tiistai 28. tammikuuta 2014

Simpukoita, koruja ja pullatytön kukko

Oonko mä nyt sitten virallisesti aikuinen? Olen nimittäin myöhäisherännäinen simpukoitten suhteen. Tyypilliseen tapaan ulkonäkö vaikutti  aikaisemmin niin paljon, ettei tarvinnut makunystyröitä turhaan vaivata. Jossain vaiheessa söin niitä pizzan päällä, eivätkä hassummalta maistuneetkaan.  Tosin ketsuppi  ja chili taisivat peittää maun.

En mä vielä kuitenkaan aikuinen voi olla, kun en osaa juoda kahvia. Ihanaa. Sitten olen vielä aivan keskenkasvuinen ja saan huseerata vastuuttomasti ihan miten huvittaa. Laitetaan vaan kaikki pöllöimmätkin tekemiset samaan piikkiin. Ei voi vaatia, kun on vielä keskenkasvuinen. Jee. Nyt lastenlippuja ostamaan jokapaikkaan.

Niin siis simpukkapastaa tänään kokkailtiin, ja se vei kielen mennessään. Nyt mä sitten sössötän vähän aikaan, mutta haittaakse? 


Mulla on sellainen tapa, että päästyäni kotiin otan korut pois. Mistään ei saa kiristää ja puristaa. Oloasu päälle ja kaikki helyt irti. Toisilla on sellainen tapa, että he kantavat käätyjä jokapaikassa. Miten naisellista. Vaikka olisi verkkarit päällä navetassa, niin koruja ei jätetä. Mä en tota osaa...vielä.


Päivän välipala oli voisilmäpulla. Sen ostamiseen liittyy talvinen tarina. Lähdin kävelemään kotia kohti rantaa pitkin. Mereltä puhalsi aivan järjettömän kylmä tuuli. Meillä tuulee muuten aina. Vesi valui niin kovasti silmistä, että en erottanut kukkoa hevosesta. Hartiat korvissa vedin huivia ja pipoa naaman suojaksi. Päätin astua sisään ensimmäisestä ovesta, joka veisi etelänavalta lämpimään. Kas pullakauppa. Ja täti niin kivasti tarjosi lämpimäisiä mukaan.  Jos vierekkäin olisi ollut kylmä porkkana tai lämmin pulla. Olisin tietenkin ottanut terveellisen porkkanan. Nyt ei ollut yhtään porkkanaa siinä pullatiskillä. Harmi, kun ei oo valinnanvaraa kaupoissa. ;)


Sitten ihan toiseen asiaan. Annoin itselleni kertoa, että muusikko Lauri Tähkä on suunnitellut Vallila Interiorille kangaskuoseja (Heartdesign) Tynnyrissä olen ollut, kun en näihin ollut törmännyt. Ihan vain uteliaisuuttani kävin katsomassa, minkälaista jälkeä on syntynyt. Jään tässä odottelemaan, että Robbie Williams laittaisi jonkinlaisen matto- tai tyynymalliston kasaan, että pääsisi kaupoille.

Kuva: Vallila Interior

Tässä päivän kotkotukset. Viikonloppua tässä jo odotellaan, sillä perjantaina olisi tiedossa taidenäyttelyn avajaiset ja äitini juhlii pyöreitä vuosia. Tässä olisi kohta arvontakin tulollaan lähipäivinä. Joukkoon on liittynyt myös uusia lukijoita. Aivan mahtavaa ja lämmin kaakaohalaus kermavaahdolla teille kaikille!

Nyt tämä tyttö lähtee laittamaan tulta takkaan. Laitanpa muutaman savumerkin tulemaan sinne samalla. Kuulemisiin!

9 kommenttia:

 1. Ihania syömisiä! Ja täällä ihan samanlainen, korut lähtee heti kotiuduttuani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin siitä tulee vapaampi olo, kun ei ole mitään ylimääräistä kilisemässä. Korvikset saattavat unohtua päiväksi, mutta sitten onkin jo kiire ottaa ne pois :)

   Poista
 2. Täällä yksi keskenkasvuinen: simpukat eivät uppoa. Tai kampasimpukat kyllä, mutta kaikki muut skippaan. Samoin porvoolaiset herkut: etanat. Olen kyllä kotiseuturakkautta vaalien käynyt syömässä Timbaalissa valkosipulietanat, mutta onneksi satsissa oli niin paljon valkosipulivoita, että nilviäisen sai nielaistua ykkösellä, kokonaisena. Mutta aikuispisteitä saa sit varmaan kahvista? Ja kanta-asiakaskorteista? ;)
  Terkut Porvoosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rohkeutta. Etanat ei täällä oikein uppoa myöskään, eikä heinäsirkat tai muut vastaavat ötökkäliinit. Mutta kyllä niitä aikuispisteitä saa muillakin keinoilla kerättyä :) Kaikkea mukavaa päivääsi!

   Poista
 3. Oon itse ihan samanlainen, että heti kun pääsen kotiin niin kaikki korut on otettava pois vaikka muuten kyllä tykkään kodin ulkopuolella koruja paljonkin pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus nuorena muistan pitäneeni ranteessa jotain punottua nauhaa vaikka kuinka kauan, eikä siloin häirinnyt yhtään. Mitenkähän sitä on mieli muuttunut :)

   Poista
 4. Korut ja koti eivät tosiaan kuulu yhteen. Kotona aina heti eroon helyistä, koreillaan sitten ulkomaailmassa ;). Iskin silmäni tuohon kastehelmi-lautaseen sinisävyisenä. Juuri noitahan mun tarvis hankkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi hankintalistalla sininen tuikku, ja kastehelmen lautasia pitäisi saada muutama lisää :)

   Poista
 5. oi miten ihania kuvia!näitä jaksaisi katsoa kauan:)<3

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...