sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kookosvesi ja Kalahari

Elämääni on astunut pari uutta tuttavuutta. Matka on vasta alussa, mutta jotain sentään voi ensitunnustelusta aistia. Lähipiirissä tehdään erilaisia kokeiluja ruoka-aineiden suhteen. Täytyy sanoa, että vähemmästäkin menee siinä mailmassa pää pyörälle. Tutuksi ovat tulleet mm. kvinoa ja lihan korvikkeena quorn, erilaiset soijavalmisteet, mantelitahna ja -maito. Jotkut elävät näiden tuotteiden keskellä kuin kotonaan, mutta itselläni on vielä kovasti opettelemista. Olen ruokien suhteen mielestäni kokeilunhaluinen, mutta monen raaka-aineen kohdalla on vielä hukassa maukkaat reseptit, joita voisi kokeilla.

Tässä kuitenkin viikonlopulta muutama tuttavuus. Suolan käytöstä on puhuttu iät ja ajat. Muutamassa kokkiohjelmassa on myös puhuttu esimerkiksi Himalajan suolasta. Ajattelin sitten kokeilla, jos elämän eliksiiri löytyisi uudesta suolasta. Surffasin vähän siellä sun täällä ja kokeeksi otin Kalaharin suolaa. Pussissa lukee 280 miljoonaa vuotta vanhaa aurinkokuivattua, käsittelemätöntä luonnon suolaa, joka sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä mineraaleja ja hivenaineita. Teollisesta jätesuolasta puhutaan myös paljon. Tätä tuotetta ei ole kemiallisesti puhdistettu. Ensivaikutelma tuntui voimakkaammalta kuin tavallinen suola. Onko sinulle kokemusta tästä tuotteesta, tai suositko jotain tiettyä suolaa?


Toinen tuttavuus on tässä. Kookosvettä ajattelin kokeilla mielenkiinnosta. Kookosvettä pidetään erinomaisena nesteyttäjänä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen. Elektrolyyttitasapaino voi heilahtaa muutenkin, joten tässä pitäisi olla aineet kohdillaan.

Kookosvesi on kirkasta nestettä, jota saadaan nuorten,vihreiden kookospähkinöiden sisältä. Neste sisältää kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja natriumia. Monia kiinnostaakin juuri luonnollisuus keinotekoisten palautusjuomien korvikkeena. 

Tämä on vasta ensimmäinen purkki, jonka ostin kaupasta. Täytyy sanoa, että hinta ei ollut mikään kovin edullinen, jos näitä pitäisi päivittäin hulautella kurkusta alas. Tuoksu oli vivahteeltaan porkkanaa muistuttava, mutta makuelämys ei muistuttanut mitenkään kookosta. Lähinnä mietin terveysvaikutuksia, sillä maku ei houkutellut toiseen lasilliseen. Ehkä tätä voisi sekotella johonkin muuhun nesteesen mukaan. Näissäkin on varmasti eroja, joten kokeilisin mielelläni jotain muutakin merkkiä."Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu" Vaatekaapin uusin tulokas on tämä keltainen huivi. Tästä alkaa aurinko paistaa ja linnut laulaa :)Riviera Maisonilla kävin myös piipahtamassa. Tämä lasinen malja houkutteli kovasti. Korkeutta taisi olla puoli metriä. Suunnittelin jo kynttilän lisäksi tuoreita kukkia ja muuta kivaa lasin sisälle. Harmi, ettei tilaa tunnu löytyvän tällä hetkellä. Jotain pitäisi karsia ensin pois.Viikonlopun sää on ollut todella harmaa. Vesi tippuu räystäiltä ja katolta on lumet tömähtäneet vauhdilla maahan. Kävin tekemässä pitkän kävelylenkin, kun sää oli mukavan leuto, vaikka loskaa olikin.

Suomeen taisi napsahtaa myös mitali. Sehän on hienoa, vaikka suoritusta en nähnytkään. Leffateattrissa tekisi mieli käydä katsomassa Onneli ja Anneli ihan vain visuaalisuuden ja värikkyyden vuoksi :)

Minä lähden ruuanlaittopuuhiin testaamaan, onko uudella suolalla mitään vaikutusta lopputulokseen :)

14 kommenttia:

 1. Uusien "raaka-aineiden" esittelyt ovat kiinnostavia, ehkä innostuu sitten välillä itsekin jotain kokeilemaan. Onnelia ja Annelia kävin isojen tyttöjen kanssa katsomassa - ihanaa ja hyväntuulista väriterapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen väriterapia on tervetullutta, ja vielä isolta kankaalta näyttää varmasti hyvältä! Kokeilemalla voi löytää uuden suosikin. Tosin jotkut erikoistuotteet on sen verran hintavia, ettei hukkaan malttaisi heittää, jos ei toimikaan :) Onneksi voi laittaa hyvän kiertämään.

   Poista
 2. Oi, keltaista! Mä oon niin keltaisen koukuissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut pitkä tauko keltaisen käytössä, ja nyt se tuntuu taas kivalta ja tuoreelta väriltä :)

   Poista
 3. Mäkin hurahdin ennen matkaa kookosveden ostoon, koska kehuttiin sen terveysvaikutuksia, mutta maku oli kyllä yllätys! :D Sekoittelin sitä kuitenkin mehuun ja smoothieisiin ni sain purkin käytettyä. Matkalla taas maisteltu tuore kookosvesi oli aivan eriluokkaa, jopa hyvää pelkiltään, mutta locona - eli rommilla parasta…jännä! ;D Aivan ihana keltainen huivi! Oikea kevääntekijä!!! :) Ihanaista sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuore kookosvesi on varmasti ihan hitti. Täytyy laitella tuota purkkivettä jonkun muun sekaan, ettei liikaa keskity makuun :)

   Poista
 4. ♥kookosvettä pitäis kokeilla. Käytän vaaleanpunaista Himalajan suolaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kahden vaiheilla, kun meinasin ottaa Himalajan suolaa. Sitä täytyy myös kokeilla, että pystyy vertaamaan makua :)

   Poista
 5. Ihanan pirteä huivi! Ja tuo lasinen malja, niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin viime aikoina on tullut käytettyä maanläheisiä värejä, vaikka pimeään aikaan voisi enemmän leikitellä väreillä :)

   Poista
 6. Upea keltainen sävy sun huivissa. Onko ihan tämän keväinen piriste? Harmaa+keltainen on kyllä hyvä yhdistelmä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on tuore tuliainen viime viikolta. Vuosia sitten kaapissa oli useampi keltainen vaate, mutta ne menivät jossain vaiheessa kierrätykseen. Asusteista voi aloittaa nyt uudelleen tämän kaveruuden keltaisen kanssa :)

   Poista
 7. Kalaharin suola on ihan parhautta! Sekoitan sitä ja msm-jauhetta puoleen litraan vettä aina ennen treeniä (kuntosalia tai juoksua), silloin vesi imeytyy paremmin, joten maha ei turpoa eikä tarvitse vartin välein ravata vessassa!

  Kookosvesi on myös ihanaa, mutta hinta kirpaisee, silloin tällöin palkitsen itseni tölkillisellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä. Tuota täytyykin kokeilla, sillä vesi on vähän sellaista läpihuuhtelua :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...