keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Sand, orkidea ja Nobel

Vaikka nyt joulua tässä puuhaillaankin, niin minulle se merkitsee sellaista taitekohtaa, josta on ihana lähteä odottamaan kevättä. Orkidea on ensimmäinen kevään merkki, joka ilmestyy kotiini jouluisten tunnelmien jälkeen. Olen vähän vaihdellut väriä vuosittain. Viimeksi on ollut valkoinen, mutta nyt voisin ajatella jotain muutakin vaihteeksi.

Pikkulinnut kertoivat, että tulevana keväänä yksi suosikkiväri on sekoitus lilaa, fuksiaa ja vaaleanpunaista. Tämä sininen orkidea oli uusi tuttavuus. Orkidealajikkeita on aivan uskomattoman paljon, ja reissuilla käynkin yleensä tutustumassa sellaisiin lajikkeisiin, joita ei näillä seuduilla juuri näe.


Tämä Sandin paita suorastaan käveli syliin eilen, joten olihan se pakko poimia koriin harhailemasta. Taisi olla jo kukat ja kevät mielessä tässäkin tilanteessa :)


Eilen tuli myös telkkarista Nobel-juhlat Ruotsin puolelta. Se onkin kokonaisuudessaan sellainen setti, että ei kerralla oikein saa sulatettua. Onneksi saa nauhoitettua ja kelailtua sitten tarvittaessa. Tällä kertaa ei prinsessoja ollut paikalla, mutta olihan siellä pukuloistoa muuten. Ohjelman aikana esiteltiin kuninkaallisten Nobel-pukuja vuosien varrelta. Erityisesti kiinnosti ruokien valmistaminen ja jälkiruokien teko juhlaan. 

Eniten jäi mieleen se, kuinka yksi palkituista oli jo pienenä koululaisena ollut kiinnostunut kaikenlaisista kokeista ja säästänyt rahaa uuteen mikroskooppiin. Koulussa oli ollut tiedeprojekteja, ja opettaja oli kannustanut innokasta oppilasta eteenpäin. Huikeaa omistautumista ja pitkäjänteistä työtä.

Siitä inspiroituneena lähdenkin tekemään pientä tieteellistä koetta tästä keittiöön. Olen aina halunnut ymmärtää teekupillisen ja suklaan yhdistelmän vaikutusta. Joten siis enemmän suklaata. Jos nyt sinne asti alkaa näkymään savupilvi tai palaneen käryä, niin eipä huolta. Tässä vain pohjustetaan tulevaa Nobelia :)

6 kommenttia:

 1. Onko tuo sininen orkidea oikeasti tuon värinen vai värjätty? Törmäsin kaupassa valkoiseen orkideaan jossa oli maalattu itsenäisyyspäivän kunniaksi sinisellä ristit noihin kukintoihin….
  Melko kauhea esitys oli se. =)

  -Miessisustaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä värjätty versio. Kaikkea ne keksiikin. Mun mielestä luonto on jo hoitanut tuon väripuolen riittävän kohdilleen :)

   Poista
 2. Mielettömän kauniita. Sinistä en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika mielenkiintoinen ilmestys. Kohta varmaan on myynnissä väripaletin muutkin vaihtoehdot, jos niitä enemmänkin värjäilllään :)

   Poista
 3. Kaunis tuo sininen orkidea (ja tietty ne muutkin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika häkellyttävän värinen noin ensinäkemältä. Orkidea on suosikkikukkani, vaikka on niitä monta muutakin ihanaa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...