torstai 19. joulukuuta 2013

Maileg-kenkä, marakassi ja Montazami

Tulipa tässä mieleen, että ei sitä aina tule ajatelleeksi laulujen sanoituksia. Eräässä tilaisuudessa nätisti puetut pikkulapsoset lauloivat "Hei tonttu-ukot hyppikää. Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä". Oli rytmikapulaa, triangelia ja jos minkälaista marakassia. Ja kaikki vedettiin antaumuksella hymyssä suin.

No meillähän on tunnetusti näitä kannustavia, positiivisia ja myönteisiä elämänohjeita, joilla lapset lähetetään kehdosta maailmalle: "Itku pitkästä ilosta", " Se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" Niin, että mitäs sitä turhaan ylös sängystä nousee, kun kuitenkin pitää taas illalla nukkumaan, ja mitäs sitä nyt turhaan syö mahansa täyteen,kun kumminkin on kohta taas nälkä. Hipheitrallallei. Sehän vasta olisikin synkkää ja ikävää, joten "Hei tonttu-ukot hyppikää". Kauanko pitää muuten hyppiä? Nyt alko jo väsyttämään.

Joten tässäpä kaksi iloista veijaria, jotka suorastaan hehkuvat jouluiloa.  Nämä kaverukset tupsahtavat esiin milloin mistäkin, ja tällä kertaa ne lämmittelevät Mailegin joulusukassa tai kenkä se taitaa olla :)
Tulipa tässä käytyä myös kyläilemässä. Tyttöjen irrottelulle on aina tilaa kalenterissa. Siihen kuului tällä kertaa uimista, take away -ateria ja leipomista. Ai niin, ja tulihan siinä leffakin katsottua samalla. Sain myös luvan ottaa kuvan. Pöydällä on myös oma suosikkini Pikku Myyrä kalenterin muodossa. Neilikat ja appelsiinit ovat itseltäni jääneet tänä vuonna tekemättä, mutta näin pääsin nauttimaan tuoksusta :)


Uunituoreet suklaakeksit olivat pehmoisia ja pyöreitä. Seassa oli sukaahippuja. Kiitokset leipurille. Muutama jäi vielä viemisiksi kotiin :)


Joulun aikaan ripustan esille tällaisia tupsuja. Sitten pieni tunnustus. Olen nähnyt joskus Ruotsin miljonääriäidit-ohjelman Maria Montazamin sisustustupsut telkkarissa, ja niitä täytyy olla ziljoona. Tämä Amerikassa asusteleva Ruotsista lähtenyt nainen on esitellyt ohjelmassa kotiaan hartaasti, ja koskaan eläissäni en ole nähnyt kenenkään käyttävän näin paljon näitä koristeena. Ja huh, minkälaisissa hinnoissa suurimmat ja näyttävimmät ovatkaan.


Sen sijaan sää on synkä ja ikävä. Se on ihan väärä. Saako vaihtaa, vaikka ei olekaan kuittia enää tallella? Tilaisin verkkokaupasta uuden. Ehtiikö vielä jouluksi, jos on nopea? Mahtuuko se postiluukusta?

Ja lopuksi sitten vielä saa toivoa. Kaikkea mukavaa ja päivääsi piristävää ihanuuksien ihmemaasta. Saattaa olla, että toteutuu, saattaa olla ettei.  Kerrothan, jos toteutui :) Kuulemisiin, ihanat!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saapa nähdä, koska tämä Maileg-kuume menee ohi, vai onko se pysyvää :) Mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 2. Tosi herkullisen näköisiä keksejä ja ihania tonttuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksejä pitäisi tehdä useammin itse, kun ne valmistuvat kuitenkin aika nopeasti :) Niissä on lisäksi kotoisa maku.

   Poista
 3. Ihana joulukenkä. Leppoisaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...