torstai 7. marraskuuta 2013

Ruokaa, safkaa, murkinaa

Mitähän laittaisi ruuaksi? Tällä viikolla vietetään ensimmäistä kansallista Hävikkiviikkoa. Niksejä ruokahävikin vähentämiseen jaetaan erilaisissa tilaisuuksissa ja myös tapahtuman Facebook-sivuilla. Tätä asiaa on tullut pohdiskeltua myös omassa keittiössä.

Mistähän se muuten johtuu, että uuden paketin avaaminen on niin paljon mukavampaa kuin vanhan syöminen ensin loppuun? Juustoa on pieni pala jäljellä vielä, mutta siitä ei saa enää oikein höyläämällä mitään leivän päälle. Sitten avataan uusi paketti ja vanha jää kuivumaan. Mysteeri on myös maitopurkki. Edellisestä purkista tulisi vielä lasillinen, mutta silti on avattu uusi purkki. Erilaisista tähteistä olen välillä tehnyt munakasta tai pytttipannua. Kyllä silti täytyy myöntää, että ruokaa menee välillä roskiin ihan turhaakin.

Lisätietoa: Hävikkiviikko


Oikeastaan tähteiden hyödyntäminen voi olla puuhaa, jossa saa laittaa luovuuden kukkimaan. Lopputuloksena voi syntyä ihan uusi suosikkiherkku. Välillä meillä jääkaapissa on ollut useita erilaisia lasipurkkeja, joissa on oliivia, hillosipuleita ja muita lisukkeita. Aina ei ole ihan pysynyt kärryillä niiden avaamisesta, joten ryhdyin laittamaan niihin sitten päivämäärän merkkaustussilla.

Ehkä pitäisi luottaa myös omiin aisteihin enemmän kuin pakkauksen päivämääriin. Toisaalta myös aterioiden suunnittelu tehostaa raaka-aineiden käyttämistä. Välillä sitä menee kärryjen kaupassa ihan kuin olisi kuutamolla ja poimii  vain muistinvaraisesti asioita.


Ainahan sitä voi keksiä omia reseptejä ja sekoitella sörsseleitä niin, että itsekin yllättyy. Kyllä se taitaa tosiasia olla, että maailmassa menee aika paljon ruokaa hukkaan.Ruokakaupassakin on helppo hamstrata silmillään. Täytyisi vaan pysyä niissä nuoteissa, mitä lapulle tuli raapusteltua, eikä poiketa ihastelemaan houkuttelevien hyllyjen sulosäveliä.


Nyt sitten kokkailemaan. Saisikohan näistä suun messingille, jos vielä vaikkapa sekaan laittaisi kanaa...

Kuva: (Ylin) Kuluttajaliitto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...