tiistai 1. lokakuuta 2013

Käännekohtia ja elämän purjeet

Heippa kaikille! Silmät sikkaralla on herätty jälleen uuteen päivään. Maanantain muuttotalkoot sujuivat mukavasti, vaikka päivä vierähtikin myöhälle iltaan asti. Kantamisen, pesemisen ja tavaroiden purkamisen lomassa oli aikaa ajatella myös syvällisiä. Muuttamiseen liittyy usein vanhasta luopumista ja uudistumista, aikaisempien rutiinien rikkomista.

Mitkä asiat tekevät kodin, ja miten uusi asunto alkaa tuntumaan kodilta? Kestää aikansa ennen kuin vanhat tavarat löytävät uuden paikan. Asuntoa järjestäessä tulee samalla järjestäneeksi muistoja. Juuri nyt emme ole itse muuttamassa, mutta jossain vaiheessa sekin tulee ajankohtaiseksi. Mietin sitä, mikä omista muutoista on ollut merkittävin tai suurin tapahtuma. Oma muutto pois kotoa toiseen kaupunkiin oli aikoinaan iso juttu. Silloin lähti omille siivilleen itsenäistymään ja se kaikki tuntui kiehtovan erilaiselta.Toisaalta jokainen muutto sen jälkeen on ollut askel johonkin tiettyyn elämänvaiheeseen ja uudistumiseen.


Usein muuttamisen yhteydessä haluaa uudistaa myös värejä ja tunnelmaa. Kaikki vanha ei tunnu sopivan uuteen paikkaan.

Sitten tulikin mieleen tällainen laulu jostain lapsuuden muistoista. 

"Vihreät on vaatteheni kaikki. Kaikki ylläni on vihreää. Siksipä siksi pidän vihreästä, kun on ystäväni metsämies" Laulussa oli jotain muitakin värejä. Olikohan punaisen ystävä palomies ja sinisen merimies?

Ehkä se on tarkoituskin, että osa tavaroista heitetään pois ja osa säilytetään. Kaikkea vanhaa ei ehkä kannata viedä mukanaan uusiin seikkailuihin.Viikonloppuna kävin tutustumassa komeaan vierailijaan laiturissa. Tre Kronor Tukholmasta oli purjehtinut muutamiksi päiviksi kyläilemään. Laivan sisällä sai tehdä tutustumiskäyntejä ja halukkaat pääsivät pienelle kierrokselle purjehtimaan. Kyllä näissä vanhanajan laivoissa on jotain nostalgista :)Eilinen venähti niin myöhälle, että illalla ei jaksanut enää muuta kuin kaivaa kaapista jotain naposteltavaa ja heittää jalat soffalle.


Olen tässä samalla suunnitellut myös sisustuskutsujen pitämistä kotona. Se voisi tuoda hauskaa piristystä syksyyn. Nytpä arkisten puuhien pariin. Täällä on tainnut olla oikein pakkasta yöllä. Hrrrrrr. Täytyy kaivella paksumpi takki esiin jostain. Mukavaa päivää sinulle!

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja muuttaminen on raskasta, nimim. viime kesänä kolmenkymmenen asteen helteessä muuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella urakkaa helteessä. Huh-huh :)

   Poista
 2. Meillä vasta muutosta vajaat kaksi vuotta...mutta, kun en raaski mitään heittää pois....ja uuttakin on taas tullut ostettua...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä kauhistellut, että jos pienempään pitäisi joskus muuttaa niin mihinkään ei tavarat mahtuisi, ja jostakin olisi pakko luopua :)

   Poista
 3. Meilläkin on muuttosuunnitelmia, mutta ennensitä pitäisi töitä löytyä. En uskalla penskoineen lähteä "tyhjän päälle". Tavallaan ootan kun kuuta nousevaa, jotta pääsis suurempaan kaupunkiin, mutta ikäni kun täällä Outokummussa oon asunut, niin välillä iskee kaiheus, jotta "uskaltaako" sitä lähteä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu välillä siltä, että nuorempana muuttaminen oli helpompaa ja nyt on tullut mukavuudenhaluisemmaksi. Sitä miettii monelta kantilta muuttoon liittyviä asioita :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...