannut että pohjasta pitää aloittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän yhden, joka muusaa koko tortun haarukalla muusiksi ja syö sen mössönä :) Vapaalla tyylillä...

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...