torstai 12. joulukuuta 2013

Maileg, My Day and My way

Vihdoin Mailegin tonttuliinit pääsivät olkkariin. Sohvanvaltaajat istuvat tyytyväisen näköisenä kuin tatit. Mikäs siinä on lekotellessa lämpimällä soffalla, takkatulen ääressä. Tosin ei niistä oikein apulaisiksi ole. Joulusiivot täytyy hoitaa omin konstein, mutta nimet näille pitäisi keksiä. Tuntuisi sillä tavalla kotoisammalta. Sitten ne olisivat niin kuin perheen jäseniä :)

Jouluhommat alkavat kyllä päällisin puolin olla paketissa. Onneksi. Postiluukkuun tipahtelee hirveästi mainoksia ja tarjouksia. En taida edes vilkaista niitä. Ne vain sekoittavat pään. Just, kun kaikki on hyvin mietitty ja suunniteltu, niin jostain sivulta putkahtaa esiin joku mielenkiintoinen tarjous. Nyt pitää pysyä valitussa linjassa.


Nyt ei kannata säikähtää, että meikäläisestä olis tullut kahvinjuoja tämän Illy-kupin myötä. Eheei. Se on vaan niin kätevän kokoinen glögin nauttimiseen :)


Taustalla soi Bublé. Aika moni on sanonut, että suomalaiset joululaulut ovat liian surullisia. Mitä sinä kuuntelet jouluisin, tai mistä et tykkää yhtään? Varpunen jouluaamuna ja sitärataa, vai kepeästi rallatellen? Olen melko kaikkiruokainen musiikin suhteen ja valitsen vähän fiilispohjalta. Olen muuten tykästynyt muutaman joululaulun heviversioonkin. Toisaalta ihan perinteisen kaihoisat ja surumielisetkin menevät ihan hyvin.


Kyllä noilla tulee pitkäksi aika, jos meinaavat jouluun asti istua tuossa. Täytyy motivoida edes niitä jotenkin ;)


Niin ja sitten vielä nämä korut. Olen selaillut Sabon luetteloa. Näyttää siltä, että joulu on sitten se aika, jolloin pitää ostaa korvikset, timanttisormus, kello, kaulakoru, kääty, panta, tiara. Eihän sitä tiedä mitä pukki tuo. Vaikkapa aamiaisen Tiffanylla :)


Lapsena vietimme joulua isolla porukalla, jossa oli serkkuja myös paikalla. Pojat saivat yleensä paljon mielenkiintoisempia lahjoja. Niillä oli autorata, jääkiekkopeli, legosarjat, rakennussarjat ja kaikenmaailman vekottimet. Kyllähän minäkin näistä hepeneistä tykkään, mutta monta kertaa vietin joulupäiväiä ajallen autoradalla kilpaa, ja lätkäpelistä tuli monta mestaruutta. No se oli vaan hyvää tuuria, tai sitten pianotunneista on apua siinäkin hommassa.

Täällä on muuten aivan vesikeli. Oli aika vaarallinen kävelylenkki eilen, kun sai taiteilla jäätiköllä.Lumi olisi kiva. Pitäis päästä pulkkamäkeen, laskettelemaan ja tekemään lumilyhtyjä.

Mistä syntyy jouluinen tunnelma? Haluan nauttia joulun vähitellen, pieninä annoksina. Ei liikaa kerralla. Sopivasti sulatellen. Kuulemisiin ihanat!

8 kommenttia:

 1. Täällä on niin liukasta, että hiipien saa kulkea...ja lunta ei ole enää yhtään...:tosi surullista, mutta toivotaan, että saadaan vielä jouluksi lunta!
  Ihana tonttupari...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hento lumipeite olisi tervetullut vieras :)

   Poista
 2. Ihania tonttuliineja kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin muutama vuosi sitten pitkään näiden hankkimista, kun hinta vähän kirpaisi. Toisaalta kaikki ovat tykästyneet isoihin tonttuihin, ja niiden seurassa viihtyy :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Lumesta ei tosiaan tietoakaan, ja vielä myrskykin riepotteli viime yönä oikein kunnolla. Leppoisaa päivää toivotellen!

   Poista
 4. Söpöt tontut! Itse pidän enemmän englannin kielisistä joululauluista, mutta kyllä suomalaisetkin menee.
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin soi useimmiten kansainvälinen joulumusiikki. Tykkään laittaa jonkun hyvän levyn soimaan taustalle, ettei musiikki katkea välihöpinöihin, kuten radiossa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...