lauantai 14. joulukuuta 2013

Tilda-possu, Joulu veneessä ja avajaisherkut

Tilda-possu on tänä vuonna kunniavieras meidän joulupäydässä. Jouluateria tarjoillaan perinteiseen tapaan vanhempieni kotona, ja siellä löytyy myös perinteistä kinkkua. Omassa kodissa poimitaan jouluiseen pöytään maistuvimmat herkut reissuilta, joten pääosassa on enemmänkin kala, äyriäiset, vihannekset, hedelmät ja erilaiset alkupalat.

Täällä on viikonloppu lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ehtiihän sitä monenlaista, kun laittaa kutosvaihteen päälle. Vähän ompelua, siivousta ja leipomista. Toisaalta olisi kiva vain lekotella koko viikonoppu.

Joulua voi viettää niin monella tavalla. Toiset laittavat kaiken alusta asti itse. Toiset haluavat päästä helpolla ja ostavat valmiina. Muutamat eivät kestä joulua ollenkaan, ja lähtevät muille maille. Kyllähän tässä kauppoja kierrellessä on kieltämättä tullut mieleen, että tämä markkinasirkus on aikamoista. Pieni erämökki, hiljaisuus, nuotio, hyvä seura ja sopivasti syötävää. Ehkä se olisi harkinnan arvoinen asia.

Eräs tuttavapariskunta muuten on harrastanut veneilyä kauan, ja he viettivät jouluaaton veneessä, vaikka se oli nostettu talven ajaksi pukeille. Lämmitystä vain päälle, pieni kuusi ja koristeet ikkunaan. Tosiharrastajaa ei sää estä :)Kokkaaminen on rentouttavaa puuhaa, kun ei ole kiire. Huomasin, että tämän viikon aikana olen sortunut monta kertaa pikaruokailuun. Nyt päätin vähän korjata tilannetta valmistamalla uunitomaatteja. Täytteeksi ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja basilikaa. Tarkoitus oli myös paahtaa uunissa bataattiviipaleita, mutta tietysti se unohtui kauppaan, kun en ollut laittanut listalle.


Ensimmäiset joulukortit ovat tulleet perille, ja tässä päivääni ilahdutti söpöliini Pikku Myyrä leivontapuuhissa :)


Tämän coolerin sain emännänlahjana, kun pidin ZBH -kutsut kotona. Ensimmäiseksi siitä tuli kukkapurkki, mutta tulevaisuudessa sille löytyy varmasti monenlaista käyttöä.


Arvaapa mitä. Meille tuli vihdoin tänne Punnitse ja Säästä -myymälä. Se on vaarallinen paikka, kun kaikkea tulee helposti hamstarttua liikaa. Harmiksi kuivattuja appelsiinirenkaita ei ollut tällä kertaa, mutta tulossa on. Teevalikoimaa oli myös paljon.


Tässä auringonlasku perjantai-illalta.


Nautitaan elämän pienistä iloista. Toivotan sinulle levollista valmistautumista jouluun ja ihanaa viikonloppua :)

11 kommenttia:

 1. On totta, että jouluperinteet ovat hyvin perhekohtaisia. Mielenkiinnolla kuuntelee muiden suunnitelmia ja ne saavat pohtimaan myös omia perinteitä: mikä on joulussa ihan must ja missä kohdin voi säveltää.
  Hauskaa ja tarmokasta viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että välillä keskityn joulussa enemmän leipomuksiin ja välillä askarteluihin, vähän fiiliksen mukaan. Vuosien aikana olen helpottanut myös monia tekemisiä. Varsinkin suursiivoukset jätän kevääseen. Kaunis joulu tulee vähemmälläkin..kunhan on teetä ja suklaata :)

   Poista
  2. Sitä paitsi, joulun talvisessa hämyssä eivät pölypallerot näy... itse teen perussiivouksen, ehtiihän niitä kaappeja yms. muulloinkin fiiliksen mukaan! Kivaa viikonloppua!

   Poista
  3. Täälläkin teen yleensä vähitellen vuoden mittaan kaappien siivouksia, ettei kaikki kasaantuisi jouluun. Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Ihana joulupossu. Jouluna kannattaa elää kiireettömästi. Minulla ei ole paljoa leivottu ja siivoiltu. Enkä meinaa esimerkiksi kaappeja siivota saatikka tehdä joulusuursiivousta. Vähennän sitten aattona valaistusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan varmaan luvallista olla armollinen itselleen. Voimien ja fiiliksen mukaan jouluiloa toivottaen :)

   Poista
 3. Ihana Tildapossu! :) Mä oon sellainen, joka tykkää laittaa mahdollisimman paljon itse. Tänä vuonna kyllä leipomiset ja muut jää vähemmälle kun ei pienten lasten kanssa ehdi kaikkea tekemään. Mutta vähemmälläkin pärjää ja tärkeintä, ettei ota valmisteluista stressiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joinakin vuosina jaksaa tehdä enemmän ja joskus vähemmän. Onhan se kiva, että jäisi voimia siitä juhlasta nauttimiseen, ettei kaikki mehut mene valmisteluihin. Yksi tuttavani aina tapasi sanoa, että hän siivoaa vasta, kun vieraat on lähteneet ;) Muuten joutuu siivoamaan kahteen kertaan.

   Poista
 4. Houkuttelevan näköisiä kuvia.Tuo purkki on kyllä kaunis-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo purkki oli kuulemma halutuin emännnänlahja tänä syksynä. Onneksi oli vielä jäljellä.

   Poista
 5. Tuo punnitse ja säästä tekee aivan hulluksi! :D Mä ainakin joudun itseni aina pakottamaan ulos sieltä, koska se on pullollaan ihania herkkuja!! :) Joulun viettoon perhe sukeltaa tänä vuonna meille, ihanaa mutta ihan ministi myös stressaavaa, mutta onneksi joulun aikaan koittaa vapaat ja saa nauttia kiireettömyydestäkin :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...