perjantai 24. tammikuuta 2014

Miss Étoilen ylläripäivä ja small talk

Viikon kiva ylläri sattui juuri oikealle päivälle. Olo oli juurikin niin kuin varisparvella raahautuessaan kohti vapaapäivää. Sain Sisustusliike Säde -lahjakortin jouluna, enkä ollut vielä käyttänyt sitä. Olen vähän odotellut keväisiä uutuuksia, eikä alennuksestakaan oikein löytynyt sopivaa.

Tänään ajattelin käydä ostoksilla, ja olin jo miettinyt valmiiksi hankinnat. Sitten menikin keikka ihan uusiksi. Koko myymälä oli vaihtanut järjestystä viime käynnin jälkeen, ja mikä ihaninta. Heille oli tullut ensimmäistä kertaa myyntiin Miss Étoilen tuotteita. Jeeeeee. Ihastuin näihin muistaakseni viime kesänä, eikä meidän kulmilla ole kukaan myynyt niitä, tai ainakaan ei silmiin ole osunut. Verkkokaupasta varmaan saisi, mutta on niitä niin kiva käydä fiilistelemässä :)


Leivontaan, kattaukseen ja koristeluun oli monenlaista herkkua. 


Pyörin kaupassa vaikka kuinka kauan, kun en osannut tehdä päätöksiä. Mietin tulevia juhlia, merkkipäiviä ja piristäviä ylläreitä.


Astiat ja lautaset houkuttelivat, mutta värivaihtoehdot jäivät vielä tuumailun asteelle. Ostin sitten vähän koristeita. Jätin lahjakortin vielä käyttämättä ja teen uuden visiitin.Viikko alkaa olla kohta paketissa. Pari työreissua verotti vähän voimia, ja täällä onkin "kaksi raatoa" odottamassa viikonloppua. Heh. Tänään jää kyllä imuroinnit ja muut pakolliset kuviot tekemättä. Onneksi sää on taas lauhtunut niin paljon, että tarkenee lähteä kävelylle.

Huomenna on tiedossa pientä juhlintaa tupareiden merkeissä. Siihen täytyykin vähän valmistella pientä tuliaista vielä tänään. Laitan kuvia tänne sitten viikonloppuna, ettei yllärit paljastu liian aikaisin.

Nyt tekee niin paljon mieli kanakeittoa, että pakkohan sitä on mennä kokkailemaan. Eilen vielä reissun jälkimainingeissa tuli haettua pizza, mutta tänään pitää saada ihan oikeaa kotiruokaa. Vielä tuoretta fenkolia sekaan niin jos siitä keitto vielä paranee, niin se on pilalla. Tai jos antais miehen tehdä kanakeiton, niin sitten se ainakin onnistuu :)

Olenko muuten muistanut kertoa, että olin small talk -kurssilla?  Siksi se on "small", ettei mentäs ihan heti kanssatoveria säikäyttämään ensituntumalla. Se oli tosi mielenkiintoista, varsinkin kun puhuttiin erilaisista kulttuureista. Aiheena oli small talkin säännöt ja kohteliaisuus. Ei se kyllä aina mene niin kuin pitäisi. Small talkissahan pitäisi rupatella kevyesti mukavia, eikä varsinkaan mennä repostelemaan liian syvällisiä. "Mitä kuuluu?", "Kiitos hyvää." "Entäs itsellesi?"

Kävimme läpi sopivia small talk -aihepiirejä jne. Meillä oli myös Espanjasta ja Ranskasta kurssilaisia. Esille tuli nämä tyypilliset jutut, kun täällä katsellaan hississä kengänkärkiä, tai salaa tuijotetaan peilin kautta, muttei vaan puhuta mitään. Bussissa ei varsinkaan mennä kenenkään viereen, jos on muuten paikkoja vapaana. Itselläni on kyllä sellaisiakin kokemuksia, että ventovieras on tyhjentänyt hetkessä koko tragediansa, vaivat, sukulaisuussuhteet, parisuhteet ja näppylät ilman suunvuoroa. Junassa pääsee sentään ravintolavaunuun tai vessaan piiloon, mutta lentokoneessa ei auta ottaa muuta kuin laskuvarjo ja lähteä liitelemään :) Onko sinulla mielenkiintoisia, tukalia, kivoja tai muita kokemuksia small talk -tilanteista?

Leppoisaa, mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle :)

11 kommenttia:

 1. On juuri noita tukalia tilanteita, joista koettaa päästä pois kun tuntematon ihminen alkaa kertomaan elämäntarinaansa :D Yksi huonekalumyyjä alkoi purkamaan tyttärensä ongelmia minulle. Oli siinä kuunteleminen. Aloin hieman vältellä tätä kauppaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä sattuu ja tapahtuu. Toisaalta on mukavaa, kun kaikki ei aina mene käsikirjoituksen mukaan, varsinkin kun on mukavia yllätyksiä :)

   Poista
 2. Nuo Miss Etoilen tuotteet ovat kyllä niin ihanan erilaisia! Itsekin aloin täällä pohtimaan, että mistäköhän niitä saisi.. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin odotellut, että tännekin tulisi jälleenmyyjä, ja onneksi nyt tärppäsi. Kaikkia tuotteita ei nytkään ollut tarjolla, mutta ihan hyvä alku :)

   Poista
 3. Ihania juttuja tuolla kaupassa. Joo, small talk ei taida olla meidän suomalaisten vahvuus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea mukavaa oli tarjolla, mutta ei toisaalta haluaisi kerätä kaappeihinkaan liikaa kaikkea. Täytyy nyt suunnitella ensin ja harkita vähän :)

   Poista
 4. Noi on tosi ihania! Itsekin ostin viime kesänä noita cup cake-vuokia ja kakkuliinoja. Niillä on näköjään astioitakin, pitääkin tutustua! Ja kivoja coctail-tikkuja oli myös. Small talk-kurssia tartteisin minäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon oli sarjassa tosiaan myös astioita. Ihastelin cup cake-settiä, jossa oli vuokia kahta eri väriä ja coctail-tikut lisäksi :)

   Poista
 5. Voi kun ihanan näköisiä juttuja, tuolla pitäis päästä käymään! :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...