sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Karkeloita ja leipomuksia

Niin vain kävi, että joulukuu tupsahti tupaan. Tyttöjen viikonloppu on sujunut mukavasti pieniä asioita puuhastellessa. Alakerta on saanut jouluiset koristeet, mutta yläkerta on odottanut sopivaa hetkeä. Nyt olikin sopiva viikonloppu ottaa laatikko esille. Sinne on kerääntynyt vuosien varrella itse hankittuja ja lahjaksi saatuja koristeita. Niitä on sitten mukava käydä läpi ja muistella (kauhistella) samalla ajan kulumista.

Ulkona on käynyt sen verran kova puhuri, että muutama lyhty ei ole suostunut palamaan millään. Ulkoseinässä on pari isompaa koukkua, joissa lyhdyt roikkuvat. Kävin muutaman kerran sytyttämässä uudelleen, mutta luovutin viimein.

Sunnuntaiksi olimme varanneet aikaa leipomiselle. Yhdessä tehtiin joulutorttuja ja piparkakkuja, kun joululaulut raikasivat taustalla. Kaikki maistuu tuoreena parhaimmalta, joten tarjotin tekisi mieli tyhjentää siltä istumalta.
Tällä kertaa haluttiin tehdä vähän muutoksia perinteisiin torttuihin. Piparkakkumuoteilla paineltiin kuviot, ja hillona oli tällä kertaa valmis omena-kaneli -seos. Hillo tuntui maistuvan niin hyvin, että sitä lusikoitiin purkista suoraan. Onneksi riitti sentään jotain torttuihinkin.Nyt onkin syytä laittaa suu messingille, sillä muutaman viikon päästä jo alkaa taas päivä pidentyä :) Lokoisa sunnuntain vietto päättyy tylsään hommaan, kun huomasin, että pakastin pitäisi sulattaa. Jäätä on kertynyt jonkin verran, ja muutenkin siellä oli jos minkälaista epämääräistä pussukkaa. Tykkäämme tuoreista vihanneksista, mutta silti pakkasessa on aina kaikkea epämääräistä parsa-kukkakaali-papu-hässäkkää.

Nytpä sitten pitäisi kääntää nenä uuteen viikkoon. Muutama tiukempi päivä on tulossa, mutta eiköhän sieltä sopiva rako löydy myös hauskanpitoon. Johonkin on muuten aika livahtanut, kun en ole edes uimaan päässyt vähään aikaan. Onkohan vain laiskuus iskenyt? Sitten on mukavaa, kun pääsee polskuttelemaan, mutta vaaterumba ei ole kovin mukavaa näin kylmillä säillä.

Toivottelenkin sinulle mehukasta viikkoa ja nautiskelua arjen keskelle!

12 kommenttia:

 1. Ihanat, modernit tortut. Jep, muutaman viikon kuluttua talven pimein selkä on taitettu... Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miksi luumuhillo on alkanut vähän tökkimään. Jotenkin vähän kaipasi vaihtelua perinteisiin torttuihin, vaikka niitäkin on tosin jo satsi paistettu ja syöty. Ihanaa adventtia ja alkavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista
 2. Ihanat herkut ja herkulliset kuvat.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Piparimuoteilla tulee kyllä kivannäköisiä torttuleita. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että hillo valuu ihan pienimmistä helposti pois tortun kohotessa, mutta vähän isommat muotit toimivat ihan hyvin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Luultavasti täytyy tehdä vielä uusi satsi, kun nämä kuluvat hujauksessa :)

   Poista
 5. Meillä myös tykätään tuosta omena-kanelihillosta ja tortuista väännellään erilaisia muunnoksia. Vaihtelua ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan huvikseni kokeilla tuota hilloa, ja siitä tulikin uusi suosikki :)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja kiva idea tehdä hieman erilaisia joulutorttuja!
  Mukavaa viikon alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa ja ihanuuksia myös sinun viikkoosi :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...