torstai 6. helmikuuta 2014

Mailegin pikkukoti ja Uggin herkut

Päivän suloisimmat kohtaamiset tulevat tässä. Kukko kiekui tänään niin aikaisin, että jo ennen seitsemää olimme tien päällä. Horroksessa nappasin kupin teetä, mutta aamiainen ei olisi siihen aikaan mennyt alas edes pajavasaralla. Niinpä hurautimme naapuripaikkakunnalle ensin hotellin respaan ja käynnistimme päivän aamiaisella.

Tämän ihanuuden löysin askartelukaupan ikkunalta. Mikä idea tehdä minikasvihuoneeseen pieni koti, jossa asustelee Mailegin tonttupari. Tämä herttainen yksiö on varmastikin nuoren parin ensiasunto. Kaikki mukavuudet ovat käden ulottuvilla, näköala on hulppea ja valoa tulvii ovista ja ikkunoista. Lämmitysjärjestelmä taitaa puuttua, mutta kyllä rakkaus lämmittää, ja näyttäisi kutimet heilua siihen tahtiin, että villapaitaa pukkaa. Olen ihaillen katsonut, kun toiset sisustavat kauniita nukkekoteja ja miniatyyrijuttuja. Olen muutenkin innostunut nyt pienen vitriinin sisustamisesta, joten tämä voisi olla seuraava askel :)


Nämä herkkupalat tulevat vielä (painajais) uniin. Katse on kohti kevättä, mutta pehmoiset Uggin käsineet olivat aivan mielettömän hyvät kädessä. Suolainen oli kyllä hintalappukin, joten tyydyn uneksimaan näistä toistaiseksi. Meikä hukkaa muutenkin hanskat per reissu, joten näitä ei haluaisi itkeä siinä vaiheessa, kun ne unohtuvat jollakin työreissulla bensa-aseman tiskille, auton katolle tai toinen pari tippuu taskusta lattialle, kun kaivan nenäliinaa. 

Jokunen pari on lelukaupan hyllyllä, ostoskorin pohjalla pinon alimmaisena, laivan hytissä sängyn alla, lumihangessa tai lentokoneessa. Toisaalta. Ehkä kalliit hanskat pysyisivät paremmin tallessa. Keskittyisin niihin niin kovasti, että kärpänenkään ei pääsisi kymmentä metriä lähemmäksi tutkaltani. Ja oikeassa maailmassa Ritari Ässä tulisi ja pelastaisi hanskat:)Kakkuvaroitus. Äiti lähti messiin pyörimään kaupoissa, kun kerran siihen oli mahdollisuus. Tämä oli hänen kakkuvalintansa tänään. Marianne-rouheesta tehty unelma,jossa oli yksi pieni sydän. Less is more.Kiva oli käväistä kylillä, mutta kiva on päästä lepuuttamaan jalkoja. Mikä ihana ylläri odottikaan, kun Karkkipurkki -blogin Annika oli laittanut Hyvän kiertämään. Kiva jäädä odottelemaan postia. Onkos siellä muuten pysytty oikealla puolella keskiviivaa? Perjantai ei tunnu liikahtavan mihinkään paikoiltaan, joten ajattelin mennä puolitiehen vastaan. Täältä tullaan!

Nyt on sellainen olo, että pitäis repäistä jotain. Kun vain tietäis mitä. Joku villitys pitäisi saada aikaiseksi. Säälittävää, eikö. Eihän villitystä pitäisi keksiä. Sehän tulee puskista pyytämättä kuin Manulle illallinen. Muistan nuorena, kuinka katsoin aikuisten elämää. Boring. No life. Piti olla säpinää ja rätinää. Nyt mä olen vierähtänyt sinne tontille itsekin. Pitäisikö huolestua? Nautin, kun saa käydä rauhassa saunassa, lötköttää pehmoisessa oloasussa, hörppiä kuumaa juotavaa ja töllöttää telkkua. Olen jo hyvässä vauhdissa kauhistelemassa maailman menoa. Muualla hyvä, kotona paras. Nyt täytyy lähteä kieriskelemään, ettei sammaloituminen ala. Tai no eikai tässä vielä huolta ole...

Leppoisaa laskeutumista viikonloppua kohti toivotellen :)

9 kommenttia:

 1. Oi mikä ensiasunto, aivan ihana!! Niinpä, kotona paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on herttainen koti pariskunnalla. Kyllä sopu tilaa antaa :) Askartelukaupassa oli myynnissä kaikkea mukavaa tarvikkeistoa nukkekotia varten, ja osan voisi tuunailla ihan itse. Pieni kasvihuone pysyisi jotenkin myös hallinnassa näin alkuvaiheessa :)

   Poista
 2. Sammaloijutaan sillettiin söpösti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Sen verran voisi sammaloitua, että saa hyvän suojapeitteen ja sopeutuu kesäiseen maastoon ihan huomaamatta :)

   Poista
 3. Onpa suloinen asunto! Itsekin olen ihaillen katsellut noita näperrettyjä nukkekoteja, mutta vain katsellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselun asteelle on jäänyt täälläkin, ja toisaalta en ole halunnut ryhtyä isoon projektiin, joka sitten jäisi kesken. Tämä kokoluokka voisi olla passeli tässä elämäntilanteessa :)

   Poista
 4. Ihana idea tuo pikkuruinen suloinen koti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydän sykkyrällä vietin aikaa tutkiessani pikkukotia ja kaikkia tarvikkeita. Nuo kangaspakat hyllyllä olivat hauskoja myös :)

   Poista
 5. Hauska roombox ja houkuttelevan näköinen kakunpala :-)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...