tiistai 19. marraskuuta 2013

Lintu-know-how ja suklaata

Arvaapas missä mä olin silloin, kun lintutietoutta jaettiin? No Ärrällä ostamassa karkkia! Sitten piti mennä treeneihin, ostamaan vaatteita ja syömään (huokaus), ja sitten olikin jo kello ihan liian paljon. Juna meni jo.  Nyt sitten saa kärvistellä nahoissaan. Olisi niin kiva erottaa vähän harvinaisempiakin lintuja kuin punatulkku, tiainen, varis ja harakka. Olen joskus selaillut lintukirjaa ja opetellut niiden tuntomerkkejä. Ne höpönassut on kuitenkin niin nopeita, että ei mitenkään ehdi nähdä vilaustakaan väristä. Sitten, kun kysyy joltakin, että mikähän lintu tuo on, niin pahemmaksi menee. En nähnyt mitään, mutta ääni kuului, enkä osaa kovin hyvin matkia niitä ;)

Ehkä pitäisi olla enemmän kärsivällisyyttä istua jossakin piilossa kiikareiden kanssa, jos joku bongaus osuisi kohdilleen. Tosin vilskettä riittää ihan kotipihassakin. Välillä on oikein mukava katsella niiden lentoratoja aamuteetä nautiskellen. Tänään tosin vettä ja jotain räntää on tullut oikein kaatamalla. Tulisipa edes pieni ripaus lunta, niin kaikki näyttäisi ihan erilaiselta. Elokuva Forrest Gumpin alussa taidetaan sanoa jotenkin, että elämä on kuin suklaarasia. Ei voi koskaan tietää, mitä sieltä löytyy. Muistan pienenä, kuinka rasioissa oli aina muutama suosikkikarkki, ja loput jätin syömättä. Konvehdit eivät silloin muutenkaan olleet mitään suosikkeja. Joissakin rasioissa oli monta kerrosta, ja poimin sieltä väleistä ne omat karkit :) Olen myös tykästynyt suklaapäällysteisiin marmeladikarkkeihin. Fazerilla oli ainakin joku vuosi sellaisia sydämen muotoisia ihan omassa rasiassaan. En sitten tiedä, lopetettiinko se kokonaan, sillä viime vuonna ne oli sekoitettu muiden konvehtien sekaan ihan erilaisessa rasiassa.

Nyt taidan keittää kupposen teetä ja ottaa palan jätskiä. Soffa kutsuu pitkän päivän jälkeen :) Kuulemisiin!

4 kommenttia:

 1. Hei ! Ihan täytyy kysyy ootko löytäny noi miniatyyrit jostain nyt ? Mä keräsin noita aikoinaan mut en enää ole löytäny mistään, tykkään niistä kovasti edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat olleet muutaman vuoden minulla, ja aivan totta. En ole nähnyt niitä pitkään aikaan missään. Nämäkin taisin hankkia silloin, jonkun liikkeen loppuunmyynnistä. Voi, kun kiva, että sinäkin olet tykästynyt sarjaan :)

   Poista
 2. Täälläkin konvehtirasioissa on yleensä vain pari suosikkia. Tosin kaikki muutkin tulee silti syödyksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ensin syödään parhaat päältä, eikä nyt suklaata voi roskiin heittää :) Pahakin suklaa on suklaata ;)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...