torstai 30. tammikuuta 2014

Tilda-maatuska, laivat ja Warhol

Tilda yllätti taas puskista, ja nyt on ompeluheikotusta havaittavissa. Kevät erityisesti on vaarallista aikaa. Aurinko pilkistää ikkunasta, kevätkankaat hyppäävät ostoskoriin, napit ja nauhat katsovat syvälle silmiin. Varmaan se liittyy jotenkin pesänrakennusgeeneihin tai vastaavaan.

Kuulun Tilda Finland -porukkaan, ja sinne ilmestyy aina uusia ylläreitä ja houkutuksia tekijöiltä. Nämäkin leidit bongasin sieltä, kun ansaitsivat mielestäni suloisuuspisteitä :)


"Mihin noin paljon tarvitaan tyynyjä?" Mieheni tiedusteli tässä jokin aika sitten. Sitä aloin itsekin miettiä, kun tuuletin sohvalle kertyneitä pehmikkeitä. Muutama torkkupeitto, kasa tyynyjä ja pari taljaa. Oletko nähnyt leffan Polly tuli kuvioihin? Siinähän tyynyistä tehdään huumoria. Aamulla ladotaan tyynyt sängyn päälle, ja illalla otetaan pois. Aamulla sama juttu alusta. Olen auttamaton tyynyhullu. Erikseen on koristetyynyt ja sitten on sellaisia peuhaamistyynyjä, joiden nuhraantumisesta ei ole niin väliä. Niin, mutta miksi niitä pitää olla niin monta? Kenpä tietäis sen :)


 "Niin ovat toiset meistä laivoja, jotka löytävät väylänsä yksin. Niin ovat toiset meistä lokkeja, jotka eivät ole mitään ilman valkeaa laivaa." Rannat ovat nyt täynnä pressuilla peitettyjä veneitä odottamassa kevättä, aurinkoa ja lokkeja. Ulkoilutin nenänpäätä pakkasessa ja katselin ulapalle. Vielä on hiljaista, mutta kevään tullen käy kova kuhina :)


Suvussani on ehta merimies, joka on kulkenut laivalla ympäri maailmaa. Silmät pyöreinä katselin pienenä kaikkia niitä eksoottisia tavaroita, joita hän toi maailman laitamilta. Nythän on toisaalta helpompaa tutustua netin välityksellä erilaisiin kulttuureihin, mutta silloin moni maa tuntui kaukaisemmalta kuin tänä päivänä.


Perjantai-iltana tiedossa on näyttelyn avajaiset modernin taiteen museossa. Toivottavasti on mielenkiintoista katsottavaa ja naposteltavaa :) Muuten Tampereella on keväällä Andy Warhol -näyttely Sara Hildénin taidemuseossa. Andy Warhol - An American Story 8.3.-28.5.2014. Siellä näkisi muutaman klassikon livenä.

Jokos siellä jalkaterät osoittaa viikonloppua kohti? Täällä ollaan valmiina kuin partiolainen. Ai niin, mutta  postissa tulikin jotain erähenkistä, josta kerron sitten erikseen. Tästä ei puutu enää kuin teltta, retkikeitin ja maastopuku. Pilkkiretki lähestyy. Jäälle uskaltaa jo hyvin mennä, mutta liian paljon pakkasta on vielä. Se on laiffii. Yhtenä päivänä korkkarit ja toisena maiharit.

Leppoisaa ja lokoisaa viikonloppua odotellessa. Kuulemisiin :)

20 kommenttia:

 1. MARIANNEEEEE!!! Ei tämmösiä saa julkaista maatuskahullulle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissulivei.Olisi varmaan edes pitänyt laittaa joku varoitusmerkki söpöydestä :) Ihanaa päivää maatuskafanille sinne!

   Poista
 2. Minä niin ymmärrän tämän tyynyasian :) vein eilen juuri kaikki torkkupeitot ja tyynyt ja taljat parvekkeelle, niin oli siinä vain hommaa :D mutta onpahan mihin lysähtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin mukavaa heittäytyä pehmoiseen kasaan, vaikka ne valloittavatkin koko sohvan :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Maatuskakulttuurissa on jotain viehättävää, ja niistä saa kivasti myös modernisoituja versioita. Hauska nähdä, miten vanha kulttuuri muovautuu uusilla vivahteilla :)

   Poista
 4. Suloisia leidejä :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. eräjuttuja odotellessa..mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tässä itseäkin jänskättää, mutta ei auta jänistää :) Leppoisaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 6. En ole suuremmin pitänyt itseäni minään Tilda-ihmisenä, mutta nuo maatuskat on aivan ihania. Tuollaisen jos saisin edes yhen olisin ikionnellinen. Itse en ole ompeluihmisiä enkä siis osaa tuollaista itse tehdä. En vaikka olisi kuinka hyvät ohjeet :( Kauniita siis ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tildailijana sitä kans luulee nähneensä kaikki suloisuudet, mutta aina sieltä ideatehtaalta tulee uusia kivoja juttuja, jotka kolahtavat. Välillä ompelu on jäänyt vähemmälle, mutta sitten tulee taas uusi into, kun näkee kivan idean :)

   Poista
 7. Ihan mielettömän suloisia tyynyjä, tahtoo kans tollaisen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripaus söpöyttä maustaa mukavasti arkea. Kivaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 8. Nyt vasta kerkesin vastavierailulle sinun blogiisi ja kiitos kommentista.
  Ihanaa ihanampia maatuskoja! En itse ole tehnyt mitään Tilda juttuja, mutta ihailen niitä suuresti ja minulla on monta tilda kirjaakin, tänään tuli yksi arpavoittona saatu kirja postissa, ehkä joskus vielä teenkin niitä.
  Hieno blogi sinulla ja kaikkia kaunista täältä löysin, tänne tulen uudelleen käymään:)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit visiitille.Odottelen aina uusia Tilda-kirjoja, vaikka joka paikassa on jo entisiäkin tekeleitä :)Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 9. Aivan ihanat nuo maatuskat!!!! Mitkä värit!!! ❤ Ja ai että sain naurut tuosta "mihin noin paljon tyynyjä tarvitaan?" Meillä on ihan sama, ja mies on jopa alkanut ajoittain piilottelemaan niitä kaappeihin!! :D:D Josta iloisena kiikutan takaisin ;) Ihanaa viikonloppua!!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa. Onpa kiva, että muillakin on samoja kokemuksia tyynyistä :)

   Poista
 10. Hauskat maatuskat. Ihanat värit. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...