maanantai 10. helmikuuta 2014

Terveisiä huovan alta ja päivän piperrykset

Niinhän siinä sitten kävi, että jonkinmoinen flunssa tarttui kotijoukoilta meikäläiseenkin. Ei tässä nyt ihan petipotilaana olla, mutta sen verran on sementtiä päässä ja jaloissa, että päivä on mennyt hissunkissun vaapulavissun. Olen pysytellyt omalla hiekkalaatikolla kaikkea pientä puuhastellen.

Sen verran alkoi jo peukalo vihertää, että päätin laittaa viherkasvit uusiksi. Kesällä keskityn puutarhakukkiin, mutta yläkerran aulassa on sinnitellyt muutama sitkeä lajike satunnaisesta hoidosta huolimatta. Pari kukkaa heitin kokonaan roskiin, ja pelargoniasta napsin muutaman oksan lasiin. Nyt ikkunan edusta näyttää todella paljaalta, kun kuitenkin kasveista sai jonkin verran näkösuojaa. Orkidea ja oliivipuu olisivat kevään toiveissa.


Päivän vitamiinipläjäys: mangoa, porkkanoita ja mustikkaa. Sunnuntai-iltana innostuttiin leipomaan pizzaa, ja laittelin valkosipulia niin paljon, että tapetit meinaa irrota seinästä hönkiessä. En tiedä auttaako se mitään, mutta aina on mukava luulotella itselleen :)Kävin läpi myös ompelulaatikon tilanteen, tilkut, napit ja nauhat. Voimat ei olisi tänään riittäneet mihinkään näpertämiseen, mutta suunnitella voi aina.Kevään valo paljastaa harmillisesti myös valaisimiin kertyneen pölyn. Muutamassa huoneessa on tällainen "kristalli" valaisin, ja nyt tekisi mieli vaihtaa jotain muuta tilalle. Pari kertaa vuodessa teen kunnon putsauksen. Ylläpitoa yritän tehdä suihkimalla aineita pintaan. Kyllähän ne puhtaana ja kirkkaana taittavat valoa ihan kivasti. En sitten tiedä, onko tämä kyllästyminen näihin valaisimiin osa suurempaa sisustuksellista muutosta, joka on muhimassa. Siihen liittyy turhan tavaran karsiminen ja siirtyminen astettaa selkeämpiin pintoihin. Kertaheitolla ei muutos synny, vaan enemmänkin pienillä valinnoilla näin aluksi.


Viikon päästä olisi tarkoitus lähteä Turkuun. Taidanpa katsella jo hyvissä ajoin sopivia tapahtumavinkkejä ja kenties ruokapaikkoja netistä. Saa heitellä myös vinkkejä, jos plakkarissa on joku mesta, johon tällainen satunnainen kävijä ei muuten löytäisi.

Puolitokkuraisena on ollut aikaa lueskella kaikenlaista. Yhdessä artikkelissa käsiteltiin sitä, miksi kasvaville lapsille pitää ostaa luistimet ja sukset, vaikka niillä ei sitten muuta käyttöä olisikaan kuin koulun liikuntatunnit. Miten teillä on tämä ratkaistu? Monilapsisissa perheissä välineet siirtyvät usein sisaruksille. Myös kirppareilta saa käytettyjä. Toisaalta siinä on pieni totuudenjyvä, että kaikki lapset eivät tykkää talvilajeista, käyvät pari kertaa luistelemassa liikkatunnilla ja sitten ne ovat jo pienet.

Omassa lapsuudessa oli pakko olla omat sukset. Toisaalta tykkäsin hiihdellä muutenkin. Tyttäreni puolestaan sanoi, että koulussa on omat välineet, ettei tarvitse sen vuoksi erikseen ostaa esimerkiksi suksia. Miestäni ei saa murtomaasuksille enää millään konstilla. Heitä oli nuorena hiihdätetty kovassa pakkasessa, kun ope oli istunut lämpimässä autossa termoksen kanssa :) Eiköhän ajat ole muuttuneet tämän suhteen. Ainakin toivon niin.

Näin saatiin tämäkin viikko käyntiin. Aatsih. pärskis. köh-köh. Kuulemisiin :)

16 kommenttia:

 1. Ihana vitamiinipläjäys<3
  Meillä suksia ja monoja on ostettu käytettynä. Parasta on pysytellä samassa mono- ja suksimerkissä, jolloin yksiin suksiin sopii useamman kokoiset monot...
  Paranemisia sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kätevää pysytellä samassa merkissä, ettei ole varastot täynnä sekalaista settiä. Eiköhän tämä olo tästä kohene, mutta tympeää muuten tämä niiskuttaminen :)

   Poista
 2. Kouluajoilta sain minäkin hiihdosta tarpeekseni...todella harmi juttu...luulen, että jos se pakko ja kilpailuttaminen olisi ollut vähäisempää hiihtelisin mielelläni..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että kouluajat leimaavat myöhempääkin innostusta. Meillä ainakin hiihdettiin verenmaku suussa ympyrää. Myöhemmin vasta opin nauttimaan kevätauringossa hiihtelystä meren jäällä hissukseen :)

   Poista
 3. Pikaista paranemista :)
  Valkosipulia, hunajaa ja paljon hömppäelokuvia: talttuu tauti kuin tauti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuolla yhdistelmällä löydy lievitystä. Leffa on siitä hyvä, ettei keskity liikaa nuhaiseen oloon, kun saa muuta ajateltavaa :)

   Poista
 4. Toistaiseksi on pärjätty, kun ensimmäiselle on ostanut, siitä ne sitten periytyy pienemmille. Uutenahan ne on hirveän hintaisia mutta sporttidivareista löytyy hyviäkin kohtuuhinnalla. Jotenkin sitä haluaisi kannustaa kaikkeen urheiluun myös varusteiden muodossa. Tänä vuonna koulussa ei hiihtämään ehditty ennen kuin lumi jo suli, siirtynevät sisäliikuntaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolisuus on siitä hyvä, että oma laji voi löytyä kokeilun kautta. Tämän talven lumitilanne on ollut vähän arvaamaton. Välillä kaikki vähäinenkin suli pois ja nyt tulee taas lumipallon kokoisia hiutaleita :)

   Poista
 5. Mun pitäis hankkia tuollainen cocktail kun sulla. Heräsin ikävän flunssaiseen oloon. Jos tulee ihan sisäpäivä, niin otanpa ja pyyhkäisen valaisimet (kiitos muistutuksesta :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun saisit pidettyä rohdoilla loitolla heti alkuvaiheessa, ettei tulisi kunnolla päälle. On niin kurjaa sitten olla puolitokkurassa.

   Poista
 6. Paranemisia!! <3 Ompelulaatikon sisältö näyttää houkuttelevalta! :) Mulla ois monta ompeluprojektia odottamassa, kun vaan sais jostain inspistä kaivaa kone esille.. Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä yleensä ompeluinspis on suurimmillaan keväällä. Toisaalta väkisin on turha yrittää, jos ei ole fiilistä. Välillä syntyy kaikenlaista kerralla ja välillä on taukoja. Leppoisaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 7. Pikaista paranemista flunssasta, sairastelu on aina niin inhottavaa!
  Aurajoen rannalla sekä siitä lähtevällä Aurakadulla on paljon ihania ravintoloita, omia lemppareita ovat esimerkiksi Blanco, di Trevi ja Tintå :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. di Trevistä olen saanut vinkkiä muualtakin. Kiva tietää kokemuksista, niin on sitten vaihtoehtoja takataskussa :)

   Poista
 8. Toivotaan että paranet reissua varten.Meillä on tukkoiseen oloon teatree höyry helpottaa.
  Valkosipulia sukkaan on jollakin vinkkinä.-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyryhengitys on ollut usein tehokasta varsinkin yskään. Kun kaikkea kokeilee vuorotellen, niin eiköhän joku toimi!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...