lauantai 28. joulukuuta 2013

My 2013 - paljastukset

Vuodenvaihde lähestyy, joten nyt onkin pieni tilannekatsaus paikallaan. Joitakin lupauksia varmaankin tuli tehtyä vuosi sitten, mutta muistin kätköistä ei ollut mitään havaintoa siitä, mitä tuli luvattua. Nyt joka tapauksessa pieni tsekkaus menneeseen. Idean tähän postaukseen sain Kuinka purjehtijaksi tullaan -blogista :)

1. Yleisvaikutelma vuodesta 2013
 Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vuosi on ollut valmistautumista tulevaa varten. Kaikenlaista pientä kivaa on tapahtunut, ja monet asiat ovat loksahtamassa kohdilleen. Oikeastaan mennyt vuosi on ollut käännekohta. Perustaa on rakennettu riittävästi, ja nyt on aika lähteä liikkeelle, tehdä uusia juttuja, ottaa myös riskejä ja kokeilla rajoja.


2. Mitä sellaista teit tänä vuonna, mitä et ole aikaisemmin tehnyt? 
 Eipä heti tule mieleen tältä vuodelta mitään tiettyä asiaa. Viime syksynä ajoimme omalla autolla Italiaan ja takaisin. Ajoimme seitsemässä maassa, pitkissä tunneleissa ja vuoriston korkeuksissa ja myrskyssä. Se oli omien pelkojen voittamista monellakin tavalla, kun matkalla sattui kaikenlaista. Siksi varmaankin tämän vuoden sattumukset jäivät edellisen vuoden jalkoihin :)

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?
 Olen päässyt työni kautta tänäkin vuonna tutustumaan upeisiin, lahjakkaisiin ja rohkeisiin ihmisiin. Lisäksi haluan mainita kaikki teidät ihanuudet, jotka käytte blogissani. Lisäksi olen saanut seurata läheltä hullunrohkeita tempauksia, ennakkoluulotonta heittäytymistä ja matkustamista maailman ympäri. Saan niistä myös itse voimaa, energiaa ja inspiraatiota. Tutulta reitiltä poikkeaminen voi saada aikaan kukoistusta :)

4. Menetitkö ketään läheistäsi?
Ihan läheistä en menettänyt, mutta kaukaisempi sukulainen Amerikassa nukkui pois.

5. Miten matkustelit tänä vuonna?
Tänä vuonna en ole ehtinyt matkustaa niin paljon kuin olisin halunnut. Toivottavasti asia korjaantuu ensi vuoden puolella. Monta ihanaa kohdetta on odottamassa, ja lyhyt asuminen ulkomailla houkuttelee.6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
 Syksy oli erittäin kiireinen, joten ehkä viittaan edelliseen kohtaan liittyen matkusteluun.

7. Mikä päivä erityisesti kuluneelta vuodelta muistuttaa sinua tästä kaudesta?
En osaa nimetä varsinaista päivää, mutta syksy on ollut merkittävä käännekohta ja tienviitta kohti uudistumista. Sen vain jotenkin tietää sisimmässään,kun yksi aikakausi saapuu päätökseen ja on aika ottaa seuraava askel.

8. Suurin saavutuksesi kuluneenna vuonna?
Ehkä ei yhtä suurinta, mutta monia pieniä saavutuksia. Sain työssä ison haasteen, josta selvisin ilman turhia voltteja suorin vartaloin. Lisäksi suoritin muutaman kurssin työni ohessa. Ai niin. Ja sitten sain tulitikun puhallettua sammuksiin ekalla kerralla ;)

9. Suurin pettymys kuluvana vuonna?
  Joulun sää on ollut vähän pettymys, eikä tämä kaamos sovi muutenkaan mun ihotyypille ;) 


10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Ihme kyllä syksyn aikana ei lentsu iskenyt. Auttoikohan D-vitamiinin lisäys siihen. Eipä muuta kummempaa kuin hartiat jumissa tuttuun tapaan.

11. Mikä oli paras ostos?
Hetkessä tapahtuva löytö tuntuu aina sillä hetkellä parhaalta. Se voi olla kookoskeksit tai käsilaukku. Uusi linssi kameraan oli hankinta, jota en ole katunut.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
 Yksittäisiä voivotteluja tulee ja menee. Ne eivät kuitenkaan usein jää mieleen. Tykkään siitä, kun jonkun toisen nopea tilannetaju pelastaa toisen pinteestä ennen totaalista katastrofia :)

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Perussettiä eli asuminen, ruoka, auto, sisustaminen, estetiikka ja kulttuuriset nautinnot huvituksineen.


14. Mistä todella innostuit?
Minut on helppo saada innostumaan. Innostun ihmisistä, sudenkorennosta, tarinoista, nupullaan olevasta pionista, musiikista, spontaanista tekemisestä, hulluttelusta ja vaikka mistä. Aina valmiina seikkailuun innostuneena kuin partiolainen.

15. Mikä laulu muistuttaa kuluneesta kaudesta?
Olen musiikin suurkuluttaja, joten tosi vaikea nimetä yhtä biisiä. Kummallista kyllä muuten, että elämäni käännekohdissa on soinut Robbie Williams. Ja keväällä olen menossa vihdoin konserttiin!

16. Mitä toivoisit tehneesi enemmän kuluneena vuonna?
Auttaminen on lähellä sydäntäni, joten hyväntekeväisyyteen olisin halunnut panostaa vielä enemmän. Välillä on tehtävä myös kipeitä päätöksiä, ja niitä olisin voinut tehdä muutaman asian kohdalla jo aikaisemmin ilman turhaa vitkuttelua. Uimaan olen ehtinyt liian harvoin syksyn aikana.

 17. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Ihan turhaa murehtia asioita, joihin ei voi vaikuttaa. 


18. Miten vietit joulua ja juhannusta?
Joulua yhdessä vanhempieni ja sisarusten kanssa ja juhannusta merellisissä tunnelmissa piknik-herkkuja nautiskellen.

19. Rakastuitko vuoden aikana?
Olen rakastunut joka päivä. Tänään enemmän kuin eilen :)

20. Mikä oli suosikkiohjelmasi telkkarissa?
Seuraan Good Wife -sarjaa eriyisesti ja kaikkea muuta, kuten leffoja,  vähän fiiliksen mukaan. Nauhoittelen ohjelmia ja katselen niitä sitten sopivana ajankohtana. Putousta seurasin alkuvuodesta ja Euroviisut on ihan must, vaikka biisejä on jo aika iso setti. Sitten sisustus-, ruoka-, lifestyle-, matkaohjelmat sekä hyvät dokumentit. 

21. Vihaatko mitään tai ketään?
Viha on niin vahva sana, että se ei tunnu omalta. On asioita, joista en pidä, ja maailmalla tapahtuu julmuuksia, joita olisi helppo vihata. Viha ei mielestäni kuitenkaan edistä tai rakenna hyvää. 


22. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Tänä vuonna olen lukenut paljon ja sekalaisesti kaikkea. Elämäkerrat ja henkilökohtaiset tarinat ovat kiehtoneet eniten.

23. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? 
Miten olen voinut olla ilman Shazamia? Tämä Iphonen pikku apulainen tunnistaa biisin, joka soi vaikkapa radiossa, eikä tarvitse pähkäillä turhaan, että mikähän tuokin ihana biisi oli :)


24. Mitä halusit ja sait?
Halusin ja sain elämänmakuisia hetkiä, onnistumisia, naurua, elämyksiä, herkkuja ja mukavaa yhdessäoloa. 

25. Mitä halusit, mutta et saanut?
Pitkä syysloma hukkui työkiireisiin.

26. Mikä piti sinut järjissäsi?
Läheiset, musiikki, kirjat, meri, ulkoilu ja puutarhanhoito.

 Nytpä siis tähyillään kohti vuotta 2014. Saapa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan. Kaikki eivät uskalla haaveilla, koska pelkäävät etteivät ne kuitenkaan toteudu. Omien haaveiden eteen voi myös tehdä työtä. Kun päämäärä on asetettu, on helpompi tehdä valintoja, jotka vievät sitä kohti. 

Upeaa loppuvuotta sinulle ja kaikkea ihanaa uuteen vuoteen
 
Kuvat: Pinterest täältä

22 kommenttia:

 1. Voi, kun oli mukavaa lueskella noita juttuja, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulikin varsinainen maraton-postaus, mutta kyllä vuoteen mahtuukin monenlaista :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista lueskellla tällainen postaus. Hyvää ja yllätyksellistä uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että uusi vuosi tuo tullessaan sopivasti mukavia yllätyksiä :) Kaikkea onnekasta myös sinulle!

   Poista
 3. Kiva oli lukea ajatuksiasi menneeltä vuodelta! Hyvää tulevaa vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut asiat ovat kirkkaana mielessä, mutta moni asia oli ihan hämärän peitossa. Toisaalta on myös onni, ettei kaikkea muista :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hyvää ja onnekasta vuotta myös sinulle!

   Poista
 5. Olipa mukava luka näitä paljastuksia; mitähän osaisi niihin itse vastata....
  Oikein onnellista,yllätyksellistä ja rohkeaa tulevaa vuotta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämän koosteen tekeminen vei hetken aikaa, kun asioita piti oikein myös miettiä. Jälkeenpäin on mukava olo, kun on saanut laitettua vanhan vuoden pakettiin :)

   Poista
 6. Ihania paljastuksia!

  Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylä aika menee nopeasti. Tuntuu siltä, että vastahan tämä vuosi alkoi ja tinat valettiin. Kaikkea ihanaa myös sinulle uuteen vuoteen!

   Poista
 7. Hieno tapa päättää vuosi. Kiva oli lukea. Innostus on mahtava piirre ihmisessä. Innostunut onnistuu ja onnistunut innostuu :). Iloa tulevaan vuoteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähden helposti kaikkeen kivaan mukaan, koska samalla oma maailma avartuu ja matkalla oppii kaikenlaista. Yritän säilyttää uteliaan lapsen sisälläni :)

   Poista
 8. Oli ilo lukea kuinka positiivisiä ajatuksia.Kaikkea hyvää ja onnellista vuotta 2014-Ritva

  VastaaPoista
 9. Näitä koosteita on aina kiva lukea. Musta tuntuu, että vuosi 2013 on monessa mielessä ollut monellekin hyvä vuosi ja onnellista on se, että koet tämän vuoden olleen käännekohta jollekin. Sehän tarkoittaa, että ensi vuodelle on odotettavissa toivottavasti jotain vielä parempaa! :) Hyvää vuotta 2014 sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käännekohta tuntuu jotenkin mukavalta. Nyt laitetaan uudet sukset ja kokeillaan uusia latuja. Toivon myötätuulta ja leppoisia maininkeja sinulle!

   Poista
 10. Olipa mukava lukea sun vastauksia. Toi biisintunnistin on minunkin löytöni tänä vuonna :) Ja samaan konserttiin ollaan menossa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kuukausi pitäisi sinnitellä tässä, kunnes päästään nautiskelemaan konserttiin, mutta onneksi on kevät edessä :)

   Poista
 11. Olipas kiva lukea tätä <3 Kiitos vielä ihanasta liinasta, piti siitä sinulle jo aiemmin kirjoitella! Tuli juuri ennen joulua postitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva, että ehti jouluksi. Posti saattaa välillä venyä ruuhkissa. Mukavaa loppuvuotta!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...