maanantai 2. joulukuuta 2013

Appelsiinikynttilä ja "Linnan" juhlat

Tämä viikko lähtee käyntiin aurinkoisella appelsiinilla. Nyt onkin tulossa lyhyempi viikko itsenäisyyspäivän vuoksi. Jokos siellä kotikatsomoissa valmistaudutaan "Linnan" juhliin, vai ohitatko sen kokonaan :) Aika monella on tapana ottaa lokoisa asento, hyvää naposteltavaa ja antautua kättelymaratonin vietäväksi. Tällä kertaa kekkerit onkin Tampereella, joten onko siellä aistittavissa sähköistä tunnelmaa ?

Nuorempana olin innokkaampi seuraamaan tätä juhlatapahtumaa, mutta viime vuosina istumalihakset ovat vähän puutuneet. Joka tapauksessa tarkoitus olisi juhlistaa päivää pienen juhlinnan parissa muutenkin. Samalle päivälle osuu myös jouluiset markkinat, jossa olen yleensä käynyt piipahtamassa. Varsinkin käsitöitä on kiva katsella, kun monet ovat ahkeroineet jo kesästä asti.


Nykyään on sitten tarjolla jos minkälaista piparkakkumuottia. Jotkut muotit ovat olleet kestosuosikkeja, ja toiset jäävät käyttämättä lähes kokonaan. Kesällä kävin leipomotarvikeliikkeessä, jossa oli kaikkia ihanuuksia, kuten korkokenkä, Eiffel-torni ja muita nähtävyyksiä. Olisi silloin pitänyt ostaa muutama erilainen, mutta silloin oli vielä kesä mielessä :)


Eiliset leipomukset ovat vielä levällään, joten tänään täytyy laitella niitä purkkeihin ja rasioihin. Jotain pientä täytyy vielä jouluksi leipoa, mutta kohtuuksissa yritän pysytellä. Porkkanalaatikko on yksi suosikeistani, ja sitä olenkin jo syönyt muutaman kerran. Kyllä lanttulaatikkokin menettelee, mutta porkkana on niin hyvää. Kumma juttu, että en ole kyllästynyt siihen, vaikka muuten yleensä jouluruuat tulevat jossain vaiheessa jo korvista.

Meillä muuten joulu on yleensä erityisesti lautapelien aikaa. Silloin pelataan usein myöhään uutuuksia ja klassikoita. Afrikan tähti, Scrabble, Muuttuva Labyrintti, Pictionary, Cluedo, Alias...Onko teillä jotain suosikkia?

Noniin. Nyt täytyykin ottaa muutama loikka ja ryhtyä hommiin. Ei mitään jäniksenloikkaa, vaan pieniä kananloikkia. Osaako muuten kana loikkia? No whatever. Heh-hee.Kuulemisiin!

10 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo kynttilä juttu,Odotan linnan juhlia kuin kuuta nosemaan-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän ei ole kuninkaallisia tai Nobel-juhlia, ja aika harvaan tilaisuuteen nykyisin mennään pitkissä juhlamekoissakaan...

   Poista
 2. Meillä on itsenäisyyspäivän illaksi kutsu ylioppilasjuhliin,joten varsinaiset "linnan" juhlat jäävät vähemmälle.En ole osannut päättää,onko se kiva juttu vai ei...

  VastaaPoista
 3. Hauska idea nuo kynttiläsi! ja linnajuhlia täälläkin aiotaan katsoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä juhlapäivän menu hukassa, mutta eiköhän se tästä muotoudu :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Appelsiini tuo muuten ripauksen kesää talven keskelle, kun siitä lähtee hedelmäinen tuoksu :)

   Poista
 5. Ihana idea laittaa kynttilä appelsiiniin, toimii varmaan myös omenoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompuista saisi varmaan kivan adventtikynttelikön :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...