torstai 10. lokakuuta 2013

Pieni tuliainen, leffailua ja autoilua

Heipparallaa kaikille! Täällä ollaan jo viikonlopun fiiliksissä, vaikka tässä on vielä monta savottaa ennen perjantaita. Meillä on ollut parina päivänä niin tylsä sää, että oikein hirvittää, miten sitä selviää marraskuusta. Eikö nyt Niksi-Pirkka voisi julkaista sellaisen pienen setin vinkkejä siihen, kuinka säkissä asumisen saa tuntumaan Karibialta?

Ja sitten ihan toiseen kukkaruukkuun. Nämä pienet vuokaset ostin viime viikonloppuna messuilta. Pläkkikojulla oli kaikenlaista mukavaa tarjolla, joten nämä sitten saivat kukkaronnyörit heltymään. Arvaapa mitä. Minulla oli monia vuosia sitten tällaisia laatikollinen. Ne olivat ikivanhoja, mutta meikä hukkasi ne muuton yhteydessä. Ei mitään hajua, minne se laatikko joutui.


Meillä ollaan tomaattihulluja. Tomaattia syödään tuoreena, keitettynä, mehuna ja soseena. Mutti on ollut suosikkimerkkini pitkään, ja varastosta löytyy aina pieni hätävara. Tällä viikolla kokeilin versiota, jossa oli valmiina kirsikkatomaatit.


Ja sitten leffailua. Tämä pläjäys oli ensi-illassa viime keväänä, mutta pitihän se tarkastaa omassa olkkarissakin. Leffojen suositteleminen on hankalaa kenellekkään, kun siihen yhdistyy niin monta asiaa: fiilis, makuasia, tunnelma jne. The Great Gatsby -leffan juoni on osittain hämmentävä ja hiukan mystinen, mutta visuaalinen toteutus oli kertakaikkisen mehukas ja näyttävä. Tapahtumille ei telkkari meinannut riittää. Puvuille, väreille, fantasiamaailmalle ja entisaikojen loisteelle peukkua :)


Ensi viikolla lupailtaiin reippaasti kylmää kyytiä näille leveysasteille. Tässähän joutuu vaihtamaan talvirenkaat, ettei jäisi viimetippaan. Luin muuten juuri tänään Maikkarin nettisivuilta jutun suomalaisesta autoilukulttuurista verrattuna eurooppalaisiin tapoihin. Ei tullut yllätyksenä. Viimeksi autoretkellä Euroopassa ajattelin, että kovista nopeauksista huolimatta siellä otettiin muut huomioon. Tilaa annettiin jonossa, ja liittymistä pääsi kätevästi messiin. Monissa muissa maissa jalankulkijaa kunnioitetaan enemmän suojatiellä. Että sellaista tällä kertaa. Laitetaanpa ainakin heijastimet heilumaan :)

Mukavaa päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...