sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Lohturuokaa ja kookosta

Täällä ei pakkanen tunnu hellittävän, joten yksi suosikkipaikoista on ollut hellan ääressä. Pohjoiseen verrattuna nämä ovat "hellelukemia", joten on tainnut meikäläisen kestävyys vähän hiipua leutojen talvien myötä. Pienenä sitä kirmailtiin luistelemaan ja hiihtelemään. Vähän siinä nenänpää oli valkoisena, mutta äkkiä sitä lämpesi kaakaokupin ääressä. Yleensä nostin vielä jalat patteria vasten ja lämmittelin siinä varpaita :)

Lauantain pääraaka-aine oli kookos. Pääruokana oli kookoskanaa ja riisiä. Miehellä oli jälleen kerran joku oma resepti vapaalla tyylillä. Hyvää oli. Alkusalaattina oli avocadoa, mustikoita, kuivattuja karpaloita ka mantelilastuja.


Iltanaposteltavat on tässä. Viime kerralla kyseltiin pakkauksen tuotemerkkiä, joten nappasin nyt kuvan paketista. Tällä kertaa ostin nämä Citymarketista. Olivat samalla osastolla kuin suolakeksit ja muut vastaavat keksit esimerkiksi juustopöytään.


Valmistin nämä hyvissä ajoin ja annoin kosteuden imeytyä riittävästi. Tosin on niitä mukava syödä ihan lämpimänä tuoreeltaankin.


Nuorison hallussa oli tällä kertaa leipominen. Tästä muruseoksesta tuli keksejä. Oli kyllä sellaisenaankin ihan maukasta lusikoitavaksi. Tässä oli mukana karpalokeksejä, suklaahippuja, kaurahiutaleita.


Ähky tuli vähemmästäkin, mutta lopuksi vielä tarjolla oli kookos-hedelmäpiirakkaa. Tätä oli kerran tarjolla brunssilla, ja tykästyin siihen kovasti. Kookos, aprikoosi ja ananas tuovat kesän kielelle :)
Nyt oli jälleen mukavaa kokkailla porukalla, kun arkena ei ole niin paljon aikaa. Takkaa on poltettu ahkerasti ja villasukat ovat ahkerassa käytössä. Kaapissa olisi paksut sukkahousut, mutta meikä on kalsarinaisia :) Studiosta lähti eilen osa paneeliseinästä, joten sekin homma pääsi askeleen eteenpäin.

Nyt on niin upea auringonpaiste, että pieni annos raitista ilmaa on paikallaan. Vieläkään en muuten löytänyt ykkössuosikkiani Putouksesta.

Leppoisaa sunnuntaita sinulle toivottaen!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä on muutama sellainen luottoherkku, joita pitää tehdä tietyin väliajoin, vaikka välillä on kiva kokeilla uuttakin :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...