maanantai 11. marraskuuta 2013

Pipo, bensaa ja omenoita

Tässäpä muutama pieni palleroinen, jotka löysin Iittalan outletista. Tykkään laittaa joulupaketteihin välillä jotain extraa koristeeksi. Usein väsäilen pieniä juttuja askartelunurkkauksessa, mutta kyllä edulliset ja kivat löydöt kelpaavat myös. Esimerkiksi tämä kolmen huovutetun pallon koriste maksoi 0,50 senttiä. Lähempänä joulua sitten hiippailen tarvikkeiden kanssa "tonttupajaan" pakettivalvojaisiin. Siellä olisi hyvä olla mukana kannullinen teetä, suklaata, hyvää musaa ja makuupussi, jos täytyy ottaa pienet nokoset välillä :)

Mikäs muuten maanantaille tuli, kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta? Ei ollut meidän nuoruudessa näin hyvin asiat. Silloin maanantaille oli varattu räntäsadetta ja kylmää kaurapuuroa. Repussa oli sementtiä, bussi haisi bensalle ja siitä tuli pää kipeäksi.


Käytätkö sinä pipoa, huivia, baskeria tai hattua? Meikäläisen päähineviidakko täydentyi uudella tulokkaalla eilen. Panta on ihan uusi tuttavuus, jota en ole aikaisemmin käyttänyt. Kokeilin monenlaisia versioita, mutta tukka sojottaa aina vähän pystyssä. Jos laitan sen suoraa päähän,  niin näyttää kuin kananmunan päälle olisi vedetty kuminauha. Jos laitan sen etuhiusten alle, niin pää näyttää sieneltä hiusten sojottaessa joka suuntaan. Täytyy nyt vielä pimeässä harjoitella ennen kuin astuu päivänvaloon, ettei kukaan säikähdä.

Meillä oli muuten joskus koulussa pipopakko. Siihen aikaan kukaan ei halunnut käyttää pipoa, ja se oli tosi coolia olla pakkasellakin ilman. Päähän siinä jäätyi. Sitten kiersi kaikenlaisia pelottelutarinoita siitä, kuinka aivot olivat jäätyneet. Mikähän siinä pipon pitämisessä oli silloin niin kamalaa? Nykyään taas on niin trendikästä pitää jotain myssyä, että sitä ei oteta sisälläkään pois.


Nyt sitten alkaa omppukuuri. Tähän syksyyn on osunut niin paljon kaikenlaisia kekkereitä, että kakkumittari keikkuu jo punaisella. Hedelmiä pitäisi muistaa syödä useammin. Ehkä se on vain laiskuutta.


Keittiössä odottaa tiskivuori eiliseltä, ja mitäs muuta tavallisen arkista onkaan tiedossa...ainakin pyykkäystä. Perjantaina meillä pidetäänkin sitten ekat sisustuskutsut. Nyt lähden ahertamaan maanantain parissa, joten ihanaa päivää sinulle!

3 kommenttia:

 1. Meilläkin oli pipopakko koulussa, tai siinä kohtaa kun pakkanen ylitti jonkun tietyn määrän. Nykyään sitä nauttii pipon pitämisestä pakkasissa, varsinkin meren lähellä ollessa sieltä vesiltä kylmätuuli on kylmä pakkasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Ehkä myös mukavuudenhalu on voittanut, eikä hampaiden kalistelu kylmässä ole yhtään mukavaa :)

   Poista
 2. Pitäisi hankkia nyt joku asiallinen päähine talveksi, se vain on mulle jotenkin niin vaikeaa..

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...