torstai 31. lokakuuta 2013

Karmee kurmee ja suklaahöpinää

Kuinka herkästi palautat ruuan ravintolassa takaisin, jos kaikki ei ole ihan kohdillaan? Olen seurannut muutamia jaksoja Kuppilat kuntoon -ohjelmaa, jossa Jyrki Sukula laittelee uuteen kuosiin erilaisia kohteita. Onhan se toisaalta niin, että joskus toiminta vain urautuu, ja homma tarvitsee ulkopuolisen herättelyä.

Yleensä ohjelmassa on se vaihe, jossa aletaan penkoa pakastimia ja ruokakaappeja. Sekamelskan keskeltä löytyy perunaa, hometta, vanhoja päivämääriä, hehkulamppuja ja muuta krääsää. Siinä vaiheessa alkaakin mietityttää, että mitähän sitä on tullut ravintoloissa syötyä, ja kuinka monen ruokailupaikan takahuone ei kestäisi asiakkaan vierailua.

Jotenkin sitä haluaisi olla luottavainen ruokapaikkojen pitäjien ammattimaisuuteen. Ehkä ei kannattaisi sitten kuitenkaan olla liian varovainen asiakkaana palautteen antamisessa. Rehellisyys voi olla tie myös parempaan laatuun. Viime vuosina olen alkanut ymmärtää ehkä enemmän, että ruuan palauttaminen ei ole epäkohteliasta. Kömmähdyksiä voi tulla, eikä siitä huomauttaminen ole automaattisesti asiakkaan pikkumaisuutta. Monestihan kysymys on myös siitä, millä tavalla asian esittää.

Ja sitten asiasta kukkaruukkuun. Tässä on yksi suosikkituotteistani tähän vuodenaikaan. Tykkään kovasti käyttää pitkiä tulitikkuja takan ja kynttilöiden sytyttämiseen. Lyhyet tikut palavat aivan liian nopeasti. Arvaa muuten mitä. Olen aivan toivoton sammuttamaan puhaltamalla tulitikkuja ja kynttilöitä. Viisi kertaa puhkun ja puhallan vähintään, eikä mitään tapahdu :)


Suosikkipaikkani sohvalla on vielä lämmin, sillä siinä kului tänään pieni tovi musiikkia kuunnellessa ja lehtiä selaillessa. Pieni ja hentoinen lumipeite tekisi hyvää puutarhalle. Sitten kaikki vihreät kukat, havut, kynttilät ja koristeet pääsisivät oikeuksiinsa.


Onneksi jemmasta löytyi ilokseni yksi suklaalevy. Onko sinulla karkkikätköjä tai laitteletko suklaata, irtiksiä tai muuta hyväskää purkkien kätköihin? En oikeastaan syö kovin paljon karkkia muuten, mutta suklaata pitää olla aina vähän varastossa :)


Nyt tekisi mieli ottaa kupillinen teetä ja sen kanssa herkkuvoileipä. Ensin pitäisi vähän kuitenkin valmistella työjuttuja. Tässä on pieni väittely ensin itseni kanssa -juupas-eipäs-juupas-eipäs-juupas. Siis kupillinen teetä ensin. Aatsiuh. Sorry. Se oli aivastus. Pitäis varmaan pyyhkiä pölyt tietsikan päältä :) Onhan siellä kaikki hyvin? Jookosta? Terkku-terveisin-kuulemisiin!

6 kommenttia:

 1. Onpas todellinen lepokeidas tuo sinun paikkasi sohvalla :) Kuppilat kuntoon- ohjelma menee saman kaavan mukaan mutta on aina yhtä hauska! Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin aivan liian mukava paikka, kun siitä ei haluaisi lähteä ollenkaan arkisten askareiden pariin :)

   Poista
 2. Ihanat pitkät tulitikut!! Sä teet kyllä aina ihan uskomattomia löytöjä!! :) Ja ihana rentoilupaikka :) Täällä ei ainakaan makeat herkut pysy kauaa kätköissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö sitten iskee harmitus, kun nuo tikut loppuu, eikä samanlaisia kuitenkaan sitten löydy :)

   Poista
 3. Syödään hyvin harvoin ravintelissa (ei oo rahaa), mutta sen harvan kerran kun on, mietin aina sitä hygieniapuolta. Sitä ohimennen näkee kaikenlaista mitä ei haluaisi nähdä. Yhden kerran olen palauttanut annoksen, koska ei ollut se ruoka, jonka tilasin. Sitten sain vertatirisevän pihvin, vaikka piti olla kypsä. Oli pakko palauttaa sekin, koska en pystyisi syömään raakaa. Silloin kyllä nolotti ja ajattelin saavani seuraavan annoksen ektrasylkiklimpeillä :D. Sain pyytämättä ruoan ilmaiseksi.

  Karkkivarastoja ei meillä ole, kun niiden säilyvyys on niin heikko :D.

  Ihana lämpöisen ja kutsuvan pehmeä nurkkaus sulla. Siinä kelpaa pötkötellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait sitten hyvityksen ruuasta. Kyllä sitä kaikenlaisia ylläreitä on matkan varrella sattunut. Kerran muuten hampurilaisen välistä löytyi pitkä hius, mutta sen jälkeen ei oikein ateria maistunut, vaikka sai uuden tilalle...

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...