tiistai 8. lokakuuta 2013

Muumit Kuusen alla

Jokos olet ehtinyt hypistellä Muumien Kuusen alla -sesonkituotetta? Kausimukit ovat yleensä sellaisia, joita odottelen innolla, joten eiköhän tämäkin pääse teetuokioihin kaveriksi. Toiset puolestaan kiertävät Muumibuumin tuotteet kaukaa :)

Mukeja alkaa kaapissa olla ihan riittävästi, mutta silti aina uudet kuvioinnit ja herttaiset hahmot houkuttelevat tekemään ostoksia. Sarjan kulhotkin ovat kivoja, ja meillä niistä syödään useimmiten aamiaista.

Meillä on ollut niin lämpimiä päiviä, että joulu on tuntunut vielä kaukaiselta. Luukusta tipahtavien lehtien sivuilla jouluun valmistaudutaan jo tohinalla. Olemme viettäneet aina joulun kotimaisemissa, ja joskus sitä miettii, minkälaista olisi viettää joulu ulkomailla tai jossain lomakohteessa. Tuntuisiko se joululta, vai kaipaisiko perinteitä? Toisaalta haluaisin karsia kaiken turhan hössötyksen, ja jättää jäljelle ne kivoimmat, tärkeimmät ja luontevimmat elementit. Sirkuksen tilalle levollisuutta. 


Asiasta viidakkoon. Uutisissa tuli jokin aika sitten, että jossain Pohjanmaalla toimii sellainen palvelu, jossa aikuiset käyvät herättämässä nuoria henkilökohtaisesti kouluun. Kaikki eivät pääse liikkeelle, eikä oman perheen konstit auta. Niinpä ulkopuolinen apuri käy pyyhkimässä nukkumatin hiekat ja patistaa päivän askareihin. Näin sitä syntyy luovia ammattikuntia ihan itsestään.Kyllähän se kellon torkuttaminen onkin niin mukavaa välillä.

Täällä ollaan siis hereillä, tai ei siitä niin takeita olisi. Onhan sitä ennenkin asioita tehty puoliunessa. Jos vain nytkin pää on vielä unten mailla, ja sormet naputtelee ihan itsekseen :) Noniin. Nyt uuden päivän askareitten pariin leppoisaa päivää toivotellen!

Kuva: Iittala

6 kommenttia:

 1. Taidan olla kummajainen; minulla ei ole yhtään Muumimukia enkä aio hankkiakaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on herätty melko myöhään Muumimukien pariin. Alun perin niitä ei ollut yhtään, mutta jokin kausimukeista oli ensimmäinen hankinta :)

   Poista
 2. Meilläkään ei ole kotona yhtään muumimukia, tosin olen ostanut näitä kausimukeja muutaman kerran joululahjoiksi pojillemme, jotka jo asuvat opiskelupaikkakunnillaan.
  Varsinainen vastarannankiiski taidan olla, joulukaan ei oikein innosta. Kaupallista jouluhössötystä kuvastojen muodossa kyllä on jo postilaatikkoon tipahdellut. Ei oikein viitsi edes selailla niitä.

  Paras joulu ikinä on vietetty miehen kanssa kahdestaan Lapissa mökissä, ulkona lunta ja pakkasta, kirkas tähtitaivas. Sisällä oltiin kynttilän valossa (oli siellä mökisssä silti sähkötkin). Ilman pimpelipompeli-lauluja, yhdessä konsertissa käytiin kuuntelemassa kauniita joululauluja.
  Minulle siis mahdlisimman levollinen joulu, mahdollisimman pohjoisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapissa on taikaa ja oma tunnelmansa varmasti jouluna :)

   Poista
 3. Itse en oo hommannu yhtään muumu mukia, mutta niitä on vaan kertyny, eikä yhtään haittaa :) Muumi rakkaus mukeja ja kulhoja mulla on tusina ja ne on ihan arki käytössä, niissä miellyttää vaaleenpunaisuus !

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...