sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Just an ordinary Sunday

Meidän sunnuntai:

Heräsin siihen, kun linnut nokkivat tuuletinräppänää ulkoseinässä. Hiippailin nauttimaan rauhassa aamuteetä, ja jätin muut torkkumaan vielä.

Sää näytti ensin pilviseltä, mutta iltapäivällä pilvet väistyivät, ja esiin tuli kaunis auringonpaiste.

Luin lehdestä, että tänään vietetään kolmatta kertaa epäonnistumisen päivää. Se olikin aivan uusi tieto, eikä varmaan yhtään hassumpi ajatus. Useimpien onnistumisien taustalla on lukuisia epäonnistumisia.  Päivän tarkoituksena on suhtautua myös epäonnistumiseen myönteisesti.

Päätimme puuhastella ulkona kiireettömästi. Mieheni ryhtyi pesemään autoa. Siinä meneekin monta tuntia, kun autofriikki alkaa puunaamaan kerroksittain pitemmän kaavan mukaan. Otin samalla ulkona koukuissa olevat lyhdyt alas, ja huuhtelin ne puutarhaletkulla kesän pölyistä.

Piha näyttää paljaalta, kun eilinen tuuli on lennättänyt lehdet pensaista ja puskista.Lakaisin terassia ja etupihan kivetystä puhtaaksi roskista, neulasista ja risuista.

Pieni välipala syntyy nopeasti lämpimästä kaakaosta ja pienestä naposteltavasta.

Lounaaksi söimme kanapastaa.Vintiltä otin tuulettumaan parvekkeelle talvitakit varmuuden vuoksi, kun ensi viikolle on lupailtu kylmenevää. Pipot ja lapaset ovatkin näköetäisyydellä kesät-talvet :)Nyt onkin ulkoilun ja syömisen jälkeen sopivan murea olo miettiä syntyjä syviä. 

Luin luukusta tipahtanutta asuntolehteä, ja katselin erilaisia asuntoja. Emme ole juuri nyt muuttamassa, mutta tykkään aina katsella asuntoja lehdistä ja miettiä, tykkäisinkö asua niissä. Puutarhatyöt ovat rentouttavia, mutta välillä ne käyvät ihan työstä. Joskus mietin, että mihin kaikkeen se aika menisi, jos ei tarvitsisi miettiä ruohonleikkuuta, maalausta, istutuksia, takkapuita jne? 

Vilkaisin kalenteria ja tulevia menoja. Muutamia juhlia on tulossa. Niihin pitäisi tehdä valmisteluja. Taidenäyttelyn avajaiset menivät vahingossa ohi, ja sekös vähän harmitti. Tulossa on myös työreissu. Mielenkiintoisia yhteistyökuvioita on viritteillä. Kummityttö haluaisi tulla meille leipomaan, joten sehän täytyy toteuttaa pikimmiten :)


Mietin, että tavallinen sunnuntai ei tarkoita tylsää. Se on hetkessä elämistä, kiireetöntä oleilua, tekemisen iloa, ja myös lepoa ja voimien keräämistä tulevaan viikkoon. Luin jutun, jossa kerrottiin siitä, kuinka tässä ajassa surffaaminen takoittaa koko ajan "paremman ja mielenkiintoisemman metsästämistä". Kippis siis kaikelle omanlaiselle, tavalliselle ja arkiselle juuri tänään :)

  ♥ Ihanaa päivää ja alkavaa viikkoa sinulle!  ♥

9 kommenttia:

 1. Sinä sen sanoit: "paremman ja mielenkiintoisemman metsästämistä" - niinpä, miksi aina pitäisi...
  Kiitos kivasta kirjoituksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Nautitaan myös tavallisista hetkistä :)

   Poista
 2. Täälläkin vietetty päivää haravoinnin merkeissä kirpakassa säässä, oikein rauhaisasti :)

  VastaaPoista
 3. Todellakin kippis kaikelle tavalliselle ja rauhalliselle olemiselle, tällainen sunnuntai fiilistely on parhautta!! :) Ihana ulkopiknikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää totutella talvipiknikkiin vähitellen, että tarkenee sitten hangilla :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...