tiistai 26. marraskuuta 2013

Torttu, kaneli ja manteli

Vihdoinkin meidän huushollissa päästiin paistamaan joulutorttuja. Ai että se ensimmäinen pellillinen, varsinkin lämpimänä on makoisaa. Meillä tehtiin ihan perinteisiä tähtitorttuja, vaikka erikoisversioitakin on aina välillä toteutettu. Suosikki on ollut sellainen luumutasku, jossa hilloa on niin paljon, että se meinaa revetä liitoksistaan.

Täytyy tunnustaa, että jouluna ei sitten torttu enää oikein maistu. Pitkän tauon jälkeen saan kiintiön täyteen ennen joulua, ja sitten pitääkin olla jotain ihan muuta syötävää. Piparkakkujen kanssa on ihan sama juttu.

Osa joulutortuista menee pakkaseen, mutta jotenkin se ei ole enää sama juttu kuin tuoreena, vaikka niitä vähän lämmittäisikin.

Monet jouluun liittyvät ruuat ovat melko raskaita, joten kaipaan enemmän sellaista kepeyttä, kuten ruokaisaa salaattia, kalkkunaa ja hedelmäisiä jälkiruokia. Vanhempien luona on perinteinen joulukinkku, mutta meidän keittiössä tehdään sitten joulupäivänä jotain välimerellistä.
Nyt onkin sitten mukavasti vielä iltaa jäljellä.  Piti kipaista aikaisemmin kotiin, kun nuohooja kävi tarkastamassa hormit ja takan. Illalla olisi tiedossa myös valokuvanäyttely, ja sitä odotankin mielenkiinnolla.

Lahjahankinnat ovat vielä vähän vaiheessa. Joskus olen ollut niin ajoissa asialla, että kaikki on hoidettu joulukuun alkuun mennessä. Tällä kertaa homma taitaa vähän venyä, mutta eiköhän se siitä järjesty.

Hiphei ja hurraa. Nyt taidan hakea vielä yhden tortun, vaikka se olisi viimeinen. Mistähän se johtuu, että lautaselle jää aina yksi? Vaikka seuraavalla kerralla tekisi yhden vähemmän, niin silti jää jäljelle yksi. Eikö kukaan halua ottaa sitä viimeistä...ainakaan kylässä.

Tämä torttuilusta. Mukavaa päivää sinulle toivotellen!

8 kommenttia:

 1. Joulutortut onkin ihan parhaita tähän aikaan vuodesta! Jouluna on sitten niin paljon muitakin herkkuja, ettei ne tortut oikein enää mahdu mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa mennä. Joskus olen esimerkiksi leiponut piparkakkuja oikein urakalla, etteivät varmasti lopu kesken jouluna, mutta sitten ne eivät enää samalla tavalla maistukaan. Suurin menekki meillä on ennen joulua :)

   Poista
 2. Ihania joulukuvia!!! :) Mä niin odotan sunnuntaita, että saan räjäyttää joulun meille kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adventista meilläkin alkaa kunnon koristelut, vaikka vähän jotain pientä on jo laiteltukin esille :)

   Poista
 3. Tunnelmallisia jouluherkkukuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torttujen leipominen on halutessa tehty todella helpoksi. Ostin valmiin voitakinan, mutta tarjolla oli myös sellaisia torttu-pakasteita, jossa oli hillokin valmiina!

   Poista
 4. Voi kun on ihanan tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...