torstai 10. lokakuuta 2013

Koska olen tyttö

Perjantaina vietetään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää. Kyllä. Sillekin on ihan oma päivä. Eri puolilla Suomea järjestetään tapahtumia, ja monet maamerkit saavat juhlavalaistuksen Planin Koska olen tyttö -kampanjan värin mukaisesti.

Mietin mitä se tarkoittaa, kun on tyttö? Maailmassa on 65 miljoonaa tyttöä, jotka eivät pääse kouluun, ja joiden asema on heikko esimerkiksi katastrofialueilla. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota tyttöjen asemaan ja oikeuksiin.

Tyttären äitinä mietin myös omaa esimerkkiä ja tyttönä olemista tässä ajassa ja maailmassa. Miten roolimallit muodostuvat lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisena? Mitä odotuksia on tytöille tai pojille? Nämä ovat loppujen lopuksi monimutkaisia asioita, ja usein juuret ulottuvat pitkälle historiaan. Edelleen puhutaan hyvinvointivaltioissakin siitä, kuinka naisen euro on vähemmän kuin miehen, tai naiskiintiöistä, lasikatosta jne. Toisaalta moni asia on paljon paremmin kuin monessa muussa maassa.

Meillä tyttöjen päivää vietetään useammin kuin kerran vuodessa hemmottelun merkeissä. Ollaan iloisia tytöistä ja pojista :)

Tässä lisätietoa aiheesta: Plan


Kuva: www.plan.fi

2 kommenttia:

  1. niin kovin on sydäntäni lähellä tämä aihe, ja tahdonkin tässä muistuttaa, että myös UN Womenin kautta pääsee vaikuttamaan tyttöjen ja naisten asemaan maailmanlaajuisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienelläkin panoksella voi kantaa korren kekoon lähellä ja kaukana :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...