keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Sydäntaskuja paperista

Tämän joulun askartelut alkavat meillä perinteisellä paperisella sydäntaskulla. Olen tehnyt nämä (kokeilu)versiot ohuesta paperista, kun halusin testata kuvio- ja punontatyylejä. Ohuesta pahvista tulee vähän tukevampi, jos haluaa tehdä korimaisen mallin. Netistä löytyy myös paljon erilaisia ohjeita helpoista vähän haastavampiin kuvioihin.

Täällä valmistellaan joulua vähitellen. Pähkinät, kanelit ja tähtianikset pääsivät myös näköalapaikalle. Pikkuväki varsinkin tykkää käydä tuoksuttelemassa aniksia ohimennen :)


Täytyy vielä kokeilla erilaisia väripareja näihin pussukoihin. Punainen ja valkoinen toimii aina, mutta voisihan sitä kokeilla jotain vähän erilaistakin. Sisälle voisi valmistaa itse karamelleja ja sitten kääriä sen sellofaaniin.

Ajattelin laittaa suurimman osan joulujutuista esille vasta viikon päästä, mutta luultavasti vaihdan jo tällä viikolla verhot ikkunaan. On ehkä kivempi sitten, ettei yhteen viikonloppuun kasaannu kaikki tekeminen :) Sitten voi vähän hengähtää glögin parissa.

Sydämellistä päivää sinulle toivotellen!

12 kommenttia:

 1. Nuo punotut sydämet ovat aina yhtä ihania, perinteisiä ja nostalgisia ♥
  Ja tähtianis, tuoksuu ihanalta ja käy mausteeksi moneen, viimeksi maustoin sillä omenahilloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenahilloon se varmasti sopiikin hyvin. Siitä saa myös kivan koristeen kuumien syksyisten juomien sekaan :)

   Poista
 2. Ihania joulujuttusia <3. Mäkin laitan osissa esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennan joulua yleensä pitkään, mutta joulun jälkeen jo nopeasti haluan kärrätä kuusen ulos ja päästää kevään tupaan :)

   Poista
 3. Ihanat sydäntaskut ja kaunis tuo kuviointi!! ♥ Tuli ihan ala-aste mieleen!! :) Tosin ne tekoset olivat paljon yksinkertaisempia ja varustettu pukkikiiltokuvilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudesta näidenkin juuret ovat. Taisin olla alle kouluikäinen, kun lähikaupan ikkunassa roikkui jouluna aina näitä ikkunassa :)

   Poista
 4. Samanlaisia muistan pikkutyttönä tehneeni äitini kanssa! Nämä huokuu nostalgiaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet jouluun liittyvät jutut tuovat muistoja lapsuudesta mieleen. Monella oli muuten lapsuudessa kuusessa koristeena Suomen lipuista tehty nauha. Niitä en ole enää paljon nähnyt, eikä meilläkään ole sellaista perinnettä.

   Poista
  2. Mun lapsuudenkodissa joulukuusessa on ollut Suomen sekä Norjan lippuja (äitini norjalainen, siks molempia), ja niitä on edelleen :)

   Poista
  3. Sehän onkin kiva tapa muistaa kotimaata ottamalla molemmat liput mukaan :)

   Poista
 5. Kauniita askarteluja! Niin ihanaa kun tulee joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeasti kuitenkin tämä syksy on mennyt :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...