torstai 7. marraskuuta 2013

Yö tavaratalossa

Heissulivei. Tässä pieniä kohtaamisia tämän viikon varrelta. "Oi olisipa joulu ainainen" - sanoo sisustusintoilija. Näihin aikoihin useimmat kaupat panostavat tuotevalikoimaan, esillelaittoon ja koristeluun. Siksipä onkin mukava vain kierrellä katselemassa ja tutkimassa kaikkea mukavaa.

Meidän lähikulmille tulee tänä vuonna myös jouluikkunakilpailu. Muistan kuinka pienenä jäin ihastelemaan isojen tavaratalojen jouluikkunoita, joissa oli kaikenlaista jännittävää. Liikkuvat hahmot ja kaikki koristeet loivat lumoavan maailman, johon olisi voinut astua samantien.

Tämä kannu oli mielestäni söpö herkkupala, joka löytyi Lahden Sokkarilta. Sitten yksi houkutin on suklainen karkkihylly. Olisin halunnut kiivetä suklaavuorelle namustelemaan kaikista rasioista. Kaikki ne ihanat erikoispakkaukset, konvehdit, peltipurkit. Aaah ja namm.Mulla olisi muuten ehdotus.

Eikös sellainen jättimäinen tavaratalo voisi järjestää vaikkapa "Yö tavaratalossa" -lahjakortin asiakkaalle? Kahvilasta saisi silloin ottaa iltapalan, voisi rauhassa suihkutella hajuvesiä ja kokeilla voiteita, vaatteita ja koruja voisi sovitella villasukkasillaan. Aamyöstä voisi nukahtaa kauniisti pedattuun vuoteeseen tekstiiliosastolla.Yksi tällainen kiitos :)


Tässä pieni vilkaisu Lahden Seurahuoneelle. Sielläkin tuli piipahdettua matkan varrella.


Tällä tytsyllä on muhkeat tossukat, ja vähän samalta tuntuu omissakin jaloissa tällä hetkellä. Tiedätkö sen tunteen, kun jalat ovat olleet pitkän päivän kapeissa ja korkeissa kengissä. Sitten, kun ottaa kengät pois, varpaat ovat jääneet sellaiseen kengän kärjen muotoon. Sitten pitää alkaa avaamaan varpaita nipusta yksitellen :)


Näistä tyynyistä tuli ihan mieleen entisajan seinävaatteet, joita on ollut vanhempien ja isovanhempien kodissa. Vähän sellaista vanhan ajan postikorttien tunnelmaa.


Torstai on toivoa täynnä. Yritin tehdä tässä pientä taikatemppua, että kotityöt häviäisivät, mutta siinä vain ne  nököttävät, vaikka olisi kuinka rähjäinen olo. On se muuten kumma, kun ajelee pitkin maita ja mantuja, kuinka vain ne tietyt radiokanavat kuuluvat kunnolla. Novalla tuntuu olevan sellainen peittoalue, että karkuun ei pääse millään. Siinä sitten alkaa soittolista pyörimään ympyrää, ja tunnari soi päässä vielä aamullakin kuin herätyskello.

Nyt sitten hommien pariin. Juupas-eipäs-juupas-eipäs. No mä jään tähän väittelemään itseni kanssa ja toivottelen sinulle hurrrjan mukavaa päivää!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siinä oli jotain ihanaa nukkekotimaista prinsessafiilistä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olen ollut melko vannoutuneesti muutaman värin käyttäjä joulussa, mutta nämä olivat aika kivan pirteitä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Miksi kaupat on täynnä kaikkea mukavaa aina ennen joulua. Ei hyvä kukkarolle :)

   Poista
 4. Ihastuttava ja herkullinen kannu! Kivoja kuvia ja tunnelmia. Minulta on tulossa samaan aiheeseen liittyvä postaus jossain vaiheessa (Lahden seurahuone) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs sattui mukavasti. Odottelen innolla :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...