tiistai 7. tammikuuta 2014

Goebel, tulppaanit ja amerikkalainen unelma

Täällä on lähdetty arkeen liikkeelle pehmein askelin. Voin kertoa, että kellon piippaaminen aamulla tuntui aluksi megalomaaniselta vääryydeltä, mutta alkushokin jälkeen kaikki menikin ihan mukavasti.

Lomaa oli kohtuullisen riittävästi, univelat tuli torkuttua pois ja nyt olikin aika tarttua uusiin haasteisiin. Olo oli energinen, eikä mitään mullistavia kuoppia osunut kohdille. Fiiliksissä otin sitten uuden vuoden kunniaksi kotimatkalla tulppaanikimpun kainaloon. Tykästyin hempeään ja hentoon punaiseen väriin. 


Eri elämänvaiheissa keräilyinto on kohdistunut vähän eri asioihin.Nämä Goebelin pienet miniatyyrimaljakot olivat jossain vaiheessa keräilyn kohteena. Klint on ollut yksi suosikeistani.


Kevät tuli tupaan tulppaanien muodossa, mutta olkkarissa on vielä jouluverhot :)En tiedä, olivatko muutkin saaneet virtapiikin loman jälkeen, mutta keskustelu rönsyili päivän aikana siellä sun täällä. Keskustelin skottimurretta puhuvan kanssa erilaisista kulttuureista, ennakkoluuloista, uskaltamisesta ja rohkeudesta. Ensimmäiset kymmenen minuuttia meni harakoille ja sitten olinkin ihan kärryillä. Ei se murre nyt niin paha ollutkaan kuin ensin pelkäsin :)

Päivän filosofoinnin tarjosi Idealist Groupin luova yrittäjä Saku Tuominen, jonka haastattelun luin lehdestä (Pohjalainen 4.1.).

"Tuominen ei mielellään vertaile kansallisia kulttuureja, mutta muistuttaa silti yhdysvaltalaisen mentaliteetin perustuvaan siihen, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, jos tekee työtä. Suomessa taas ajatellaan, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, jos voittaa lotossa. Kun joku nuori hurja meillä julistaa tulevansa maailman parhaaksi, äkkiä häntä neuvotaan pitämään jalkansa maassa. Kulttuurimme vahvuuksiin ei todellakaan kuulu innostaa toisiamme mahtaviin tekoihin. Sen sijaan me osaamme hoitaa vastoinkäymiset. Suomalaiset ovat elementissään silloin kun menee huonosti"

Mitä ajatuksia tämä Tuomisen kommentti herättää sinussa?

Unelmien pitäisi siis olla niin suuria, että naapuritkin nauraa rätkättää niille. Tässä tämän päivän teekuppi, ja huomenna uudet kujeet. Kuulemisiin!

4 kommenttia:

 1. Tuomisen ajatuksia on aina inspiroiva lukea. Niinhän se on, että meikäläiset ovat aina varautumassa vastoinkäymisiin. "Pää pilvissä" ei ole kovin suomalaista. Haluan itse uskoa, että ihminen voi vaikuttaa elämäänsä omalla tekemisellään hyvin paljon. Varo mitä toivot, sillä voit saada sen ;).
  Tulppaanit tuovat kevään, taidanpa itsekin ostaa kimpun :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä kuoppia tule elämässä eteen, vaikka niitä ei niin ruokkisikaan. Voihan sitä kuuta tavoitella taivaalta ja pitää ainakin toinen jalka maassa :) Tulppaanikimppu on ollut tämän viikon paras hankinta :)

   Poista
 2. Tosi suloisia pikkumaljakoita! :) Mukavaa keskiviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa keskiviikkoa myös sinne. Viikko on jo näin pitkällä. huh. Se johtuu varmaan tästä maanantaista, joka oli vapaa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...