torstai 23. tammikuuta 2014

Rundilta kotiin ja vaaleanpunainen elefantti

Home Sweet Home. Tuhat kilsaa tuli auton mittariin parissa päivässä. Kotiin pääsin myöhään eilen illalla. Pakkasta oli aika paljon, mutta onneksi toisaalta tiet olivat kuivia, eikä pyryttänyt lunta. Tiistaina siirtyessämme Jyväskylästä Kouvolaan oli aika huono ajokeli.

Jyväskylässä olin niin tiiviisti varattuna, että kaupoissa en ehtinyt käymään ollenkaan. Kouvolassa oli muuten sama juttu, mutta Kauppakeskus Veturissa ehdin kierrellä vähän katselemassa tarjontaa. Tämä Suomen kuudenneksi isoimmaksi mainostettu kauppakeskittymä olikin aika iso rakennus, ja pihassa komeili kookkaassa lasivitriinissä iso veturi. Muutamassa vaatekaupassa bongasin kevään keltaisen värin. Se on väri, jota ei omasta vaatekaapista juurikaan löydy. Pehmeänä värisävynä ja tehosteena se onkin vaihteeksi ihan kiva, eikä ollenkaan sellainen kananpoika-look.


Pakkasta oli sen verran edelleen, että paksu kaulahuivi vei voiton kesäpaidasta :)


Tämän hassun kuvan näin hotellin seinällä. Iso taulu koostui osioista, jossa seikkailee elefantti. Maalauksen on tehnyt J. Fjällström. Varsinkin tuolla riippusillalla seikkaileva otus voisi kertoa vähän tarkemmin seikkailuistaan :)


Nykyisessä työssäni olen ollut melko pitkään, ja muistan kuinka työmatkat tuntuivat alussa mukavilta. Se toi vaihtelua arkeen, uusia kaupunkeja, hotelleja, ulkomaita, ruokaa, ohjelmaa, viihdettä, uusia ihmisiä ja tapaamisia. Energiaa riitti päivän jälkeen vaikka mihin. Kaikella on myös kääntöpuolensa. Suomen tiet tulevat tutuksi, radiokanavilla alkaa pyöriä samat biisit ja uutiset, pimeillä teillä suurimmaksi osaksi on vain metsää ja levähdyspaikkojen ruokatarjonta kaipaa vaihtelua. Eksyminen ei ole enää seikkailu, vaan hidaste, joka viivästyttää kotiinpaluuta.

Usein saa lukea tarinoita siitä, kuinka isot starat laittavat keikkareissuillaan hotellihuoneet uuteen uskoon tapeteilla, huonekaluilla ja muilla vaatimuksilla. Aikaisemmin pidin sitä diivailuna, mutta nyt olen alkanut ymmärtää heitä enemmän. Kohtuus tietysti kaikessa. Aluksi on kivaa, että hotelli näyttää hotellilta. Sitten tulee se vaihe, kun haluaisi, että huone näyttäisi kodilta. Päivän päätteeksi ei olisi hassumpaa saada myös hieroja paikalle, joka laittaisi paikat kuntoon seuraavaksi päiväksi.

Kuukausikaupalla kiertävät varmasti kaipaavat kodintuntua. Ravintolaruoka alkaa tökkiä, ja aamiaiset alkavat toistaa itseään.Pitkän päivän jälkeen ei välttämättä ole virtaa lähteä etsimään paikkakunnan loistavaa ravintolaa. Kaiken sirkuksen jälkeen tekee mieli käpertyä omiin oloihinsa teekupposen ja pienen naposteltavan parissa. Onneksi on huonepalvelu olemassa. Nykyisin virallisen osuuden jälkeen menen mielellään omaan huoneeseen, käyn lämpimässä suihkussa, katson telkkaria tai luen kirjaa. Silloin on myös hyvää aikaa miettiä syntyjä syviä.


Hyvä porukka pitää tunnelmaa yllä. Musiikki on nopea keino päästä omiin maailmoihin ja sopivaan fiilikseen.


Univelkoja ei vielä saanut nukuttua pois, kun halusin kuskata mieheni aamusta vielä kukonlaulun aikaan asemalle. Koti on tällä viikolla kääntymisasema. Nyt selaamaan postia, meilejä,  pesemään pyykkiä ja purkamaan laukkua.

Toivottavasti teillä on asiat sujuneet mukavasti. Kuulemisiin ihanat

12 kommenttia:

 1. Minäkin ajelin sunnuntaina juuri tuon Jyväskylä Kouvola välin. Uskon, jos keli on ollut huono, että varsinkin matkan loppupäässä on varmasti saanut ajaa kieli keskellä suuta. Kiva, että pääsit kuitenkin turvallisesti perille! Veturissa tulee aina silooin tällöin poikettua. Jos ei muuta, niin kuolaamassa Muotitalo Lehdolla Guessin uutuuksia =)

  Minunkin mieheni on sanonut tuosta hotellielämästä aivan samaa. Hänelle tulee vuodessa noin150 hotelliyötä. Aluksi minäkin ajattelin, kuten sinäkin kirjoitit, mutta nyt ymmärrän miestäni oikein hyvin. Kun hotellista tulee toinen koti, se menettää varmasti hohdokkuutensa.

  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jkylä-Kouvola -reitin loppumatka oli juurikin sellainen mutkainen tie ja vielä lumipyry siihen sekaan :) Hotellielämässä on tosiaan monta puolta. Välillä on kiva, kun voi kävellä valmiiseen pöytään, ja joku huolehtii pyyhkeistä ja siivouksesta. Toisaalta reissussa aina myös väsyy. Päivät ovat pitkiä, eikä uni aina ole laadukasta. Sitten on vähän puolivaloilla palatessa kotiin, eikä se tunnu mukavalta.
   Leppoisaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Hauska tuo elefanttitaulu, tuo hotelliin vähän kodikkuutta:) Hotellihuoneet ovat yleensä ehkä hyvin tyylikkäiksi sisustettuja, kuten julkiset tilat (ainakin yleensä) muutenkin, mutta kääntöpuolena on se, että tyylikkyys ja kodikkuus eivät aina kulje käsi kädessä. Kodissa on aina enemmän tunteita ja omaa persoonaa heijastavia sisältäviä elementtejä mukana, mitkä tekevät kodista viihtyisän.
  Raikasta talvipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taulu oli piristävän humoristinen ylläri. Elefantilta teki mieli kysyä, että "mitä jäbä duunaa?". Onneksi hotelleissa on piristäviä poikkeuksia. Usein vain työreissuilla ei aina voi vaikuttaa yöpymispaikkaan. Toisaalta lomalla voi valita yöpymiskohteeksi jotain sellaista, joka ei muistuta liikaa arjesta.
   Mukavaa päivää myös sinulle!

   Poista
 3. Mä niin tiedän ton... kuljin aikoinaan ulkomailla messuilla ostajan ominaisuudessa ja jotkut tutut sanoivat, että on se hienoo ku saat olla siellä vaan matkoilla! Totuus on toisenlainen; koko päivä piti mennä messuilla ja pitää kaikki langat käsissä, illalla (yleensä myöhään) syömään ja sitten kaatuikin sänkyyn ihan rättinä ja sama juttu alkoi aamulla aikaisin taas. Jäi se lomailu vähemmälle! Nyt osaa jo vähän nauttia hotellimatkoistakin, kun se ei ole enää työ. Tsemppiä sulle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tosiaan päivän jälkeen tekee mieli nakata korkkarit nurkkaan ja vetää viltti päälle :) Tämä talvinen sää, kova pakkanen ja pimeys vaikuttavat osaltaan myös. Vuosien varrella alkaa myös arvostamaan erilaisia asioita ja haluaisi myös valita tarkemmin, mihin aikansa käyttää. Leppoisaa päivää sinulle :)

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus. Tuo reissu- ja hotellielämä alkaa maistua puulta yllättävän nopeasti. Jotain omaa ja kotoista pitäisi olla matkassa, villasukat vähintään ja illalla oma rauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään olla porukassa, mutta kyllä oma rauha on kullan arvoista. Aikaisemmin jaoin silloin tällöin hotellihuoneen, mutta kyllä nykyisin arvostan siitä, kun on oma huone :)

   Poista
 5. Näin vähemmän hotelleissa yöpyneenä nautin kyllä suunnattomasti hotelliaamiaisista ja siitä että voi elää aika huolettomasti, mutta eihän se tietenkään kotia voita, mutta minä en teekkään työkseen sellaista, että joutuisin yöpymään alvariinsa hotelleissa! Koetahan saada univelat nukuttua, ettei tule univajauskierrettä! Ja hei meillä täällä Kuopiossa on suomen isoin kauppakeskus, kannattaa kävästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä onkin vierähtänyt muutama vuosi, kun olen käynyt Kuopiossa. Ihana paikka oli ainakin kesällä, ja samalla kävin myös Valamon luostarissa viiniostoksilla :)

   Poista
 6. Hotelli, mankeloidut unet ja aamiainen, luksusta arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa, kun joku on kattanut pöydän valmiiksi aamiaiselle. Siitä saa hyvän startin päivään :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...