sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Luonnon omat aarteet

Maailma on täynnä kauniita esineitä, mutta miten monimuotoisia ovatkaan luonnon omat aarteet.
Eilinen luontokävely innosti tukimaan keppejä, oksia ja risuja.

Vuodenajat muokkaavat ja jättävät omat jälkensä luontoon. Metsä näyttää pilvisellä säällä helposti vain möhkäleeltä. Tarkempi kurkistus paljastaa persoonallisia yksityiskohtia. Hiljaisuus metsässä ei välttämättä tarkoita sitä, että siellä ei tapahdu mitään. Metelissä on vaikea kuulla hiljaisia ääniä, mutta hiljaisuuden keskellä pääsevät pienimmätkin kuuluviin.

Tällä kertaa kattauksessamme on luonto mukana. Kaikki nämä oksat näyttivät irrallisilta löytöpaikoilla. Kokosin pienet kepit "lyhdyksi", ja nyt jokaisella oksalla on oma tehtävä tässä rakennelmassa.


Tykkään kovasti kaupungin ihmisvilinästä ja kaikesta niistä elämyksistä, mitä sieltä löytyy. Toisaalta minussa asuu pieni eränkävijä, joka tykkää nauttia luonnon monimuotoisuudesta ja hiljaisuudesta.


Sydänkäpynen :)Kellot on käännetty jälleen talviaikaan, mutta niinpä siinä kävikin, että heräsin tuntia aikaisemmin. Aika monet olisivat valmiita luopumaan tästä kellosirkuksesta. Jotenkin tuo kellon kääntäminen innostutti valvomaan vähän pitempään, ja meillä otettiinkin pleikkarilla muutama tennismatsi vielä yömyöhään. En ole varsinaisesti mikään tenniksen pelaaja muuten, mutta siinä ei tarvitse hiipparoida kujilla. Homma on simppeli. Pallo tulee, lyö palloa.

Nytpä onkin niin huikea aurinkoinen sää, että tässä on lähdettävä nautiskelemaan siitä oikein varastoon. Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Ai että minäkin rakastan olla metsässä ja jos pitää koko ajan silmänsä auki niin metsä tarjoaavaikka mitä ihanuuksia kotiin..tykkään käppyräisistä oksista, sammaleesta, jäkälästä, ja mustikanvarvuista..koivunoksista..se hiljaisuus on musiikkia korville...mutta pidän myös kaupungin luomasta tunnelmasta kaikkine ihmisineen ja kiireineen, kauppoineen ja autoineen..sinänsä ääripäästä toiseen..ja kaupungissa on parasta joulu ne valot ja tausatalla soivat joulumusiikit..puhumattakaan itse jouluosastoista miehenikin sanoi että kohta on ihanaa mennä kauppoihin ja kirpputoreille kun tulee joulujutskat myyntiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluun valmistautuminen on sitä mukavaa puuhaa, varsinkin, jos saa tehdä kiireettömästi. Metsä on parhaimmillaan mukava kaveri, jossa mieli lepää :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...