tiistai 10. joulukuuta 2013

Pukki hukassa ja muuta omituista

Nonii. Nyt meni sitten usko joulupukkiin. Tähän asti olen luullut, että niitä on vain yksi, joka asuu Korvatunturilla. Nyt niitä pyörii joka paikassa. Tänäänkin yksi vain löhöili penkillä ja selaili kännykkää tylsistyneen näköisenä. Tai kyllä pieniä epäilyksiä joulupukista tuli jo vähän aikaisemminkin.

Kerran jouluaattona (kun olin aika pieni) odotin joulupukkia jännityksellä, koska se oli myöhässä. Eihän ne aina tule ajallaan, mutta silloin jo vanhemmatkin olivat vähän huolissaan. Meni siinä sitten fiilikset ja tunnelmakin latistui. Tyypillistä. Pukki teki oharit. Mutta sittenpä kuuluikin kopinaa ja koputusta. Sieltähän se pukki tömähti eteiseen ovesta kauhealla metelillä, käsillä huitoen.

Parta oli vinossa, nuttu vinksallaan ja muutenkin vetimet vähän miten sattuu. Pukki ei tervehtinyt meitä lapsia, vaan alotti sanomalla : "Sori, että kesti. Ajoin tuossa peltikolarin." Yritettiin siinä sitten rauhoitella shokissa olevaa pukkia monin keinoin. Ei kuulemma pahasti käynyt, kun vain peltikolari oli.

No mitäs siinä sitten. Ihmettelin missä  porot ja kelkka oli. Oli kuulema kuplavolkkarilla rysäyttänyt lumipyryssä jonkun perään. Sitten se muistikin, että oli jouluaatto, myöhässä seuraavastakin paikasta ja livahti saman tien ovesta. Onneksi ei käynyt pahemmin pukille. Sellainen keikka sillä kertaa, mutta onneksi on monta onnistunuttakin tullut sen jälkeen :)

Tänään on pieniä sanoja, lauseita ja elämänohjeita tupsahdellut vastaan päivän reitillä.


Tunnustan, että kävin purkilla napsimassa muutaman keksin. Tarkistin vain, onko maku pysynyt kohdillaan. Ote lipesi kyllä jo aikaisemmin. Selailin reseptejä, ja aikomuksena oli tehdä super-illallinen. Sitten tilasinkin pizzan.Sitten on ihan pakko esitellä uusi luottotuote, joka on ollut vähän aika testissä. Olen etsinyt käsirasvaa, joka toimii. Milla suositteli Millainen elämä -blogista Body Shopin hamppurasvaa. Sehän onkin ollut todella hyvä. Kiitos Milla :)


Olen muuten jäänyt niin koukkuun tuohon Good wife -sarjaan, joka tulee maanantaisin. Yleensä jaksan sentään odottaa seuraavan viikon jaksoa, mutta nyt tekee vähän tiukkaa. Jenkeissä on tuotantokausi kesken, mutta voi olla, että joutuu tilaamaan boxin heti, kun se ilmestyy.

Tulipa käytyä myös kyläilemässä, ja silmiini osui siellä taulun teksti:

"In the end, only three things matter: how much you loved, how gently you lived, and how gracefully you let go of things not meant for you."

Ihania, arvokkaita ja merkityksellisiä hetkiä sinulle toivottaen

8 kommenttia:

 1. Olipas teillä ollut huono tuuri pukin kanssa, me käytiin lasten kanssa viime viikolla paikallisella torilla joulun avauksessa ja samalla lapset esittivät tonttutanssin. Paikalle tuli tietenkin joulupukki... tai sanotaanko muori pukin vaatteissa. Siinä mun 3vee kyselee miksi joulupukki on nainen! Pari vuotta sitten joulupukki ei osannutkaan suomea :D tasaisella örinällä vastasi kaikkeen, rassu ei tainnut tietää että kyllä me sitä ruotsiakin oltaisi osattu :) ainakin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat tarkkoja ja tekevät hyviä huomioita, varsinkin jälkeenpäin, kun jännitys on mennyt ohi :)

   Poista
 2. Kauniita sanoja <3 Ja onpas vastustamattoman näköinen piparipurkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vuodenvaihteen lähestyessä on paikallaan tehdä pientä inventaariota kodin nurkkiin ja pääkoppaan :)

   Poista
 3. Kelpaisi minullekin niin pizza kuin piparitkin. :) Meille teki pukki kerran oharit, mutta soitti kuitenkin: "Khuule, khun Pukhki ei pääshe nyt tulemaan, khun pukhi on Khorvatunturilla ja Khorvatunthurilla tuulee...". Niin että sitten piti etsiä tonttu jostakin ja saatiin kuin saatiinkin tonttu tuuraajaksi lähipöpeliköstä. Onneksi lapsi oli vielä niin pieni, ettei ymmärtänyt pukin ja tontun eroa, eikä sitä, miksi pukilla on erilainen punainen takki ja erilainen kävelykeppi ja porokin lämmitysroikassa pihassa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nouuu. Oikein klassikkopettymys. Hyvä, että löytyi sitten edes jotain varalle. Meillä on pukki ollut sitten myöhemmin tuttavapiiristä ja Partion joulupukkipalvelu on ollut myös toimiva :)

   Poista
 4. Hei huippua!!! Hamppu on parasta käsille! (eikä ole sponssattu mainos, vanhempani sitä aikanaan suositteli ja koukutuin) Arvasin et tykästyt... ;)

  Auts, pukkimuistosi kirpaisi... Oletkos käynyt katsomassa oikeaa pukkia Napapiirillä? Korvaa lapsuuden kauhukokemukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan vielä vinkistä. Mitenkähän multa on jäänyt kokonaan kokeilematta Body Shopin käsirasvat, vaikka muuten olen vakkariasiakas siellä :) Tästä ei jää kädet myöskään liian rasvaiseksi.

   Olen haaveillut kyllä joulunvietosta Lapissa. Se olisi mukava kokea, kun saa vain tämän jälkikasvun houkuteltua mukaan :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...