keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mikki-Hiiri ja kinuskitina

Siinä se nyt sitten on. Pieni vauveli, poikanen vasta, tunnustelee, haistelee  ja makustelee maailmaa. Nimekseen sai jotenkin epäloogisesti numeron, 2014. Kyllä kait siihen tottuu. Lempparinimestä en tiedä, mutta eiköhän ne kaverit siitäkin jotain väännä. Kohta tämäkin nimi yleistyy ja suosio kasvaa niin, että silläkin on pian oma nimipäivä kalenterissa. Miten vanhanaikaista käyttää nimessä kirjaimia. So last season.

Melkoisella rytinällä ja paukkeella tämäkin putkahti maailmaan keskiyön nurkilla, mutta nyt se jo ottaa ensimmäisiä askeleitaan. Aikamoinen vesseli, kun koko maailma sitä juhlii. Vähintäänkin ajattelin sen tuovan mukanaan mullistuksia elämään jo aamusta alkaen, mutta mitä vielä. Sama sää näytti pihalla olevan. Olikohan nyt paljon meteliä tyhjästä, tai ehkäpä tämä pienokainen kasvaa vuoden aikana sellaisiin mittasuhteisiin, että sen merkityksen huomaakin vasta loppuvuonna :)

Omassa päässä sutii näin alkajaisiksi sen verran tyhjää, että päätin tukeutua korkeampaan runouteen ja hakea ohjeet alkuvuoden viettoon Heli Laaksosen luikautuksien parista.

Uure vuore ohjei:

Ot käpy pois kenkäst.
Kaar vesi pois saappaast.
Nost ämpär silmiltäs.
Jua kuppis tyhjäks.
Ol ilone, ol valone, ol pulune.
Älä lait kät sirkkeli.
Alä purot kirvest kintuil.
Älä unohr kotti avaimi.
Älä karot annetui syrämei.

Näillä mennään nyt sitten kohti uusia seikkailuja, mutta vähän jäi askarruttamaan mieltä, että mitenkäs sitä osais olla pulune...? Päivän inspiraatiokuvana saakin toimia tämä Mikki-taulu, jonka parissa taidan viettää pienen hetken.


Ja sitten vähän kemiaa. Menin uteliaisuuttani lueskelemaan netistä artikkelin ekologisesta tinan valamisesta. Siellä oli maininta, että sokeria voi sulattaa tai steariinia. No yllytyshulluna menin sitten testaamaan. Kaatelin kauhaan hienoasokeria, ja sehän alkoi pulputtamaan ja kuplimaan oikein urakalla. Siinä olisi tarvittu todellakin suojalaseja.

Molskautin koko vellin ämpäriin, ja tuossa nyt sitten on näytillä ensi vuoden näkymät. Tuon oranssin möhkäleen kanssa kun navigoi tämän vuoden, niin eihän sitä voi mitenkään joutua lepikkoon. 


Kotiin ei tullut loihdittua mitään isompaa kattausta, kun lähdimme korin kanssa kylään. Teimme perunasalaatin valmiiksi ja mukaan napattiin nakkeja ja muuta naposteltavaa.


Vesisateesta huolimatta tunnelma oli leppoisan rento. Rupattelua, musiikkia, oleilua ja muutama kuokkavieras :)


Kohtuudella kuohista.


Keskiyöllä villapalttoot päälle ja taivastelemaan ilotulitusta.


Lontoossa oli muuten (Yle) ollut ihan huikea moniaistillinen ilotulitus. Siellä oli tarjolla nautiskeltavaa myös maku-, haju- ja tuntoaisteille. Persikan makuinen lumi, mansikan makuinen sumu ja appelsiinin hajuinen savu toivat pientä lisäefektiä muutenkin mehukkaaseen valospektaakkeliin. Ei kait nyt ole aprillipäivä? 

Nyt sitten tukimaan uuden vuoden tuulahduksia. Kahvinporoja ei teenjuojan kupissa ole, eikä horoskoopeista taida mitään apua olla. Kait se on sitten ihan omin jaloin lähdettävä katsomaan tämän vuoden setti :)

17 kommenttia:

 1. Oranssi möhkäle kauniin värinen tuon perinteisen harmaan rinnalla Kiva lukea Laaksosen runoja.Meillä jäi tinan valanta tänä vuonna kun tinakauhan oli hukka vieny.Kauniita kuvia-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli Laaksosella on mielestäni hauska ja humoristinen tapa muotoilla arjen asioita rempseästi omalla murteella.

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta sinullekin:) Mukava postaus!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on ihan viikkovillissä näiden päivien kanssa heti vuoden alkajaisiksi. Toisaalta tekee ihan hyvää olla välillä vähän "pihalla" viikonpäivistä :)

   Poista
 3. Onnellista Uutta Vuotta 2014!

  Uuden vuoden alkaessa tunnelma on aina yhtä odottavan toiveikas ja lähes innostunut... Mitähän tämäkin vuosi tuo taas tullessaan...?
  Onneksi sitä ei tiedä muuta kuin eläen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Vuosi mahdollisuuksia täynnä. Voi, kun osaisi käyttää ja huomata ne, ettei vain asemalla katselisi, kun juna menee ohi :)

   Poista
 4. Onnellista Uutta Vuotta. Kivan möhkäleen valoit. Kuin meripihkaa... Me unohdettiin valaa tinat kokonaan, vaikka oli välineetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan se näyttää vähän meripihkalta. Steariinia olisi ollut mukava kokeilla myös, mutta se pitäisi nähtävästi jäähdyttää lumessa eikä vedessä :)

   Poista
 5. Ihana tuo sokeritina, niin hauska idea!! :) Ja Lontoon moniaistillinen uusi vuosi oli aivan mahtava, tuollaista pitäisi olla muuallakin!! :) Ihanaa uutta vuotta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hienoa saada moniaistillinen ilotulitus tännekin. Kyllähän noita vaikutteita maailmalta poimitaan muutenkin, joten ehkäpä joku tekee kokeilun täälläkin :)

   Poista
 6. Kiva idea tuo sokeritina! Onnellista uutta vuotta sinne :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Mahtavaa ja mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 8. Ihanaa uutta vuotta sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain tämäkin vuosi porskuttaa eteenpäin. Kyllä tämä arki maistuu ihan mukavalle pyhien jälkeen. Onnea uuteen vuoteen myös sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...