sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Linnunpesän joulupiilo

Meillä ollaan leppoisasti laskeutumassa jouluun. Kotikeittiössä on tänään leivottu kuppikakkuja ja juustokakkua. Ne saavatkin nyt jäähtyä rauhassa, kunnes on koristelun ja kuorrutteiden vuoro. Olen sytyttänyt kynttilöitä ja lyhtyjä sisälle ja ulos. Näin lumeton joulu tarvitsee kutsuvaa ja tervehtivää valoa.

Aattoa vietämme sitten vähän isommalla porukalla perinteiseen tapaan. Syömme jouluaterian vanhempieni luona, jonne kokoontuvat sisarukset perheineen. Samalla porukalla vietämme myös aattoiltaa kaffittelun ja lahjojen merkeissä. Tiedossa on siis vilinää ja vilskettä pikkuväestä isovanhempiin.Enkelisuklaa on ollut vuosikaudet toivottu makupala :)


Parasta ohjelmaa on kiireettömyys takkatulen ääressä. Merta ja tulta voisi katsella loputtomiin.


Pikkuväellä on tähän aikaan jo perhosia vatsassa. Joulu odottaa nurkan takana.


Meidän joulukuusessa on aina pieni linnunpesä, jossa asustelee pieni siivekäs. Se on yleensä vähän piilossa oksien lomassa, mutta tarkkasilmäinen pikkuväki saattaa löytää pesästä myös herkkuja :)


Granaattiomena on yksi suosikkejamme joulun salaattipöydässä.


En ole jouluisin mitenkään erityisen kova ahmimaan karkkeja. Enemmänkin vähän mutta tiettyjä suosikkeja, kuten tumma suklaa ja marmeladit.


Hyasintti aukeaa juuri sopivasti jouluksi :)


Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että joululoma tulee juuri sopivaan aikaan. Takana on kiireinen ja työntäyteinen syksy. Mukaan on mahtunut pieniä ja isoja elämyksiä. On jotenkin hassua, että joulu tömähtää aina eteen jotenkin yllättäen. Ensin siihen tuntuu alkusyksystä olevan vielä pitkä aika, ja sitten alkaakin jo valmistelu.

Lähelläni on ihmisiä, jotka ovat rakentaneet joulua pitkään ja hitaasti nauttien. Sitten on niitä, jotka ovat olleet kiireiden vuoksi tien päällä niin tiiviisti, että viikonloput ovat menneet palautumiseen. Koristelut, leipomiset ja lahjojen hankinnat ovat jääneet viimeiseen adventtiin.

Meidän joulua on valmisteltu fiiliksen mukaisesti. Emme halua joulusta täydellistä spektaakkelia, johon pieni ihminen hukkuu. Vuosi vuodelta lepo ja kiireettömyys nousevat yhä tärkeämmiksi asioiksi ohjelmoidun ja aikataulutetun arjen vastapainoksi.

Joulu on myös lähellä vuoden vaihtumista, joten leppoistelun merkeissä on mukava kurkistaa myös menneeseen vuoteen ja kiikaroida vähän tulevaan. Mukavaa värinää on ilmassa, joten se saattaa tietää uusia tuulahduksia. Se vaatii myös rohkeutta astua joskus tuntemattomaan ja epämukavuusalueelle.

" Jos ei ole valmis ottamaan riskejä ja yritä tavoitella sitä, mitä todella tarvitsee ja haluaa, ei tule koskaan tietämään, mihin itseasiassa kykenee. Silloin kieltää itseltään menestymisen kokemuksen eikä koskaan pääse toteuttamaan itseään."

Moni unelma ja haave on jo toteutunut, mutta onneksi on aina uutta tavoiteltavaa.

Toivotankin sinulle jouluista tunnelmaa elämänmakuisilla mausteilla :)

16 kommenttia:

 1. Viisaita ajatuksia. Monesti vain sitä pelaa varman päälle... Kauniita, jouluisia kuvia. Kohta on joulu ja yhtäkkiä se onkin jo ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täytyy tosiaan laittaa asioita vaakakuppiin ja ottaa pieniä riskejäkin :)

   Poista
 2. Loppuvuodesta on tosiaan kiva miettiä mennyttä vuotta ja suunnitella, mitä seuraava vuosi voisi tuoda tullessaan :) Aina pitää olla tavoiteltavia unelmia! Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vuodenvaihteessa on kiva laittaa erilaisia tavoitteita ja "porkkanoita". Välillä mennään ihan fiilispohjalta, mutta on se kiva, ettei ihan ajalehdi kuin lastu laineilla, ja on jokin kurssi laitettuna kompassiin :)

   Poista
 3. Ihana postaus.
  Ihanaa Joulunaikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 4. siis tuo linnunpesä on aivan ihana <3 ihanaa joulua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesässä on ollut lisäksi kiiltävästä paperista tehtyjä pieniä linnunmunia, ja joskus olen säästänyt pieniä pääsiäismunia. Hyvää joulua myös sinulle!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sää voisi olla vähän jouluisempi, mutta näillä mennään :)

   Poista
 6. Hyvänmielen postaus :)
  Ylöspäin ajaessa lumiraja oli hieman ennen Rovaniemeä, sinne saakka riitti mustaa, mustaa, mustaa. Mutta pihojen kauniit jouluvalot loivat upean tunnelman myös lumettomiin maisemiin.
  Tämä joulu menee melkein ilman valmisteluita: ainoastaan muutama paketti ostettu. Ei siivousta, ei kokkausta, ei stressiä ja huonoa tuulta ja loppuhetken paniikkia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmajoulu, kun ei tarvitse tehdä mitään erikoista ja saa mennä valmiiseen pöytään. Kyllä se lumi sieltä vastaan tulee, kun tarpeeksi ylös ajaa :) Leppoisaa joulua!

   Poista
 7. Aivan ihania joulukuvia!! :) Ja ihana linnunpesä!!! Meillä kuusen rungon vieressä istuu kolme pientä tonttua jokainen omalla oksallaan, ilman niitä kuusi ei olisi joulukuusi. Hassua miten pienet jutut voivatkin olla niin suuria, kun ne ovat kulkeneet mukana pitkän matkan :) Ihanaista joulunaikaa!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontut näyttävät varmasti kivoilta oksilla. Meillä on joskus meinannut linnunpesä unohtua laittaa oksille, ja siitä on kyllä heti tullut sanomista :) Jouluiloa sinne!

   Poista
 8. Linnunpesää ihastelin minäkin:). Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauska katsoa, miten linnunpesä kiinnostaa lapsia. Sitä käydään kurkkimassa ja ihmettelemässä niin kuin se olisi ihan oikea :) Ihanaa joulua myös sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...