torstai 3. lokakuuta 2013

Onnea korvapuustille!

Tiesitkö, että perjantaina 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää jo seitsemättä kertaa? Minulla ei ollut siitä aavistustakaan, kunnes klikkasin auki postia Myllyn Paras -sivustolta. Tapa on lainattu Ruotsista, jossa on vietetty Kanelbullens dag -päivää vuodesta 1999 lähtien.

Perinteinen korvapuusti on herkkujen herkku, joka on yksi toivotuimpia tarjottavia. Lahden takaa pöytiimme reitin löytänyt ihanuus on parhaimmillaan mielestäni lämpimänä ja kylmän maidon kanssa. Tämäkin herkku on saamani tiedon mukaan ilmestynyt pöytiin 1920-luvun tietämillä, kun raaka-aineiden saaminen on helpottunut.

Kierrepullan nimi on tullut kotiloa muistuttavasta muodosta. Suomessa käytetty nimi korvapuusti on sen sijaan meikäläiselle arvoitus.


Jos perinteinen resepti tökkii, niin aina voi laitella vähän omia mausteita mukaan. Kaneli ja sokeri ovat nammm. Mutta voisihan sitä kokeilla kaakaojauhetta, suklaata, mantelia tai marmeladia. Onko sinulla jokin oma suosikki täytteeksi?

Meillä on kulunut aivan liian pitkä aika siitä, kun viimeksi leivoin pullaa. Kaikkea muuta onkin tullut tehtyä, ja erityisesti muffinssit ovat olleet suosiossa. Toivotan kaikille pullantuoksuista päivää, ja onnittelut korvapuustille siitä, että sillä on ihan ikioma päivä :)

Kuvat ja Lähde: Myllyn Paras, Kotivinkki

10 kommenttia:

 1. En tienny minäkään ! Alko tekemään kotikutoista pullaa mieli kovasti, mutta tällä hetkellä en kykene itse leipoman . Huomenna taitaa olla myös se pukeudu pinkkiin päivä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen olin varsinainen pullahiiri, mutta sitten kakut, leivokset ja muut herkut astelivat keittiöön :)

   Poista
 2. Juu, tiesin! Olen jo monena vuotena viettänyt korvapuustin päivää! Leipomistarvikkeet on jo valmiina huomiseksi.....Huomenna tuoksuu siis pulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana onkaan pullan tuoksu, joka tulee jo ulkona vastaan :)

   Poista
 3. Voi että kun jaksaisi / olisi aikaa pullan leipomiselle! Ehkä sitten kun on tulossa vieraita, ei ihan vain itselle viitsi alkaa leipomaan :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se aloittaminen tuntuu työläältä. Ehkä siksi se on jäänyt itsellänikin muiden leipomusten varjoon.

   Poista
 4. Korvapuustit ovat etenkin tuoreina varsinaista herkkua ja siihen vielä kylmää maitoa, namskis! Taidankin paistaltaa pienen määrän niitä ja voisilmäpullia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisilmäpullat ovakin tosiaan hyviä. Niitä en ole itse tainnut leipoakaan :)

   Poista
 5. Minä en ole ikinä itsekseni leiponut tavallista pullaa. Äitini tekee sen niin hyvin, että mieluusti otan häneltä valmiit pullapussit ;). Mutta jos tänään on korvapuustipäivä, täytynee mennä leipomon kautta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihanaa, kun saa maistiaisia taitavalta leipurilta :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...